na tej 5-calówce to ciężko stwierdzić co to jest, ale nie wygląda to na trwałą konstrukcję, na niszczycielu widać że miejsce na to jest ale owego czegoś nie ma lub jest zamknięte, wywietrznik np
proponuje 3D z kagero pancerników IOWA, tam myślę że będzie widać
USS Baltimore 1:100 Budowa od podstaw
- Sance
Re: USS Baltimore 1:100 Budowa od podstaw
A może to być jakiś element optyki celowniczej nigdzie nie widzę przyrządów służących do trafienia w cel.
- zablo1978
Witam.
Mam pytanie do starszych stażem i doświadczeniem. Na okrętach US Navy było takie urządzenie czy może ktoś podać nazwę tego potrzebuję kilku fotek do budowy.
Mam pytanie do starszych stażem i doświadczeniem. Na okrętach US Navy było takie urządzenie czy może ktoś podać nazwę tego potrzebuję kilku fotek do budowy.
-
uff, proponuje napisz do pana Sławomira Brzezińskiego, Ze masz taki problem, raczej nie zdarzyło mi się aby nie odpowiedział i jeżeli ma jakąś fote to prześle
- marek1
Witam,wg mnie okręt w takiej skali to trochę szkoda modelu, tu link z książką, bez lepszych planów będzie Ci ciężko zbudować porządny model,to cóś to jest trenażer artylerzystów często stosowany na okrętach amerykańskich,pozdrawiam Marek
http://polish-made.com/PM_099_USS_BALTI ... i-494.html
http://polish-made.com/PM_099_USS_BALTI ... i-494.html
- zablo1978
Witam wszystkich.
Budowa mojego okrętu chyba będzie powolna nie spodziewałem się takiej dłubaniny. Dzięki Marku za podpowiedź udało mi się poszukać dwa zdjęcia tego trenażera ale zostawię go na potem. Na dzień dzisiejszy trwa walka z działami 127 mm i wygląda to tak.
Budowa mojego okrętu chyba będzie powolna nie spodziewałem się takiej dłubaniny. Dzięki Marku za podpowiedź udało mi się poszukać dwa zdjęcia tego trenażera ale zostawię go na potem. Na dzień dzisiejszy trwa walka z działami 127 mm i wygląda to tak.
- zablo1978
Witam.
Wieże wyglądają tak tylko troszkę dopieścić papierem ściernym i dodać kilka drabinek i lufy.
Wieże wyglądają tak tylko troszkę dopieścić papierem ściernym i dodać kilka drabinek i lufy.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
zablo1978 pisze:Witam.
Wierze wyglądają tak tylko troszkę dopieścić papierem ściernym i dodać kilka drabinek i lufy.
Uwierzę jak zobaczę dopieszczone wieże.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- zablo1978
Witam.
Dłubanie przy działach 127mm trwa. Troszkę jestem nie zadowolony z pokrowców ale nie miałem lepszego materiału w domu.
Dłubanie przy działach 127mm trwa. Troszkę jestem nie zadowolony z pokrowców ale nie miałem lepszego materiału w domu.
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam.
Jeżeli nie jesteś zadowolony z pokrowców to je wymień. Popróbuj z różnymi materiałami. Jeżeli piszesz, że nie masz odpowiedniego materiału to poczekaj z wykonaniem, aż będziesz miał. Przecież nigdzie się nie śpieszy. Spróbuj zrobić z cienkiej chusteczki lub uformuj z masy plastycznej. Możliwości jest dużo
Jeżeli nie jesteś zadowolony z pokrowców to je wymień. Popróbuj z różnymi materiałami. Jeżeli piszesz, że nie masz odpowiedniego materiału to poczekaj z wykonaniem, aż będziesz miał. Przecież nigdzie się nie śpieszy. Spróbuj zrobić z cienkiej chusteczki lub uformuj z masy plastycznej. Możliwości jest dużo
Pozdrawiam serdecznie Piotr