Witam.
Udało się wygospodarować troszkę czasu i zrobiłem armatę AK-176M,materiały użyte to spienione PVC,
hips i troszkę pręta mosiężnego 0,4.Podstawowa konstrukcja ze spienionegoPVC obłożona i obklejona
hips-m, całość zagruntowana ,niedokładności jakie się pokazały ,przed malowaniem trzeba będzie zlikwidować.Poniżej kilka fotek z przebiegu prac.
ORP Metalowiec 1:70
- ZdzislawM.
- TomekA
Re: ORP Metalowiec 1:70
Niesamowity detal! 

- lkemot
Klękajcie narody..... łoł 

Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
- Tomsonikkk
Witam
Rewelacyjny model powstaje , aż miło się tu zagląda
z pozdrowieniami Tomek
Rewelacyjny model powstaje , aż miło się tu zagląda

z pozdrowieniami Tomek
- ZdzislawM.
Witam.
Zbrojenia ciąg dalszy,zbudowałem wyrzutnie celów pozornych PK-16 kal.82mm,stąd średnica rurek
użytych do budowy to 1,2mm pozostałe materiały to jak zawsze spienione PVC,Hips oraz troszkę
mosiądzu. Poniżej kilka fotek tego co się udało zbudować.
Jeszcze kilka słów dla Wszystkich życzliwych przeglądaczy, dzięki za wszystkie opinie,i okazywane
zainteresowanie.
Zbrojenia ciąg dalszy,zbudowałem wyrzutnie celów pozornych PK-16 kal.82mm,stąd średnica rurek
użytych do budowy to 1,2mm pozostałe materiały to jak zawsze spienione PVC,Hips oraz troszkę
mosiądzu. Poniżej kilka fotek tego co się udało zbudować.
Jeszcze kilka słów dla Wszystkich życzliwych przeglądaczy, dzięki za wszystkie opinie,i okazywane
zainteresowanie.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Do następnego wpisu :)
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam.
Nadbudówka otrzymała większość metalowych poręczy, zejściówek i jakiś uchwytów służących do ???
Zostało kilka przy oknach,ale te po wykonaniu ram i oszkleniu, i jak zawsze kilka fotek aby była
jasność o czym piszę.
I jeszcze jedno,dzięki uprzejmości kolegi Sławka mam trochę fotek okrętu ,widać wiele pomocnych
szczegółów ale nie wszystko, stąd prośba do kolegów mile widziane fotki, wiedza na temat przebiegu
rur instalacji p-poż na nadbudówce.Za wszelkie informacje serdeczne dzięki.
Nadbudówka otrzymała większość metalowych poręczy, zejściówek i jakiś uchwytów służących do ???
Zostało kilka przy oknach,ale te po wykonaniu ram i oszkleniu, i jak zawsze kilka fotek aby była
jasność o czym piszę.
I jeszcze jedno,dzięki uprzejmości kolegi Sławka mam trochę fotek okrętu ,widać wiele pomocnych
szczegółów ale nie wszystko, stąd prośba do kolegów mile widziane fotki, wiedza na temat przebiegu
rur instalacji p-poż na nadbudówce.Za wszelkie informacje serdeczne dzięki.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- SlawekOkrojek
Prezentuje się super, Moje Gratulacje
Z modelarskim pozdrowieniem
Sławek Okrojek
Sławek Okrojek
- ZdzislawM.
Witam.Wróciłem do zbrojenia,i to najcięższy kaliber.Zrobiłem podstawy wyrzutni rakietowych w ilości
sztuk cztery,materiał jak widać same paseczki z Hips-u,i tu trudno uwierzyć, ale każda z tych podstaw
składa się z 74szt poszczególnych elementów. Zrobiłem też pierwsze kroki w temacie wykonania
samych wyrzutni,chciałbym zrobić dwie otwarte,ale czas pokaże jak uda się wykonać wnętrze,
mam fajne zdjęcie ,ale ilość detali nie zachęca do wykonania .Pokrywy w ilości 8 sztuk muszę
zrobić, więc w najgorszym razie wszystkie wyrzutnie będą zamknięte, a poniżej kilka najświeższych
fotek.
sztuk cztery,materiał jak widać same paseczki z Hips-u,i tu trudno uwierzyć, ale każda z tych podstaw
składa się z 74szt poszczególnych elementów. Zrobiłem też pierwsze kroki w temacie wykonania
samych wyrzutni,chciałbym zrobić dwie otwarte,ale czas pokaże jak uda się wykonać wnętrze,
mam fajne zdjęcie ,ale ilość detali nie zachęca do wykonania .Pokrywy w ilości 8 sztuk muszę
zrobić, więc w najgorszym razie wszystkie wyrzutnie będą zamknięte, a poniżej kilka najświeższych
fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
Super wygląda! Tak trzymać!
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
- ZdzislawM.
Witam. Jedna wyrzutnia prawie skończona,elementy na drugą przygotowane, więc jak tylko
czas pozwoli ,prace będą kontynuowane. Kilka fotek pokazujących obecny stan .
czas pozwoli ,prace będą kontynuowane. Kilka fotek pokazujących obecny stan .
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław