Aziz

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karrex

Re: Aziz

Post autor: Karrex »

mirek pisze:Za duży rozmiar dałeś

Za duży rozmiar jeżeli używasz hostu innego niż Koga.
Mirek użył opcji >>Dodaj załącznik
Jeżeli jeszcze użyjesz opcji >>Umieść w treści wiadomości , to masz bez napisu ZAŁĄCZNIKI

Po kliknięciu na zdjęciu masz duży rozmiar z adresem Kogi
Po kliknięciu na zdjęciu masz duży rozmiar z adresem Kogi

Tu masz drugie rozwiązanie (dla innego hostu niż Koga), ale musisz mieć dwa rozmiary zdjęć: mniejsze (680 - 700 px szer.), drugie większe (rozmiar skolko ugodno ;)), w img dajesz adres mniejszego, a w url dajesz adres większego:

Obrazek
Po kliknięciu masz duży rozmiar z adresem hostu.

A z tymi dawniejszymi to się nic nie zrobi, chyba że zostanie przywrócona opcja EDYCJI POSTU i wtedy we własnym zakresie (HŁE, HŁE), można poprawić wg drugiego sposobu.
Ja mam jeszcze bardziej pokiereszowaną relację, bo poznikały cytaty, odnośniki, opisy (a to za sprawą różnicy wielkości czcionki - tam był size=2, 3 itd., tu jest size=150, 200 itd. - niby jest, ale nie widać bo za małe).
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 16:18 przez Karrex, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Dzięki Karol . Czyli dodając załącznik wstawiam fotkę bezpośrednio ze swojego kompiutera ? I muszę wtedy na ten czas onegdaj wszakoż jednakowoż trzymać te zdjęcia na dysku , a jak przez przypadek kiedy wyczyszczę to i z kogi zniknie ?

Rozpoczęły się także intensywne prace nad meblowaniem sterówki . Obecnie pracuje nad wszelakimi manetkami , mikrofonami , telefonami itp.
Załączniki
membrama031.jpg
membrama045.jpg
membrama030.jpg
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
grzegorz75

Zmasakrowałem się takimi g....mi :? Przedsięwziłem przedsięwzięcie lepiąc wszystko z polistyrenu , a gałki na patyczkach z kartonu ( tego ostatnio deficytowego materiału ) - każda z dwóch krążków zlepionych razem unurzana w CA . Za małe już to dla mnie , lupę muszę sobie jaką sprawić . Na koniec luźna przymiarka tego przedsięwzięcia do pulpitu .
Załączniki
wajhy3.jpg
wajhy1.jpg
wajhy2.jpg
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Foteliki jak u dentysty.Ależ to drobnica.Jak dajesz radę tymi malutkimi paluszkami.R
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Grzegorz piekne drobiazgi nic dziwnego ze Ci lupa potrzebna a czy bedziesz sadzał na tych fotelikch operatorów tych gałeczek :)
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
grzegorz75

Ryśku , zacząłem wymyślać i jeszcze mniejsze ustrojstwa powymyślałem . Cały czas walczę z tą sterówką , ale pokażę jak już będzie prawie gotowa . Zrobiłem od nowa pulpity , tamte wyrzuciłem .

Kaziu , to chcę "obić drewnem" - czekam na Twoją przesyłkę fornirową ;)
Załączniki
koga1.jpg
Awatar użytkownika
grzegorz75

Zanim pokaRzę Was zdjęciem gotowego wnętrza sterówki , które jest o krok od finiszu , postanowiłem zabgrejtować "body " wspomnianej . Jakiś czas temu przygotowałem sobie cztery sztuki drzwi wejściowo - wyjściowych prawych i lewych , ale nie podobało mi się , że byłyby tak sobie naklejone tylko na ściany . W rękę podjąłem wiertarkę i dokonałem zabiegu "wychamracji" lub jak kto woli "wyrzępolenia" miejsc w których miały znajdować się drzwi , a w miejsce wyzierających dziur wstawiłem futryny . Wetknięte na sucho - zabieram się za ich schludne wkomponowanie . Być może dzięki temu , jedne lub dwoje zrobię uchylone.

Na pierwszym zdjęciu panele oblepione fornirem od Kazia.
Załączniki
abgrejt.jpg
furniren1.jpg
myszor

Post autor: myszor »

Witaj .
Jestem zniesmaczony !
Ja tu się nastawiłem na oglądanie cudów , a co widzę !Jakiś kawałek plastiku oklejony najgorszym z możliwych fornirem ( mahoń )i wychamrane dziury !
Tak być nie może :(
Nie trzymaj Kolegów w niepewności .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

Zdjęcie nic nam nie mówi. Poza tym ewentualnie że masz pęsetę i żółtą taśmę maskującą. Nie można z niego (zdjęcia) wywnioskować jakich narzędzi używasz. Ani z jakich materiałów korzystasz. Wreszcie nie widać co jadłeś na obiad i/bądź kolację. Prawdziwym skandalem jest brak na zdjęciu telewizora, względnie monitora i koniecznie elementu żywego, w postaci dziecka swojego bądź cudzego, albo chociażby zwierza jakiego w postaci psa, kota tudzież chomika. Myślę że jeszcze duża droga przed tobą. Pamiętaj, modelarstwo to nie tylko dokładnie przycięte dziury, czy sześciany. To również odpowiednia ekspozycja - dopiero ona mówi nam wiele o Twoim charakterze. I o Tobie. A ta nic nam nie mówi...
Popraw się kolego zatem.
Awatar użytkownika
grzegorz75

Re: Aziz Kominy

Kila prostych bryłek , dla odpoczynku w trakcie drobnicy w sterówce . Nadbudówka i kominów dwóch . Lepione Revellem agresywnym , miejsca łączeń przetarte klejem CA rzadkim i oszlifowane .
Załączniki
ribe22.jpg
ribe33.jpg
ribe1.jpg
ODPOWIEDZ