Tomek czyżby to był test na cierpliwość ? no to chłopie zdałeś z wyróżnieniem:whistle: a tak między nami to te paski przypominają mi taśmy ze starych dalekopisów tylko tu jest cały czas jedna litera:laugh:
pozdrawiam Kazik
BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
- Kazek
O:BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Pozdrawiam Kazik 

- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam
Nie umniejszając dokonań Tomka, chciałbym powiedzieć, że kod dalekopisowy jest pięciobitowy, czyli
ma pięć dziurek na taśmie. Kodu trzybitowego nigdy nie było (w powszechnym użyciu).
Na zdjęciu archiwalna taśma Mylarowa made in USA z lat 80-tych, na której jest kod ośmiobitowy
ASCII. Taśma ta nie daje się rozerwać ręką i jest z tego materiału co pokrycie zewnętrzne
skafandrów kosmicznych z lat 70-tych. Ten sam materiał teraz używany jest na opakowania cukierków.
Informację niosą tylko te duże dziurki. Te małe, to ścieżka prowadząca.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
Wiertarkę masz Tomku z Kaszub ?
Nie umniejszając dokonań Tomka, chciałbym powiedzieć, że kod dalekopisowy jest pięciobitowy, czyli
ma pięć dziurek na taśmie. Kodu trzybitowego nigdy nie było (w powszechnym użyciu).
Na zdjęciu archiwalna taśma Mylarowa made in USA z lat 80-tych, na której jest kod ośmiobitowy
ASCII. Taśma ta nie daje się rozerwać ręką i jest z tego materiału co pokrycie zewnętrzne
skafandrów kosmicznych z lat 70-tych. Ten sam materiał teraz używany jest na opakowania cukierków.

Informację niosą tylko te duże dziurki. Te małe, to ścieżka prowadząca.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
Wiertarkę masz Tomku z Kaszub ?
- Tomasz_D
Z kaszub ? hmm, cokolwiek miałoby to znaczyć to nie wiem. Kupiłem na alledrogo i było tam pod nazwą furkadełko.
- Tomasz_D
Okres świąteczny przysłużył się powstaniu kilku elementów w konstrukcji hangarów co widać poniżej.
- ryszardw
To jest niesamowite że kawałki polistyrenu nabierają kształtu i przeistaczają się w kominy,hangary ..oczywiście za sprawa Twoich rak.Pozdr.R
- Tomasz_D
Szwendając się po podwórku patrzę czasami na gruszę, lipę czy też inne drzewo a potem myślę o tych cudach drewnianych na forum Ryszardzie - odczucia podobne ino materiał delikatnie inny
Co by ruch na forum zwiększyć dzisiejsza mała aktualizacja z mojej strony. Półmetek budowy hangarów oraz ich stan na chwilę obecną.

Co by ruch na forum zwiększyć dzisiejsza mała aktualizacja z mojej strony. Półmetek budowy hangarów oraz ich stan na chwilę obecną.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
A jak Ty to malniesz pod tymi kratkami ?
- Kazek
Tomek zrobiłbyś zdjecie tych krasnoludków co Ci budują te hangary:lol: na przykład jak będą malować pod tymi kratkami co się Andrzej o nie pyta.:laugh: .
Pozdrawiam Kazik
PS. Ogląda sie z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam Kazik
PS. Ogląda sie z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam Kazik 

-
Myślę, że to są te same krasnoludki, które u Antośka budują Halnego!! :woohoo: Wypożyczają je sobie!! :P
- halny55
Myślę, że te krasnalki to działają u wielu innych kolegów, np. u Karola. Tylko jak oni sobie je przekazują?
Też bym tak chciał. buuuuuu!!!!:huh:
Też bym tak chciał. buuuuuu!!!!:huh: