Fiat
blabla
Po skończeniu Karl&Mary czas najwyższy zabrać się za dokończenie francuskiego krążownika De Grasse. W relacji z K&M prezentowałem już jego zdjęcia, ale po zrobieniu nowych wstawię je na forum.
Kadłub okrętu mam wykonany z blachy a pokłady i nadbudówki ze sklejki. Do tej pory wykonywałem wszystkie elementy z drzewa, ale strasznie ciężko się go maluje i dzięki grzegorz75 postanowiłem wykonać pozostałe elementy okrętu z Polistyrenu i PCV.:P
Budowę okrętu prowadzę na podstawie planów z „Planów modelarskich” roku nie pamiętam, ale są to lata 80:blink: , i w tym momencie pojawia się problem, ponieważ zdjęcia w instrukcji są czarno białe a opis malowania dość skąpy. Innym problemem są plany, które zawierają błędy rysunkowe.
W tym momencie mam, prośbe jak ktoś by wiedział gdzie znaleźć zdjęcia lub inne materiały pomocne przy budowie był bym bardzo wdzięczny.
Jedyne zdjęcia, jakimi dysponuje są ze strony Mareckiego, ale to jest tylko kilka zdjęć.
Francuski krążownik przeciwlotniczy Dee Grasse ma swojego współczesnego odpowiednika Colbert (C611), ale jest to nowocześniejsza wersja po wyposażeniu go w rakiety zamiast 125mm dział i ma trochę inne nadbudówki.:(