Aziz

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grzegorz75

O:Aziz

Post autor: grzegorz75 »

Aloha :)

Dziękuję za miłe słowo .

Wyciągarki uważam prawie za skończone . Można będzie je złożyć w całosć dopiero na pokładzie . Wtedy też wpuszczę wystające druciki do pokładu . Myslę , że wymienię jeszcze bębny , bo nie uzyskałem kształtu jaki chciałem , wymiana ich zajmie mi kilka sekund .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zabrałem się chyłkiem za małego żurawika , HDSem zwanego . Czysta improwizacja , bez planów , rysunków , wspieram sie tylko trzema fotkami z interneta . Nie jest łatwo :unsure: . Na razie surówka , stąd widoczne jeszcze wiórki polistyrenu .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Witaj
Przestaję komentować Twoją robotę, bo mi się komplementy skończyły.
A powtarzać się nie lubię.
Spieprz coś - bardzo poproszę - to wtedy jak po burej kobyle pojadę.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Nie wiem co tam się Tobie Grześ nie podoba w tych bębnach bo dla mnie wyglądają ładnie , a co do HDS to co jak co ale w budowie tego to masz już niezła wprawę i wychodzi to Tobie extra:P
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

Ten facet jednak podejrzanie wygląda.Czyżby meldował szefowi,że spaw żle położony?

Pozdrawiam.Kazimierz
Awatar użytkownika
grzegorz75

Kaziu , on chyba podejrzanie wygląda z innego powodu .... Jak się go nie oprze o coś , to się obala :) ... To jest chyba ten z tych , co wybiera flaszeczkę , a nie zrzutkę na serwerek :)
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

To teraz jasne.W pracy mieliśmy majstra co też często musiał się czegoś przytrzymywać.Inicjował zrzutkę ale na flaszeczkę właśnie.:)
Awatar użytkownika
grzegorz75

I tak sobie wykonuję i mocuję kolejne detale . Mam już pierwszy siłowniczek . Z drutu ,kawałka polistyrenu , fragmentu igły lekarskiej , papieru milimetrowego i patyka po lizaku chuppa-chups :) . Wszystko oczywiście tylko na taśmę klejącą .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
antosiek

Post autor: antosiek »

No to teraz dałeś zagadkę co z czego zrobione. Szczególnie ten patyczek od lizaczka. A zdradź tajemnicę dlaczego papierek milimetrowy?B)
Awatar użytkownika
grzegorz75

A tak go Andrzejku zwinąłem ( ten papierek ) w rulonik , bo mi się walał pod łapami :-) . Nie potrafię inaczej racjonalnie tego wyjaśnić :-) . Zrobiłem pozostałe siłowniki i czynię pierwsze przymiarki przewodów hydraulicznych . Będzie ich łącznie jedenaście . Chyba . Zostało jeszcze trochę detali i niebawem wrzucam tego"zwisa " do malowania . Może już przynudzam z tym dźwigiem , ale nie jest to takie łatwe , żeby to zrobić i wzbudza to u mnie wiele emocji :-) i chęć jego częstej prezentacji .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

grzegorz75 napisał:
...
Może już przynudzam z tym dźwigiem , ale nie jest to takie łatwe , żeby to zrobić i wzbudza to u mnie wiele emocji :-) i chęć jego częstej prezentacji .

Emocje, tutaj, są jak najbardziej na miejscu. Moje też się wzbudziły. Czekamy na kolejną prezentację.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
ODPOWIEDZ