też mam plany tej szalupki i jak zgromadzę materiały to może zacznę tą nierówna walkę...
MODEL PIERWSZA KLASA-CACUSZKO
pozdr!
La Jacinthe
- mic
O:Odp:LaJacinthe
....lubię chodzić do pracy, ale czekanie 8 godzin na wyjście to już przesada....
W STOCZNI: Bismarck 1/200, ORP Górnik (karton, pcv) 1/100
w planach: Santisima Trinidad 1/90
W STOCZNI: Bismarck 1/200, ORP Górnik (karton, pcv) 1/100
w planach: Santisima Trinidad 1/90
- awas
Andrzeju, wspaniały model !!!
Zrobisz nam dużą frajde jak po wodowaniu zrobisz mu sesje fotograficzną i pokażesz kilka portretów Twojego Hiacynta.
Pozdrawiam Artur
Zrobisz nam dużą frajde jak po wodowaniu zrobisz mu sesje fotograficzną i pokażesz kilka portretów Twojego Hiacynta.
Pozdrawiam Artur
- stefan
Dzięki za miłe słowa:) ale...czy nikt nie widzi błędów?...
Dzisiejszy dzień mam bardzo pracowity, a jeszcze się nie skończył:) tak więc robię buchty. Przyrząd bardzo prosty, więc nie ma się co rozpisywać.

Dzisiejszy dzień mam bardzo pracowity, a jeszcze się nie skończył:) tak więc robię buchty. Przyrząd bardzo prosty, więc nie ma się co rozpisywać.

- ataman
Ty Stefan to Pomysłowy Dobromir jesteś..;)
I dobrze! bo gdyby takiego nie było to człek by niejednokrotnie niepotrzebnie się namęczył, nakombinował,, nawnerwiał, że nie wychodzi..
A tak.. jak czegoś nie wiem.. no to są relacje Stefana, Oksala... i tam na pewno znajdę pomysł na wykonanie tego czy owego...
I dobrze! bo gdyby takiego nie było to człek by niejednokrotnie niepotrzebnie się namęczył, nakombinował,, nawnerwiał, że nie wychodzi..
A tak.. jak czegoś nie wiem.. no to są relacje Stefana, Oksala... i tam na pewno znajdę pomysł na wykonanie tego czy owego...
Pozdrawiam
- JurekBin
- Kontakt:
To Atamanie nie wiedziałeś, że Stefan to pomysłowy Dobromir?!
Cholera korci mnie podjechać do Ciebie zobaczyć oryginał!
Śliczne.
Cholera korci mnie podjechać do Ciebie zobaczyć oryginał!
Śliczne.
- Zbyszek
A ja się zastanawiałem jak robisz takie ładne słoneczka, a tu proszę takie to proste. Jak już się weźmiesz za szalupkę to pamiętaj o dobrym wykonaniu kopyta, lepiej się uczyć na błędach innych :whistle:
Pozdrawiam!!!
- stefan
Zbyszek napisał
Święte słowa:) kopyto będzie robione tak, jak w książce. no ale o tym to po tym;)
Puki co, to nadal robię buchty
Żeby trochę przerwać monotonię, to powiesiłem bandere.
Czytałem o różnistych materiałach na bandere, a to:batyst, wstążka jakaś ze sztucznych włókien, i co mnie najbardziej zaskoczyło...blacha! Kombinowałem se żubera sącząc, z czego b tu najlepiej zrobić?...
no i tak gdzieś po czwartym?...wymyśliłem! tylko sie nie śmiać;)...
Japonka! nasączona lakierem bezbarwnym, ciut rozcieńczonym, a że akuratnie miałem białą no to wystarczyło tylko skrajne pasy malnąć pactrą i tak wyszło.

Jak już się weźmiesz za szalupkę to pamiętaj o dobrym wykonaniu kopyta, lepiej się uczyć na błędach innych
Święte słowa:) kopyto będzie robione tak, jak w książce. no ale o tym to po tym;)
Puki co, to nadal robię buchty

Żeby trochę przerwać monotonię, to powiesiłem bandere.
Czytałem o różnistych materiałach na bandere, a to:batyst, wstążka jakaś ze sztucznych włókien, i co mnie najbardziej zaskoczyło...blacha! Kombinowałem se żubera sącząc, z czego b tu najlepiej zrobić?...
no i tak gdzieś po czwartym?...wymyśliłem! tylko sie nie śmiać;)...
Japonka! nasączona lakierem bezbarwnym, ciut rozcieńczonym, a że akuratnie miałem białą no to wystarczyło tylko skrajne pasy malnąć pactrą i tak wyszło.

- rczarnec
No to teraz Ty się nie śmiej... Japonka?????? Chodzi o bibułę?
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
-
stefan napisał:
wymyśliłem! tylko sie nie śmiać;)...
Japonka! nasączona[/quote]
...
No ja to w pierwszej chwili pomyślałem że zrobił to z japonek- gumowych kapci letnich sprzed lat :woohoo: :laugh: :woohoo:
pozdr
polter
wymyśliłem! tylko sie nie śmiać;)...
Japonka! nasączona[/quote]
...
No ja to w pierwszej chwili pomyślałem że zrobił to z japonek- gumowych kapci letnich sprzed lat :woohoo: :laugh: :woohoo:
pozdr
polter
- ryszardw
Andrzej nie rób tego Taki piękny model Wszystko dopracowane w szczegółach i taka flaga Weź kolorowe wstążki nasącz rozcieńczonym klejem introligatorskim wytnij wymiary flagi Na styku sklej je wikolem obklej liklinką pofaluj i powies Będzie lepiej wyglądać Model super Gratuluję R