HMS Victory 1:96
- kbuczen
Re: HMS Victory 1:96
Witam . Bardzo ładnie wykonany kadłub i precyzyjne wnętrze . Gratuluję i pozdrawiam
-
@kbuczen - dzięki, Twój okręt jest dla mnie niedoścignionym wzorem
Po przyklejeniu pokładu nadszedł długo wyczekiwany etap, czyli detale:)
Ale zanim to, skończę podstawkę
Po przyklejeniu pokładu nadszedł długo wyczekiwany etap, czyli detale:)
Ale zanim to, skończę podstawkę
-
Jesli chodzi o nowe kolory Victory, ludzie z muzeum chyba nie są przekonani co do swoich odkryć. Ustawili makietę burty przy okręcie aby pokazać efekt starzenia, który tłumaczy "łososiowy" i czarno szary. Na angielskich forach dość sceptycznie do tego podchodzą. Dodatkowo, nowy zestaw Amati 1:64 ( z bukszprytem ponad 1,5m długości !) będzie malowany na żółto (yellow ochre).
-
-
Finisz prac związanych z kabinami. Pokład schnie a ja robię koło sterowe
-
- lkemot
Dobrze Ci idzie...
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
-
Dzięki Tomek, to w zasadzie dzięki Twojej relacji. Jak sam wiesz, instrukcja shipyardu nie obejmuje rysunku montażowego rufy..ciężko by było się za to zabrać bez tak dokładnego opisu jak Twój;)
-
Rufa cd.
Po relacji Tomka, który precyzyjnie opisywał co i jak należy kleić w Victory wstawiam tylko finalne zdjęcia. Teraz dolne zdobienia, napis i ster. Potem przyjdzie czas na rzeźbę i ornamenty
Po relacji Tomka, który precyzyjnie opisywał co i jak należy kleić w Victory wstawiam tylko finalne zdjęcia. Teraz dolne zdobienia, napis i ster. Potem przyjdzie czas na rzeźbę i ornamenty
-
Dokończyłem dolne ornamenty rufy, dodałem napis oraz ster. Do tego doszły imitacje ambażurów oraz listwa do której będzie mocowany łańcuch. Napis to wycięte litery z papieru, pomalowane na ciemniejszy odcień białego koloru, kołnierz na ster z płótna.