Witam.
Coby Kazimierzowi fstyt nie było to robię nowy ster. Poprawiłem wycięcia pod zawiasy aby były jednakowe i wycięcia w tylnej części aby bardziej przypominał oryginał
HMS Bellona
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: HMS Bellona
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- Borek
Witam.
Udało się dokończyć ster. Zostanie on zamontowany pod koniec etapu budowy kadłuba żeby go nie uszkodzić. Chyba wyszedł lepiej niż poprzedni:
Udało się dokończyć ster. Zostanie on zamontowany pod koniec etapu budowy kadłuba żeby go nie uszkodzić. Chyba wyszedł lepiej niż poprzedni:
- Sebastian.M
A nie wydaje Ci się że zawiasy masz na odwrót ? 

- Borek
- Borek
Witam.
Aby przełamać modelarską niemoc postanowiłem uzbrajać lawety w linki. Najpierw oczka na burty aby było do czego linki mocować:
Nakręciłem trochę linki o grubości ok 1 mm. Mechacenia linki pozbyłem się przeciągając kilkakrotnie w palcach z użyciem BCG. Linka zrobiła się sztywna i nie mechaci się:
I przymiarka lawet z linami:
Aby przełamać modelarską niemoc postanowiłem uzbrajać lawety w linki. Najpierw oczka na burty aby było do czego linki mocować:
Nakręciłem trochę linki o grubości ok 1 mm. Mechacenia linki pozbyłem się przeciągając kilkakrotnie w palcach z użyciem BCG. Linka zrobiła się sztywna i nie mechaci się:
I przymiarka lawet z linami:
- Borek
Witam.
Przymocowałem lawety do pokładu wraz z linami hamującymi do burt. Postęp niewielki ale zawsze do przodu.
Przymocowałem lawety do pokładu wraz z linami hamującymi do burt. Postęp niewielki ale zawsze do przodu.
- Borek
Wziąłem się za produkcję haczyków w które są uzbrojone bloczki. Potrzeba było ok 100 szt. - zadanie wykonane. Zrobiłem je metodą znaną na kodze:
Przed czernieniem odtłuszczałem poprzez opalenie haczyków nad palnikiem.
Trochę sobie ułatwiłem zadanie i zrobiłem je ciut większe niż być powinny. W stosunku do bloczka przedstawiają się następująco:
Przed czernieniem odtłuszczałem poprzez opalenie haczyków nad palnikiem.
Trochę sobie ułatwiłem zadanie i zrobiłem je ciut większe niż być powinny. W stosunku do bloczka przedstawiają się następująco:
- PiotrekM
Witam,
te 2mm bloczki to naprawde malenstwa. Pasuja do nich jako tako haczyki od Radka ktore mozna bylo dostac przez Mirka. Najmniejsze haczyki, jakie robilem, byly z oczek fototrawionych (2mm). Przy Twojej skali musisz isc troche na kompromis.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
te 2mm bloczki to naprawde malenstwa. Pasuja do nich jako tako haczyki od Radka ktore mozna bylo dostac przez Mirka. Najmniejsze haczyki, jakie robilem, byly z oczek fototrawionych (2mm). Przy Twojej skali musisz isc troche na kompromis.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- Borek
Witam.
Udało mi się zrobić mniejsze haczyli więc zacząłem taliować lawety i robić słoneczka. Tak to wychodzi:
Udało mi się zrobić mniejsze haczyli więc zacząłem taliować lawety i robić słoneczka. Tak to wychodzi:
-
Brawo Boruś !
Gratuluje wykonania i cierpliwości .
Jednak zez papiura można wyczarować takie cudeńka .
Będą z Ciebie LUDZIE mimo tylu wad .
Ale Ty masz dobre oczęta .
A te linki muszą być aż tak białe ( czepiam się ).

Gratuluje wykonania i cierpliwości .
Jednak zez papiura można wyczarować takie cudeńka .
Będą z Ciebie LUDZIE mimo tylu wad .
Ale Ty masz dobre oczęta .
A te linki muszą być aż tak białe ( czepiam się ).

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .