muli9 pisze:aż strach patrzeć na paragon
Bez przesady. Nie będę podawał dokładnej kwoty (chyba obejmuje to tajemnica handlowa), ale wykonanie tego typu "dzieła" wymaga nie tylko odpowiedniej wiedzy, umiejętności i doświadczenia, ale również posiadania odpowiedniego sprzętu o wartości wielu tysięcy PLN.
Ostatnio firma informatyczno-komputerowa zażądała ode mnie 120 PLN za godzinę pracy programisty i podobno nie jest to bardzo wysoka cena. Mirek poświęcił na wykonanie moich literek i gwiazdek wiele godzin, korzystał z drogiego sprzętu, a należność za całą jego pracę była niższa niż godzinne wynagrodzenie wspomnianego wyżej programisty. Tak więc jego pracę traktować należy raczej nie jako "usługę", ale "przysługę".
Zresztą byłem trochę w sytuacji bez wyjścia - nie wyobrażam sobie bowiem (a przynajmniej przekracza to o lata świetlne moje możliwości) wykonania owych literek przy pomocy dłutka z igły do strzykawki, skalpela, iglaków i ew. freza w ręcznej wiertarce. A przynajmniej w takiej jakości i powtarzalności. Mogłem więc próbować wyciąć ów napis nożyczkami lub skalpelem z kartonu albo skorzystać z pomocy Mirka. Kwestia wyboru...
Pozdrawiam
Marek Kasprzak