HMS Bounty
- lkemot
Re: HMS Bounty
Model wygląda świetnie, a węzełki odlotowe 

Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
- dali
Jak zrobiłem maszty i reje już było, ale jako że dorobiłem się fantastycznej frezarki, która bardzo ułatwia życie i pozwala precyzyjnie wiercić otworki to pokarzę jeszcze raz maszty, które tym razem przywiąże do łódki.
Przed olejowaniem
Po olejowaniu
Dziękuję i pozdrawiam Piotrek
Przed olejowaniem
Po olejowaniu
- PawelCH
Witam.
Bardzo ciekawa relacja. Wszysko wykonane na najwyższym poziomie.
Pozdrawiam
Bardzo ciekawa relacja. Wszysko wykonane na najwyższym poziomie.
Pozdrawiam
Paweł
- dali
Przywiązałem maszty i reje do łódki i zrobiłem nowy bosak.
Płaskorzeźbę na rufie zrobiłem z masy plastycznej, którą żeby utrwalić wypieka się w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 120 stopni.
Płaskorzeźbę na rufie zrobiłem z masy plastycznej, którą żeby utrwalić wypieka się w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 120 stopni.
- kagra
Piękna koronkowa robota.Pozdrawiam.K.
- lkemot
To tu dużo mówić, Pięknie...
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
Tomekl vel lkemot
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Rzeźby-mistrzostwo.
- dali
Poprawiłem dwie narożne płaskorzeźby na rufie i zamontowałem figurę na dziobie.
Pozdrawiam Piotrek
Pozdrawiam Piotrek
- ralfee3
Piotrze, piękna rufa, piękny bukszpryt. Przyjmujesz zamówienia na rzeźby galionowe? 

pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
- dali
Dziękuje Rafał, przyznam, że zrobienie rzeźby z gliny zżarło we mnie resztki cierpliwości, w brew pozorom nie jest łatwo zrobić galion, ale jak by co to chętnie pomogę
.
Glinka to fajny materiał, ale ma wady, figurę trzeba robić z jednego kawałka i nie powinno się doklejać elementów np. ręki a jak jeszcze ręka nie przylega do ciała to duże prawdopodobieństwo że odpadnie. W Bounty figura jest zwarta a glina po wyschnięciu twarda. Do figur które mają odstające członki nie polecam glinki samoutwardzalnej może gdyby zrobić odpowiedni stelaż to może się udać, ale to już metodą prób i błędów.
Pozdrawiam

Glinka to fajny materiał, ale ma wady, figurę trzeba robić z jednego kawałka i nie powinno się doklejać elementów np. ręki a jak jeszcze ręka nie przylega do ciała to duże prawdopodobieństwo że odpadnie. W Bounty figura jest zwarta a glina po wyschnięciu twarda. Do figur które mają odstające członki nie polecam glinki samoutwardzalnej może gdyby zrobić odpowiedni stelaż to może się udać, ale to już metodą prób i błędów.
Pozdrawiam