De Grasse
- Jarek
O:De Grasse
Ale lufy nadal się błyszczą a nie powinny. Po za tym mogłeś nawiercić je od czoła aby widać było, że są to lufy.
- Paliwiak1
Witam
Co do malowania luf to czekają na odpowiedni moment, bo wszystko będzie jeszcze raz pomalowane bazą a potem ostatecznie będę wszystko postarzał i malował na odpowiednie kolory.
Otwory w działach już próbowałem raz wiercić i nic z tego nie wyszło nawet na mojej tokarce może ze względu na brak odpowiedniego oprzyrządowania a może dla tego, że mają one na końcu średnice około 1.5mm.
Ja bardzo chce żeby on wyglądał jak by miał iść na złom a nie jak by wyszedł wprost ze stoczni, bo takich jest pełno a mój aż taki piękny nie jest i można w ten sposób zamaskować jego wady:evil:
Z poważaniem Paweł G.
Co do malowania luf to czekają na odpowiedni moment, bo wszystko będzie jeszcze raz pomalowane bazą a potem ostatecznie będę wszystko postarzał i malował na odpowiednie kolory.
Otwory w działach już próbowałem raz wiercić i nic z tego nie wyszło nawet na mojej tokarce może ze względu na brak odpowiedniego oprzyrządowania a może dla tego, że mają one na końcu średnice około 1.5mm.
Ja bardzo chce żeby on wyglądał jak by miał iść na złom a nie jak by wyszedł wprost ze stoczni, bo takich jest pełno a mój aż taki piękny nie jest i można w ten sposób zamaskować jego wady:evil:
Z poważaniem Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
- grzegorz75
Specjalistą , ani też innym specjalistom nie jestem :) , ale takie "brudzenie " wygląda koszmarniście .
Zmywaj to czym prędzej. Wygląda to nienaturalnie . Albo robisz model i stosujesz wszystkie techniki , po których model wygląda na wyeksploatowany , albo nie rób nic . Najlepiej zalogować się na fora na których buduje się plastikowe zestawy i tam znaleźć sobie dział z ABC takich technik . Wash , cieniowanie , rdzewienie , odpryski i cały ich szereg. I najlepiej popróbować na czymś z boku . To co zrobiłeś , to ni przypiął , ni przyłatał ( nie obraź się oczywiście proszę ) . Takie rzeczy ( rdzawe zacieki) robi się pigmentami metodą suchego pędzla - żeby wyglądało naturalnie . Do tego jeszcze trzeba zakupić minimum chemii modelarskiej do tego celu przeznaczonej . Kupić najlepiej zestaw plastikowego czołgu , ulepić go i trenować . Zmywać , malować , brudzić , zmywać malować , brudzić ....
Zmywaj to czym prędzej. Wygląda to nienaturalnie . Albo robisz model i stosujesz wszystkie techniki , po których model wygląda na wyeksploatowany , albo nie rób nic . Najlepiej zalogować się na fora na których buduje się plastikowe zestawy i tam znaleźć sobie dział z ABC takich technik . Wash , cieniowanie , rdzewienie , odpryski i cały ich szereg. I najlepiej popróbować na czymś z boku . To co zrobiłeś , to ni przypiął , ni przyłatał ( nie obraź się oczywiście proszę ) . Takie rzeczy ( rdzawe zacieki) robi się pigmentami metodą suchego pędzla - żeby wyglądało naturalnie . Do tego jeszcze trzeba zakupić minimum chemii modelarskiej do tego celu przeznaczonej . Kupić najlepiej zestaw plastikowego czołgu , ulepić go i trenować . Zmywać , malować , brudzić , zmywać malować , brudzić ....
http://www.iik.suzuki.pl/
- Paliwiak1
De Grasse KONIEC
Dzień dobry
[b]Zakończyłem budowę De Grasse. [/b]:D
Po zwodowaniu okręt przechyla się na boki, co świadczy o złym wyważeniu. Jak będę miał lepsze zdjęcia do dorzucę.
Z poważaniem Paweł G.
[b]Zakończyłem budowę De Grasse. [/b]:D
Po zwodowaniu okręt przechyla się na boki, co świadczy o złym wyważeniu. Jak będę miał lepsze zdjęcia do dorzucę.
Z poważaniem Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
- Tomasz_D
Re: De Grasse
Więcej fotek plisssssss, i filmik jakiś by się przydał z pływania.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: De Grasse KONIEC
Paliwiak1 pisze:Dzień dobry
...
...
Witaj, gratulacje, dawno Ciebie nie było. Może na Zjazd Kogi byś się udał z krążownikiem ?
Moim zdaniem okręt przechyla się na jeden bok, to jest jakby prościej z wyważeniem.
Gorzej by było gdyby na raz przechylał się na dwa.
Zrób jeszcze parę zdjątek i filmik, ach zrób.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- Paliwiak1
Zdjęć dołożę, ale filmiku nie nakręcę, bo przy niewielkich manewrach ma zbyt duży przechył i kiwa się na obie strony a do zdjęcia postawiłem go na stojaku pod wodą. A na zlot jest on wykonany za mało dokładnie 

Z poważaniem Paliwiak
- oksal
Urodzaj na modele:) Gratuluję. Co będzie kolejne w stoczni na pochylni stać?
- Paliwiak1
Witam wszystkich
Jak wszystko pójdzie dobrze to sekcja USS Constitution z planów, które są dołączone do zestawu, którego nie mam
Jak wszystko pójdzie dobrze to sekcja USS Constitution z planów, które są dołączone do zestawu, którego nie mam

Z poważaniem Paliwiak
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witaj
Nie opowiadaj o zamiarach tylko wstawiaj fotki. Bo oczy łzami zachodzą
od ich wypatrywania.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Nie opowiadaj o zamiarach tylko wstawiaj fotki. Bo oczy łzami zachodzą
od ich wypatrywania.
Z ukłonami