Tirpitz/Bismarck
- rychenko
O:Tirpitz/Bismarck
Ładne blachy na tym aucie co niektórym z urzędu powinni takie wydawać ale nie w Belgii ale u nas
Pozdrawiam Ryszard
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam
Te urzędasy są z ortografią na bakier. Ten organ zaczyna się na "ch".
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
To, po to, aby młodzierz wiedziała :).
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
- Smok_740
Hejka
Myszorku swastyki nie bedzie.
Niektórzy twierdza ze jest to model, a orginal nie jest winny do kogo nalezal :D:D. Zawsze mozna zaklejac swastyke przed robieniem zdjecia :).
Ja jednak nie namaluje jej z trzech przyczyn.
1. Zaklejac przed kazdym zdjeciem :/ mnoooostwo niepotrzebnej roboty (chyba ze uzywac programikow np prostego painta z windowsa aby "zamalowac" swastyke)
2. Prezentowanie faszystowskich symboli jest chyba zakazane - a ja nie chce nikogo obrazac lub w zadnym wypadku byc kojazony z gosciem malujacym swastyki (a chyba na naszym forum jeszcze nie ma takiego modelu na którym widnialby taki smieszny "krzyzyk").
3. Nie wiem czy ladnie by mi wyszla. :D:D:D
Namalowalem kólka, bo orginalnie byly. Swastyki na wielu modelach widzialem zastapione kólkami wiec wydaje mi sie ze tak moze byc. (Na wielu tez widzialem ze zostaly namalowane jako poteirdzenie prawdy historycznej).
Na sam koniec relacji moge zwizualizowac okret nakladajac na niego swastyki jesli oczywiscie nikogo to nie obrazi lub wykonac szablon i nalozyc na model aby zobaczyc jak to bedzie wygladac. Szablony moge zrobic chocby dzisaj wieczorem.
Pozdrawiam
Smoku
Myszorku swastyki nie bedzie.
Niektórzy twierdza ze jest to model, a orginal nie jest winny do kogo nalezal :D:D. Zawsze mozna zaklejac swastyke przed robieniem zdjecia :).
Ja jednak nie namaluje jej z trzech przyczyn.
1. Zaklejac przed kazdym zdjeciem :/ mnoooostwo niepotrzebnej roboty (chyba ze uzywac programikow np prostego painta z windowsa aby "zamalowac" swastyke)
2. Prezentowanie faszystowskich symboli jest chyba zakazane - a ja nie chce nikogo obrazac lub w zadnym wypadku byc kojazony z gosciem malujacym swastyki (a chyba na naszym forum jeszcze nie ma takiego modelu na którym widnialby taki smieszny "krzyzyk").
3. Nie wiem czy ladnie by mi wyszla. :D:D:D
Namalowalem kólka, bo orginalnie byly. Swastyki na wielu modelach widzialem zastapione kólkami wiec wydaje mi sie ze tak moze byc. (Na wielu tez widzialem ze zostaly namalowane jako poteirdzenie prawdy historycznej).
Na sam koniec relacji moge zwizualizowac okret nakladajac na niego swastyki jesli oczywiscie nikogo to nie obrazi lub wykonac szablon i nalozyc na model aby zobaczyc jak to bedzie wygladac. Szablony moge zrobic chocby dzisaj wieczorem.
Pozdrawiam
Smoku
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
-
Organ zaczyna się na "ch" jak właściciela natura obdarzyła jak należy.
A bywa , że "h" to wyraz kredytu zaufania.
pozdrawiam
mieczyslaw
ps. to tak jak z herbatą -gorzka to herbata, słodka to dla niektórych cherbata.
A bywa , że "h" to wyraz kredytu zaufania.
pozdrawiam
mieczyslaw
ps. to tak jak z herbatą -gorzka to herbata, słodka to dla niektórych cherbata.
- WojSzal
Andrzej1 napisał:
A "młodzierz" to tak specjalnie napisane? ;)
Z tymi swastykami... To jest różnie... Przeglądając w internecie zdjęcia widać, że zazwyczaj są. Chociaż na jednym zdjęciu z jakiejś wystawy, na Bismarcku nie było swastyki.
Witam
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
A "młodzierz" to tak specjalnie napisane? ;)
Z tymi swastykami... To jest różnie... Przeglądając w internecie zdjęcia widać, że zazwyczaj są. Chociaż na jednym zdjęciu z jakiejś wystawy, na Bismarcku nie było swastyki.
Ahoj!
Wojtek
Żeglując poprzez morza...
Wojtek
Żeglując poprzez morza...
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Tak dawno byłem młodzieżą, że zapomniałem jak wygląda młodzież i samo słowo.
Ale teraz sobie zapisałem i będę pamiętał jakiś czas.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ale teraz sobie zapisałem i będę pamiętał jakiś czas.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- Karrex
O:Tirpitz/Bismarck / Emblematy
Witaj Smoczny.
Szanuję Twoją decyzję co do nie malowania "hakenkreuza", ale chociażbyś namalował wersję z czerwienią
(primo ładniejsza, secundo... no właśnie miało coś być o bieli i czerwieni :), ale myśl mi uleciała:P).
Co do symboli, że Cię zacytuję:
No właśnie jest czy nie jest (czy może są wyjątki patrz "Wikipedia"). Prawnik by się przydał.
Na rynku sprzedawana jest kolekcja "Samoloty Świata" i ostatni numer z modelem Messerschmitta ma emblematy, włącznie z kolorową na podstawce.
(też nie daję zdjęcia coby nikogo nie urazić).
EDIT
Smoku napisał:
Jedno zdjęcie niestety jest ;)
Szanuję Twoją decyzję co do nie malowania "hakenkreuza", ale chociażbyś namalował wersję z czerwienią
(primo ładniejsza, secundo... no właśnie miało coś być o bieli i czerwieni :), ale myśl mi uleciała:P).
Co do symboli, że Cię zacytuję:
...Prezentowanie faszystowskich symboli jest chyba zakazane...
No właśnie jest czy nie jest (czy może są wyjątki patrz "Wikipedia"). Prawnik by się przydał.
Na rynku sprzedawana jest kolekcja "Samoloty Świata" i ostatni numer z modelem Messerschmitta ma emblematy, włącznie z kolorową na podstawce.
(też nie daję zdjęcia coby nikogo nie urazić).
EDIT
Smoku napisał:
(a chyba na naszym forum jeszcze nie ma takiego modelu na którym widnialby taki smieszny "krzyzyk").
Jedno zdjęcie niestety jest ;)
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

-
Jeśli mogę wyrazić swoją opinię to powiem tylko tyle, że my MODELARZE zobowiązani jestesmy do jak najbardziej wiernego odtwarzania rzeczywistości.
Jeśli dany okręt miał coś wymalowane to model też powinien.
Bez znaczenia są poglądy - to raczej nas nie dotyczy.
Równie dobrze moglibyśmy nie używać bandery faszystowskich Włoch lub Cesarstwa Japonii.
Jeśli dany okręt miał coś wymalowane to model też powinien.
Bez znaczenia są poglądy - to raczej nas nie dotyczy.
Równie dobrze moglibyśmy nie używać bandery faszystowskich Włoch lub Cesarstwa Japonii.
- Smok_740
Dzień Dobry (a raczej.... dobranoc ?? :D)
Karol czerwone tlo wykonalem :) Zajęło mi to sporo czasu gdyż malowanie czegokolwiek na pokladzie powoduje u mnie drżenie rąk :D:D:D.
Przygotowałem dwie fotki. Sami ocencie.
Ta fotka przedstawia dziób bez szablonu
A ta z szablonem.
Rozmawialem ze znajomym prawnikiem. Zacytuję "Gloryfikowanie, publiczne przedstawianie oraz publiczne nawolywanie do szerzenia idei faszystowskich jest karalne" wedlug jakichs tam paragrafow. Sam symbol swastyki nie jest niczym zlym.. Jednakze zawsze bezpiecznym jest napisanie czegos takiego:
"Zamieszczone przezemnie zdjecie okretu "Bismarck" ze znakiem swastyki w bialym okręgu na czerwonym tle ma podstawy czysto historyczne, w zadnym przypadku nie nawoluje do szezenia ideologi faszystowskiej, jezeli wizerunek "swastyki" któregokolwiek z ogladajacych relacje obraza zostanie on natychmiast usuniety. Celem przedstawienia zdjecia jest tylko i wylacznie pokazanie roznicy w maskowaniu okrętu bez i z symbolem"
Serdecznie pozdrawiam
Smok_740
Karol czerwone tlo wykonalem :) Zajęło mi to sporo czasu gdyż malowanie czegokolwiek na pokladzie powoduje u mnie drżenie rąk :D:D:D.
Przygotowałem dwie fotki. Sami ocencie.
Ta fotka przedstawia dziób bez szablonu

A ta z szablonem.

Rozmawialem ze znajomym prawnikiem. Zacytuję "Gloryfikowanie, publiczne przedstawianie oraz publiczne nawolywanie do szerzenia idei faszystowskich jest karalne" wedlug jakichs tam paragrafow. Sam symbol swastyki nie jest niczym zlym.. Jednakze zawsze bezpiecznym jest napisanie czegos takiego:
"Zamieszczone przezemnie zdjecie okretu "Bismarck" ze znakiem swastyki w bialym okręgu na czerwonym tle ma podstawy czysto historyczne, w zadnym przypadku nie nawoluje do szezenia ideologi faszystowskiej, jezeli wizerunek "swastyki" któregokolwiek z ogladajacych relacje obraza zostanie on natychmiast usuniety. Celem przedstawienia zdjecia jest tylko i wylacznie pokazanie roznicy w maskowaniu okrętu bez i z symbolem"
Serdecznie pozdrawiam
Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
Jelloł
Prace na pokładzie powoli idą do przodu :). Dlaczego powoli, poniewaz wiekszosc czasu spędzam na podłodze szukając tych drobniutkich czesci jak mi wystrzela z pensenty:D:D:D
Przybyło na dziobie
i na rufie
Ponadto znalazłem rozwiązanie alternatywne dla sprawy swastyk na pokładzie :D:D:D
Miłego dnia życze
Smoku
Prace na pokładzie powoli idą do przodu :). Dlaczego powoli, poniewaz wiekszosc czasu spędzam na podłodze szukając tych drobniutkich czesci jak mi wystrzela z pensenty:D:D:D

Przybyło na dziobie

i na rufie

Ponadto znalazłem rozwiązanie alternatywne dla sprawy swastyk na pokładzie :D:D:D

Miłego dnia życze
Smoku
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni