Wkleiłem też listwy i ozdobne listwy na wysokości pierwszej wręgi po obu stronach.

Powiększenie listwy ozdobnej na pierwszej wrędze.

To by było na tyle, jeszcze złocenie listew (chociaż taki kosz w drewnie też mi się podoba).
Dziś kończymy budowę modelu. Sugerujemy, by umieścić go w gablocie, która ochroni go zarówno przed kurzem,
jak i uszkodzeniem. Nie proponujemy konkretnego rozwiązania ze względu na indywidualny gust i mnogość możliwych rozwiązań. Do okresowej konserwacji modelu należy zachować pozostałe po budowie linki i inne materiały.
Post autor: bialabilagra »
...A tego lwa z galionu zostawisz zestawowego czy pokusisz sie o zrobienie własnego :)?
...Ciekawe, czy jak było w zapowiedziach będzie jeszcze model sekcji w 25 zeszytach?
Cross section OcCre już mam :) .
...Czy ktoś się orientuje co z tą sekcją poprzeczną okrętu będzie? Będzie czy nie będzie??
...co do sekcji to nie miałem informacji od DeA. Póki co otrzymałem 134 numer i jest cisza w tej sprawie. Może jakaś informacja pojawi się w numerze 140. Chętnie wykupił bym tą sekcję
ale czasem rozmyślam sobie nad zbudowaniem jej jednak w trochę większym rozmiarze. Takie sekcje widziałem m.in. w Muzeum Morskim w Gdańsku. Kiedy się przy nich stoi to robią wrażenie