Jacht motorowy "IRA"
- Sance
Re: Jacht motorowy "IRA"
Teraz się postarałeś. Znacznie lepsze niż wcześniej. Będziesz to poczerniał, malował czy pozostanie w takim stanie?
- jeskom
elementy mosiężne pomaluje ALC-107 Chrome, spienione pcv na biało, no i sam maszt lakierem poliuretanowym na wysoki połysk
- jeskom
prace nad nową nadbudówką trwają...dzisiaj szlif na gładko forniru, aby wygładzić ranty i przygotowanie pod lakier
- jeskom
stara busola mi się nie podobała i zrobiłem nową (wymiary 22mm x 17,5mm)
- jeskom
dzisiaj wieczorkiem postanowiłem wyprodukować knagi, niestety nie posiadałem prętów mosiężnych aby w całości sobie wytoczyć, więc musiałem rozłożyć całość na drobne podzespoły. Zdjęcie ukazuje 1 sztukę gotową i podzespoły dla pozostalych trzech.
- jeskom
tym razem przedstawiam zdjęcia z moich prac:
1- wyznaczam linię wodną laserem aby strefę nad wodą pomalować na biało
2- gotowa nadbudówka w trakcie zakładania okien (okna narazie posiadają folię ochronną). Docinanie otworów pod gotowe okna jest dość powolne gdyż mam 1 podejście.
1- wyznaczam linię wodną laserem aby strefę nad wodą pomalować na biało
2- gotowa nadbudówka w trakcie zakładania okien (okna narazie posiadają folię ochronną). Docinanie otworów pod gotowe okna jest dość powolne gdyż mam 1 podejście.
- jeskom
kadłubik otrzymał biały kolor nad poziomem wody no i teraz czekam aż farba się utwardzi, potem doszlifuje delikatnie to co jest nie tak i malowanko lini wodnej na czarno 

- jeskom
prace trwają aby przygotować jakkolwiek mój statek z kosmosu hehehe. Wstępnie przylożyłem to co mogłem a co będzie doklejone dopiero. Na nadbudówce widać jeszcze szyby bez ramek i z folią ochronną
- jarekwo
Ja tam modelarzem nie jestem i jeszcze długo nie będę ale ten Twój 'statek z kosmosu' ;] jest super i gdyby nie skala spokojnie cumowałby w gdyńskiej marinie
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- Jarcio
Jeskom, piękna robótka. Widać, że Rysiu dobrze Cię motywuje
Jak zrobisz mi taki w skali 1:1 to nie pogardzę. Ale jest drobna fuszerka, brak obowiązkowego, niebieskiego tła na fotce. Nakazane zaleceniem Kazia