Karrex pisze:Jeśli można coś zasugerować, to ja bym nie przerabiał tej szalupki, tylko zrobił nową.
http://koga.net.pl/modelarnia/83/383-re ... alupy.html
Tu znajdziesz krok po kroku jak to zrobić w prosty sposób, zawsze możesz zerknąć do mnie (ja mam wersję hardcorową
)
Ciekawy model Santa Marii - niedawno sobie odświeżyłem w pamięci
Widzę że z pana nie tylko modelarz, a zaparczywy historyk. Wciąga mnie pan do "odtwarzania dawnych dziejów"a model miał być ozdobą salonu. Tak mnie pan nakręcił tą szalupą że postanowiłem wczoraj zarwać nockę. Szalupy nie będę zmieniał, myślę że po przeróbce będzie ok. Miałem wczoraj pecha, jak się zabrałem za rozpierdziel spadła mi na ziemię frezarka i szlak ją trafił, złamałem ukochany skalpelik przywieziony z anglii.Na szczęście dla elektryka to pestka. Przy szalupie wykroje podłogę, polimer powinien puścić. Obniżę ją trochę i zrobię greting. Co do fotki tej powżej to perfekcja porównując do mojego dostaję deprechy. Dzisiaj zaopatrzyłem się w płótno na żagle. Biała bawełna nie błyszcząca bardzo przypomina prześcieradło lecz jest o wiele cieńsza. Bardzo łatwo się gnie.Po powrocie do chaty wyszlifowałem sobie grot fok i bezen

Niestety znowu mm mnie zawodzi trochę się maszty z długością nie zgadzają.