Tirpitz/Bismarck

Relacje z budowy tych jednostek
Awatar użytkownika
Smok_740

O:Tirpitz/Bismarck

Post autor: Smok_740 »

Dobry wieczór wszystkim

Oto stan okrętu na dzisiejszy wieczór

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cusz :), (dla obcykanych z radiolokacji "Cyfrowy Układ Standaryzacji Zakłóceń:D:D) moje slowne wywody są tutaj chyba zbędne. Pozosaly do wykonania relingi (do których slupki wlasnie sie susza). W zwiazku z powyższym smiem stwierdzic ze nastepny moj post w tej relacji (dotyczacy Bismarcka) bedzie ostatnim - zamykającym.

Pozdrawiam i zycze dobrej nocy

Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200

W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
Awatar użytkownika
Smok_740

O:Tirpitz/Bismarck-Koniec

Post autor: Smok_740 »

Witam

Niestety to juz koniec smoczych opowiesci. jak kazdy wie cos co sie rozpoczelo musi sie kiedys zakonczyc :).Po ponad 3 latach od polozenia stepki, budowa okrétu Bismarck dobiegla konca. Dzisiaj o godzinie 20.24 zostal przyklejony ostatni element okretu. Na razie zdejcia przy sztucznym oswietleniu ale jak tylko wyjdzie slonce porobie zdjecia w swietle naturalnym.

Klatka po klatce :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziobek z kluzami kotwicznymi
Obrazek

Kanlerz w calosci ale jeszcze nie na honorowym miejscu :)
Obrazek

Co do samego okretu. Z efektu mojej mozolnej pracy nad nim jestem raczej zadowolony. Kadlub wykonany w 80% samodzielnie jest prosty I “trzyma linie”. Reszta wykonywana byla zgodnie z instrukcja I planami ktore to otrzymalem dzieki Wam. Jakosc instrukcji “krok po kroku” pogarszala sie wraz ze zblizaniem sie do konca kolekcji. Kolejnosc montazu poszczegolnych elementow byla raczej podana chaotycznie(czasami nawet zapominano wspomniec ze cos nalezy przykleic). Do konca kolekcji mialem nadzieje ze jednak doczekam sie jakis uzytecznych porad co do budowy – niestety. Mogliby chociaz dozucic jakas ladna podstawke. :(

Ogolnie raczej nie skusze sie juz na kolekcje z Hachette a jesli juz to z budowa powstrzymam sie do konca kolekcji. Mam nadzieje ze DeAgostini lepiej podchodzi do klienta (tu o opinie poprosze osoby budujace zestawowa Santisime).

Dziekuje wszystkim kogowiczom za cenne uwagi i porady, a takze wszyskim sledzacym te relacje :). Bez Was budowa moglaby jeszcze trwac i trwac :) lub sie nigdy nie zakonczyc:D:D:D

Model ten dedykuje mojej rodzince (ktora caly czas sledzila moje dokonania), matce chrzestnej okretu siostrzycy Kasi :D, narzeczonej Moni :* za ciagly doping I wyrozumialosc.

Trzymcie sie cieplo

Do nastepnej relacji

Smok_740 out :)
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200

W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Witaj
Szczere gratulacje Grzegorz okręt prezentuje się świetnie !!!
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

Gratuluje. [img][img]http://img24.imageshack.us/img24/5091/bravoe.gif[/img]Obrazek

W dziale muzea wkleiłem fotki modelu Bismarcka - zrobiony przez załogę Tirpitza.
Teraz, jako znawca tematu będziesz mógł wyrazić opinię o fachowości wykonania :).
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
myszor

Post autor: myszor »

Gratuluje modelu i cierpliwości . Brawo .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Bartek_W

Post autor: Bartek_W »

Chylę czoła i pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

No i bardzo dobrze - gratuluję zakończenia.
Miło było oglądać budowę.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
Paliwiak1

Post autor: Paliwiak1 »

Również Sie dołączam do gratulacji ukończenia przepięknie wykonanego okrętu, o którym słyszało bardzo wiele osób i co prawda przez jego służbę niezbyt lubiany, ale ze względu na swoją konstrukcje podziwiany.

Jeszcze raz gratuluje:woohoo: i żeby twoja relacja była zachęta dla innych modelarzy do zbudowania tak pięknych okrętów.:)

Z poważaniem Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
joz60

Post autor: joz60 »

Gratulacje.. prezentuje sie naprawdę super.. teraz pewnie kolej na następny?.. :)
pozdrawiam
Józek
Awatar użytkownika
Nina

Post autor: Nina »

Jestem pod wrażeniem i Twojej cierpliwości, dokładności jak i samego Bismarcka - to ci kolos !

GRATULUJĘ :)
8.03.2007 - Łódź Wikingów
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
ODPOWIEDZ