Santa Leocadia
-
O:Santa Leocadia
Witam . Myślałem że już zaniechałeś dalszej budowy ;) . Fajnie Ci to wyszło . Gratuluje :) .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Killim
To prawda że sporo czasu upłynęło do ostatniego postu , ale dysponuje niewielką ilością wolnego czasu
który muszę podzielić między żonę córkę i modelarstwo:laugh: powoli ale jednak do przodu.
Malowanie wyszło całkiem przyzwoicie, ale nawet najlepsza farba i najpiękniejsze kolory nie zastąpią
barwy naturalnego drewna:( a w moim modelu niestety tego jest niewiele.
który muszę podzielić między żonę córkę i modelarstwo:laugh: powoli ale jednak do przodu.
Malowanie wyszło całkiem przyzwoicie, ale nawet najlepsza farba i najpiękniejsze kolory nie zastąpią
barwy naturalnego drewna:( a w moim modelu niestety tego jest niewiele.
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
- lkemot
Dlatego trochę się dziwię, że zrobiłeś kołkowanie burt, bo po malowaniu niewiele z tego widać. Przez chwilę myślałem, że to mój okręcik :P
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
- Killim
Kołowanie jest tylko do linii wodnej,a zdjęcia niestety nie oddają całej rzeczywistości
myślę że to jest kwestia odpowiedniego światła. Kołkowanie jest widoczne w części gdzie jest
malowane na czerwono, tam gdzie jest czarny jak się dobrze wpatrzyć to też widać.
Farba decorfin ta do porcelany jest w pełni transparentna. Pozdrawiam
myślę że to jest kwestia odpowiedniego światła. Kołkowanie jest widoczne w części gdzie jest
malowane na czerwono, tam gdzie jest czarny jak się dobrze wpatrzyć to też widać.
Farba decorfin ta do porcelany jest w pełni transparentna. Pozdrawiam
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
- Killim
Witam, mam zamiar zabrać się za artylerie dolnego pokładu i wymyśliłem sobie że armaty to będę odlewał. I w tym celu chciałem zakupić w naszym kogowym sklepiku po paczuszce rozmiarów jakie akurat mi są potrzebne, i tu właśnie jest problem bo akuratnie nie ma ich na stanie i to już od dłuższego czasu. Czy ktoś może zna inne źródło gdzie można się zaopatrzyć?
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
-
Witaj.
Spróbuj na www.modelarstwoszkutnicze.com
Na stronie mają duży wybór róznych wielkości i typów dział.
Nie miałem przyjemności zakupu u nich artylerii,ale inne elementy mają na bierząco lub szybko sprowadzają.Plusem jest b.szybka wysyłka.
Pozdrawiam.Marcin
Spróbuj na www.modelarstwoszkutnicze.com
Na stronie mają duży wybór róznych wielkości i typów dział.
Nie miałem przyjemności zakupu u nich artylerii,ale inne elementy mają na bierząco lub szybko sprowadzają.Plusem jest b.szybka wysyłka.
Pozdrawiam.Marcin
-
A zglądałeś tu http://rbmodel.pl/index.php?action=products&group=011
Pozdrawiam . Andrzej :)
- inek1975
Cześć . Spróbuj tutaj http://www.gomixmodel.pl/katalog.php
Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
w stoczni: HMS Bounty Shipyard 1:96
inek75@interia.pl
w stoczni: HMS Bounty Shipyard 1:96
- Killim
Dziękuje bardzo za informacje będę przeglądał i na pewno coś wybiorę, a opis z przebiegu moich poczynań hutniczych na pewno umieszczę na forum.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów z włoskich DolomitówB)
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów z włoskich DolomitówB)
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
- Killim
Witam zabrałem się za wyposażenie pokładu, rozpoczynając od gretingów,
podpatrzyłem sposób u Kagry i postanowiłem przystosować swojego proxxona do tegoż właśnie celu.
na kawałku listewki lipowej niższej o 1,5 mm od piły w najwyższym punkcie, nakleiłem
"prowadnicę" czyli 1,5 mm wysoką i 1 mm szeroka listeweczką tak aby była ona w odległości 1mm od piły.
Przygotowałem sobie wcześniej listewki 3mm na 1mm z osiki, i przystąpiłem do pracy, efekt przeszedł moje oczekiwania, listewki obrabiane w pakiecie po cztery sztuki bardzo ładnie sie poddawały. Na wszystkie listewki może trzy ząbki sie wyłamały także bardzo nie wiele. Efekt sami oceńcie.

podpatrzyłem sposób u Kagry i postanowiłem przystosować swojego proxxona do tegoż właśnie celu.
na kawałku listewki lipowej niższej o 1,5 mm od piły w najwyższym punkcie, nakleiłem
"prowadnicę" czyli 1,5 mm wysoką i 1 mm szeroka listeweczką tak aby była ona w odległości 1mm od piły.
Przygotowałem sobie wcześniej listewki 3mm na 1mm z osiki, i przystąpiłem do pracy, efekt przeszedł moje oczekiwania, listewki obrabiane w pakiecie po cztery sztuki bardzo ładnie sie poddawały. Na wszystkie listewki może trzy ząbki sie wyłamały także bardzo nie wiele. Efekt sami oceńcie.

W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil