Z Kricka :)
Ale proponuje poczekac na porzadne, zwymiarowane plany Jerrego
K&M Romek Cz.I.Kadlub
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
- banderas
Odp: K&M (RomekS)
A masz może link do tej strony ?
;) ;) ;)
;) ;) ;)
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
- RomekS
Po przeanalizowaniu relacji
pomyslalem zeby zatrzymac sie na tym etapie z publikacja postepow w budowie
i poczekac na reszte kolegow ktorzy zaczeli lub zamierzaja zaczac K&M.
Zalaczam dwie ostatnie fotki

Zalaczam dwie ostatnie fotki

- Marecki
RomekS napisał:
Romku !
To chyba jakiś żart ?!
Zatrzymujesz tylko publikacje z postępów czy robotę też ???
RomekS napisał:
Obyś nie czekał za długo !
Mam nadzieje że to jednak był żart z Twojej strony
albo po prostu masz jednodniowego doła !
Zrobiłeś już bardzo dużo !
Zostało trochę pierdołów na pokładzie i trochę sznurków
i nie czas teraz na przerywanie pracy !!!
Więc jeżeli to "mały dół" to od jutra proszę bez mazgajstwa i do roboty :)
Po przeanalizowaniu relacji
Romku !
To chyba jakiś żart ?!
RomekS napisał:
Mam nadzieje że to jednak był żart z Twojej strony
albo po prostu masz jednodniowego doła !
Zrobiłeś już bardzo dużo !
Więc jeżeli to "mały dół" to od jutra proszę bez mazgajstwa i do roboty :)
- Zbyszek
Krótki odpoczynek wszystkim się przyda. Bo normalnie dostałem zadyszki żeby dogonić Romka i tak go nie dogoniłem. :P
No i jeszcze jedno, Jerry rozpoczął następny krok z budowy K&M , może przenieść Romku twoje dotycchczasowe poczynania od pokładu do tego kroku.
No i jeszcze jedno, Jerry rozpoczął następny krok z budowy K&M , może przenieść Romku twoje dotycchczasowe poczynania od pokładu do tego kroku.
Pozdrawiam!!!
- krzysztof
Romku, tak jak Marecki napisał, możesz długo na nas czekać. Ja mam juz przerwę od ponad miesiąca - artykuł zajął mi więcej czasu niz myślałem, teraz odnawiam mieszkanie teściów (przeprowadzka ), jeszcze praca, kiedy będę mógł ponowić prace przy moim K&M nie wiem. Pozostaje mi kibicowanie Twojej roboty i nie rób kawału i nie przerywaj prac. Co będę czytał na Kodze?
ps
zrobiłem sobie z Twoich postów i odpowiedzi Kolegów piękny artykulik dokumentuący prace od podstaw nad modelem. Powycinałem buźki, ułozyłem troche tekst i mam podstawę do dalszych prac nad moim modelem
Krzysztof
ps
zrobiłem sobie z Twoich postów i odpowiedzi Kolegów piękny artykulik dokumentuący prace od podstaw nad modelem. Powycinałem buźki, ułozyłem troche tekst i mam podstawę do dalszych prac nad moim modelem
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- RomekS
Marecki napisał:
Samopoczucie Marku jest swietne,
Robote ciagne dalej a wstrzymuje sie z publikacja.
Na razie mocuje polki pod nagle ze wzmocnieniami,
zaczalem budki na pokladzie, kombinuje z kabestanami,
Tak mysle ze w sklepiku przydalby sie dzial dotyczacy K&M,
w ktorym mozna by dostac elementy, ktorych wykonywac sie nie oplaca.
Tzn wklad pracy w wykonanie jest niewspolmierny z cena elementu, o jakosci (bez odpowiednich narzedzi) nie wspominajac.
Np. jufersy, knagi, nagle, maszty, bulaje, lancuchy, moze jakas kotwica, kolo sterowe.
Z checia bym takie cos zakupil. Zrobic pewnie by sie to dalo ale jakim wysilkiem ....
Prosba do Admina aby umiescil jezeli nie w sklepiku to moze jako osbny watek o "Drobnica do K&M" z iloscia potrzebnych elementow.
Marku
dokumentuje to co robie (fotki) i napewno to opublikuje jak tylko ruszy dokumentacja K&M.
Pewnie beda rozbieznosci, i moze to byc ciekawe, niemniej
musi to isc rownolegle,
tzn praca razem z kolejnymi lekcjami tak bedzie metodyczniej.
Fotki beda zalaczane cyklicznie wraz z pojawianiem sie kolejnych krokow budowy.
Co do wykorzystania obecnych materialow z relacji to sa one do dyspozycji, i moga zostac przeniesione do watku o pokladzie.
I jescze jedno jak dotre do etapu takiego jak w Wodniku tzn do sznurkow to zamierzam olinowanie robic rownolegle na obu jednostkach.
Wodnik juz zbyt dlugo czekal .. Rop tez lezy w garazu "dziewiczy" i tylko musze zakupic jakies nici w pasmanterii...
No i podciagnac K&M do etapu sznurkow.
:) :)
....
:)
Na razie mocuje polki pod nagle ze wzmocnieniami,
zaczalem budki na pokladzie, kombinuje z kabestanami,
Tzn wklad pracy w wykonanie jest niewspolmierny z cena elementu, o jakosci (bez odpowiednich narzedzi) nie wspominajac.
Np. jufersy, knagi, nagle, maszty, bulaje, lancuchy, moze jakas kotwica, kolo sterowe.
Z checia bym takie cos zakupil. Zrobic pewnie by sie to dalo ale jakim wysilkiem ....
Prosba do Admina aby umiescil jezeli nie w sklepiku to moze jako osbny watek o "Drobnica do K&M" z iloscia potrzebnych elementow.
Marku
dokumentuje to co robie (fotki) i napewno to opublikuje jak tylko ruszy dokumentacja K&M.
musi to isc rownolegle,
Co do wykorzystania obecnych materialow z relacji to sa one do dyspozycji, i moga zostac przeniesione do watku o pokladzie.
I jescze jedno jak dotre do etapu takiego jak w Wodniku tzn do sznurkow to zamierzam olinowanie robic rownolegle na obu jednostkach.
Wodnik juz zbyt dlugo czekal .. Rop tez lezy w garazu "dziewiczy" i tylko musze zakupic jakies nici w pasmanterii...
No i podciagnac K&M do etapu sznurkow.
:) :)
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Witajcie wszyscy.
To że się nie udzielam ostatnio (no i mam zaległości :blush:) nie znaczy, że mnie nie ma ;) Cały czas śledze forum. Pracuję nad nowymi rzeczami na stronie stąd ta cisza.
Jeżeli dobrze rozumiem, to Romek robi dokładnie to samo co robił Mirek - nie zatrzymuje się z pracą, a jedynie chce projekt zdystansować w jednym oczywistym celu - wykonuje detal, czeka aż "przyschnie" i dopiero potem publikuje. Takie rozwiązanie minimalizuje ilość pomyłek. Romku - wyrażam swoje uznanie za Twoją postawę. Dzięki Ci za to, już od początku budujesz tą stronę, już od początku wiedziałem, że jesteś prawdziwym skarbem tej strony.
A masz ci za to oklask ;)
To że się nie udzielam ostatnio (no i mam zaległości :blush:) nie znaczy, że mnie nie ma ;) Cały czas śledze forum. Pracuję nad nowymi rzeczami na stronie stąd ta cisza.
Jeżeli dobrze rozumiem, to Romek robi dokładnie to samo co robił Mirek - nie zatrzymuje się z pracą, a jedynie chce projekt zdystansować w jednym oczywistym celu - wykonuje detal, czeka aż "przyschnie" i dopiero potem publikuje. Takie rozwiązanie minimalizuje ilość pomyłek. Romku - wyrażam swoje uznanie za Twoją postawę. Dzięki Ci za to, już od początku budujesz tą stronę, już od początku wiedziałem, że jesteś prawdziwym skarbem tej strony.
A masz ci za to oklask ;)
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- jerry_bee
RomekS napisał:
ufff, ja odetchnęłem z ulgą ;)
pracujemy nad tym. prawie-prawie gotowe są komplety masztów w wersji z czereśni amerykańskiej albo orzecha amerykańskiego. jeśli chodzi o pozostałe akcesoria i elementy to umieścimy na forum tabelkę (taką jak w przypadku drewna). muszę tylko najpierw zwymiarować wszystkie elementy... :blink:
Romku, wiesz dobrze, że bez Twojej relacji cała ta budowa byłaby jakaś taka ... nudna. więc nie rób jaj tylko pokazuj na bieżąco co zbudowałeś. wszystkim nam to wyjdzie na dobre. a jeśli nawet Twój model będzie trochę inny od pozostałych to co z tego? Twoja relacja służy nam jako poligon doświadczalny do wyłapywania wszyskich możliwych wpadek ;) więc ponawiam apel - Romku, do dzieła!!
niedługo spodziewamy się powrotu Mirka i myślę, że podpisze się pod tym obiema ręcyma i nogami nawet. zrób mu jakąś niespodziankę i przygotuj fajne zdjęcia z postępów prac!
ufff, ja odetchnęłem z ulgą ;)
pracujemy nad tym. prawie-prawie gotowe są komplety masztów w wersji z czereśni amerykańskiej albo orzecha amerykańskiego. jeśli chodzi o pozostałe akcesoria i elementy to umieścimy na forum tabelkę (taką jak w przypadku drewna). muszę tylko najpierw zwymiarować wszystkie elementy... :blink:
Marku
musi to isc rownolegle,
Romku, wiesz dobrze, że bez Twojej relacji cała ta budowa byłaby jakaś taka ... nudna. więc nie rób jaj tylko pokazuj na bieżąco co zbudowałeś. wszystkim nam to wyjdzie na dobre. a jeśli nawet Twój model będzie trochę inny od pozostałych to co z tego? Twoja relacja służy nam jako poligon doświadczalny do wyłapywania wszyskich możliwych wpadek ;) więc ponawiam apel - Romku, do dzieła!!
niedługo spodziewamy się powrotu Mirka i myślę, że podpisze się pod tym obiema ręcyma i nogami nawet. zrób mu jakąś niespodziankę i przygotuj fajne zdjęcia z postępów prac!
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Zbyszek
Panowie ten pomysł z wstrzymaniem prac to jest poczęści i moje dzieło.
Chodzi głównie oto żeby osoby będące na tym samym etapie budowy miały takie same mozliwość kontynuowania prac.
Nie posiadając planów z elementami pokładu nie znają wymiarów i dokładnego położenia. WIęc to co do tej pory zostało przez Romka wykonane można zrobić na podstawie planów które już są opublikowane.
Myślę że w momencie pojawienia się planów wykonanych przez Jerrego to Romek pokarze co tam pocichu sobie wykona w między czasie, jak napisał dokumentacja fotograficzna jest tworza.
Ci którzy później dołączyli mają teraz możliwość dojścia do etapu budowy na który zakończył Romek.
Chodzi głównie oto żeby osoby będące na tym samym etapie budowy miały takie same mozliwość kontynuowania prac.
Nie posiadając planów z elementami pokładu nie znają wymiarów i dokładnego położenia. WIęc to co do tej pory zostało przez Romka wykonane można zrobić na podstawie planów które już są opublikowane.
Myślę że w momencie pojawienia się planów wykonanych przez Jerrego to Romek pokarze co tam pocichu sobie wykona w między czasie, jak napisał dokumentacja fotograficzna jest tworza.
Ci którzy później dołączyli mają teraz możliwość dojścia do etapu budowy na który zakończył Romek.
Pozdrawiam!!!