Jacht motorowy "IRA"
- futaba
- Kontakt:
Re: Jacht motorowy "IRA"
Jeśli to jest docelowy akumulator to bardzo źle wybrałeś. Jedyną jego zaletą jest niska cena zakupu. Przez ten akumulator model będzie miał wysoko środek ciężkości i będzie bardzo mocno się kiwał przy pływaniu. Zastanów się nad jego zamianą na coś dużo niższego i lżejszego a dno kadłuba wyładuj balastem.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 08:45 przez futaba, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
- jeskom
rozwarzam położenie baterii na płasko co pozwoli obniżyć środek cięśkości o parę cm, aczkolwiek jeżeli chwiejność będzie mnie niezadawalała to zastanowie się nad innym pakietem zasilającym 
jeżeli ktoś znajdzie pomysł to proszę o propozycję zasilania

jeżeli ktoś znajdzie pomysł to proszę o propozycję zasilania
- Sance
Wersja na bogato: rzędowa V12
Wersja na ubogo: 650 ccm z fiata 126p
Wersja realna pakiet akumulatorów będziesz mógł ułożyć gdzie chcesz w kadłubie i dobrze rozłożyć balans.
Wersja na ubogo: 650 ccm z fiata 126p
Wersja realna pakiet akumulatorów będziesz mógł ułożyć gdzie chcesz w kadłubie i dobrze rozłożyć balans.
- jeskom
w takim razie potrzebuje pakiet ale na 12V...masz sance jakiś link?
- Sance
- jeskom
hehe..link do akumulatorków na 12 V a nie silnik 

- Sance
- jeskom
Hym...jak by tu zacząć...ponieważ jest to moja pierwsza zabawa z modelarstwem i w moim przypadku człowiek uczy się na własnych błędach postanowiłem się przyznać do tego co przed godzinką zrobiłem...
Dzisiaj dojrzałem, że moja nadbudówka posiada błędy, które niestety są mocno widoczne i nie jestem już w stanie ich poprawić, a poprawa kosztowała by mnie więcej pracy niż zrobienie nowej, tak więc stwierdziłem, że zbuduje nadbudówkę od nowa.
Dzisiaj dojrzałem, że moja nadbudówka posiada błędy, które niestety są mocno widoczne i nie jestem już w stanie ich poprawić, a poprawa kosztowała by mnie więcej pracy niż zrobienie nowej, tak więc stwierdziłem, że zbuduje nadbudówkę od nowa.
- rychenko
Hehehehe jeskom co to za samo krytyka? Nie przejmuj się następny będzie lepiej zrobiony nie rozumiem tylko bo napisałeś „postanowiłem się przyznać do tego co przed godzinką zrobiłem...” rozumiem z tego ze wywaliłeś model do kibla? 

Pozdrawiam Ryszard
- jeskom
kadłubik czeka na cieplejsze dni na malowanie, a nadbudówka poszła faktycznie do kibla bonie dało się jej naprawić już