Santa Maria relacja

Opisy budowy jednostek żaglowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kazek

Re: Santa Maria relacja

Post autor: Kazek »

Wojtek bardzo fajne te beczki gdzie ty je wszystkie poustawiasz:D widac że coraz lepiej Ci to wszystko wychodzi nabierasz wprawy i doświadczenia aby tak dalej a na pewno nie bedziesz sie wstydził tego modelu a Ci co buduję pierwszy raz powinni brac przykład z Ciebie że jednak można tylko potrzeba chęci i zaangażowania . Ciekaw jestem twojego nastepnego projektu bo jeżeli będziesz robił z takim animuszem i dokładnościa to jestem spokojny o efekty.
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
safari28

Post autor: safari28 »

Kazek pisze:Wojtek bardzo fajne te beczki gdzie ty je wszystkie poustawiasz:D widac że coraz lepiej Ci to wszystko wychodzi nabierasz wprawy i doświadczenia aby tak dalej a na pewno nie bedziesz sie wstydził tego modelu a Ci co buduję pierwszy raz powinni brac przykład z Ciebie że jednak można tylko potrzeba chęci i zaangażowania . Ciekaw jestem twojego nastepnego projektu bo jeżeli będziesz robił z takim animuszem i dokładnościa to jestem spokojny o efekty.

Panie Kazku z całym szacunkiem bardzo dziękuję że ktoś taki jak pan mnie docenił. Nie wiem jak pan to robi
ale potrafi mnie tak pan nakręcić że ręce palą mi się do frajdolenia. Co do następnego modeliku to jeszcze nie jestem zdecydowany, nie chcę krakać bo jeszcze żadnego nie skończyłem ale mam wytypowane 3 jednostki.

łódź wikingów K&M i jachcik, do którego mam ogromny sentyment.
Chodzi mi o Zawiszę Czarnego. Jest to jednostka dosyć dobrze mi znana, próbowałem ją kiedyś z mm wykonać, niestety jakość wycinanki tak mnie rozczarowała że zaniechałem budowy. I to jest chyba mój pewniak, tylko nie bardzo wiem gdzie dostać jakieś planidła.
Wiem że były w modelarzu. Chciałbym go wykonać na stan z 95r ale to dopiero gdzieś jesienią bo w sezonie kupa roboty mało czasu i rozbudowa mojej norki mnie czeka. W lecie na pewno zrobię jakieś latadło rc dx6i w szafie się kurzy i kupa złomu lotniczego.
Awatar użytkownika
safari28

Panowie coraz bliżej końca budowy. Działa z całym wyposażeniem będą u mnie wyglądać tak

Obrazek
Awatar użytkownika
safari28

Panowie z czystym sercem mogę spokojnie zamknąć pokład, mam już wszystkie elementy.
Specjalnie dla was pstrykłem fotkę bo potem tego nie ujmę.
Obrazek
Obrazek

Między czasie powstają kolejne duperele
pozdrawiam
Awatar użytkownika
safari28

Panowie dobry wieczór ostatnio u mnie z czasem kiepsko to nic specjalnego nie wykombinowałem. Jutro trochę się odprężę.

Co do modelu to udało mi się pomyślnie jakoś to upchać, przyznam się że trochę się namęczyłem ale jestem zadowolony budowa nabiera wyglądu no przynajmniej dla mnie ;)

Obrazek

Międzyczasie zrobiłem kawałek kampusika i drabinkę no niestety tylko tyle :cry:

Obrazek
Awatar użytkownika
safari28

Panowie to znowu ja, pewnie macie mnie już po dziurki w nosie :?
Miałem dzisiaj się orobić a tu lenia złapałem i przespałem prawie pół soboty. Ale w końcu cosik czeba było podłubać. Myślę, że problem schodni można już zostawić. Długo czekałem na ten moment jak wkeję drabiny do modelu, może wyczymam jeszcze zanim lakier wyschnie.

Obrazek

Jeszcze troszeczkę zmienię temat i tu bardzo liczył bym na waszą pomoc a mianowicie chodzi mi o wirnik do
mini szlifierki POWER UP niestety nigdzie nie mogę znaleźć a odsyłać do serwisu to lepiej by było kupić nowe badziewie. Na razie jakoś rękami i zębami działam ale jak mi przyjdzie bloczki robić to mogę sobie dać spokój.
Krótko mówiąc jestem jak bez prawej ręki panowie błagam pomocy!!
Awatar użytkownika
safari28

Witam shodnie już na miejscu przepraszam za ten burdel proszę nie zwracać uwagi ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
safari28

Ahoj panowie teraz to już będę mógł przybijać do portu.
Tyle co skończyłem robotę jeszcze oczka owinąć linką.
Tradycyjnie odlane w formie dwu połówkowej.

Obrazek

Oczywiście z cichacza śledzę prawie każdą relację, coraz bardziej nabieram do was szacunku , do waszej ciężkiej pracy i wkładu jaki dajecie przy waszych wspaniałych modelach. Panowie podziwiam was podziwiam.
Awatar użytkownika
PanLipazMiodem

Post autor: PanLipazMiodem »

Witaj.
Świetne kotwice.
Jakbyś jeszcze coś odlewał to zrób taki tutorial i pokaż krok po kroku jak to się robi.
Jestem pod wrażeniem Twojego rozwoju w tak krótkim czasie.

Pozdrawiam
Przemek
Awatar użytkownika
safari28

PanLipazMiodem pisze:Witaj.
Świetne kotwice.
Jakbyś jeszcze coś odlewał to zrób taki tutorial i pokaż krok po kroku jak to się robi.
Jestem pod wrażeniem Twojego rozwoju w tak krótkim czasie.

Pozdrawiam
Przemek

Witaj no oczywiście specjalnie dla was pokażę jak tylko zabiorę się za falkonety
ODPOWIEDZ