K&M Romek Cz.I.Kadlub

indywidualne relacje z budowy uczestników projektu Karl und Marie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Odp: K&M (RomekS)

Post autor: RomekS »

Z Kricka :)

Ale proponuje poczekac na porzadne, zwymiarowane plany Jerrego
Awatar użytkownika
banderas

Post autor: banderas »

A masz może link do tej strony ?
;) ;) ;)
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
Awatar użytkownika
RomekS

Po przeanalizowaniu relacji
pomyslalem zeby zatrzymac sie na tym etapie z publikacja postepow w budowie
i poczekac na reszte kolegow ktorzy zaczeli lub zamierzaja zaczac K&M.

Zalaczam dwie ostatnie fotki

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marecki

Post autor: Marecki »

RomekS napisał:
Po przeanalizowaniu relacji
pomyslalem zeby zatrzymac sie na tym etapie z publikacja postepow w budowie

Romku !
To chyba jakiś żart ?!
Zatrzymujesz tylko publikacje z postępów czy robotę też ???

RomekS napisał:
i poczekac na reszte kolegow ktorzy zaczeli lub zamierzaja zaczac K&M.

Obyś nie czekał za długo !

Mam nadzieje że to jednak był żart z Twojej strony
albo po prostu masz jednodniowego doła !
Zrobiłeś już bardzo dużo !
Zostało trochę pierdołów na pokładzie i trochę sznurków
i nie czas teraz na przerywanie pracy !!!
Więc jeżeli to "mały dół" to od jutra proszę bez mazgajstwa i do roboty :)
Pozdrawiam
Marek Kalk
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Krótki odpoczynek wszystkim się przyda. Bo normalnie dostałem zadyszki żeby dogonić Romka i tak go nie dogoniłem. :P

No i jeszcze jedno, Jerry rozpoczął następny krok z budowy K&M , może przenieść Romku twoje dotycchczasowe poczynania od pokładu do tego kroku.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Romku, tak jak Marecki napisał, możesz długo na nas czekać. Ja mam juz przerwę od ponad miesiąca - artykuł zajął mi więcej czasu niz myślałem, teraz odnawiam mieszkanie teściów (przeprowadzka ), jeszcze praca, kiedy będę mógł ponowić prace przy moim K&M nie wiem. Pozostaje mi kibicowanie Twojej roboty i nie rób kawału i nie przerywaj prac. Co będę czytał na Kodze?
ps
zrobiłem sobie z Twoich postów i odpowiedzi Kolegów piękny artykulik dokumentuący prace od podstaw nad modelem. Powycinałem buźki, ułozyłem troche tekst i mam podstawę do dalszych prac nad moim modelem
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
RomekS

Marecki napisał:
....

Zatrzymujesz tylko publikacje z postępów czy robotę też ???

Obyś nie czekał za długo !

Zostało trochę pierdołów na pokładzie i trochę sznurków
i nie czas teraz na przerywanie pracy !!!
:)

Samopoczucie Marku jest swietne,
Robote ciagne dalej a wstrzymuje sie z publikacja.

Na razie mocuje polki pod nagle ze wzmocnieniami,
zaczalem budki na pokladzie, kombinuje z kabestanami,

Tak mysle ze w sklepiku przydalby sie dzial dotyczacy K&M,
w ktorym mozna by dostac elementy, ktorych wykonywac sie nie oplaca.
Tzn wklad pracy w wykonanie jest niewspolmierny z cena elementu, o jakosci (bez odpowiednich narzedzi) nie wspominajac.

Np. jufersy, knagi, nagle, maszty, bulaje, lancuchy, moze jakas kotwica, kolo sterowe.

Z checia bym takie cos zakupil. Zrobic pewnie by sie to dalo ale jakim wysilkiem ....

Prosba do Admina aby umiescil jezeli nie w sklepiku to moze jako osbny watek o "Drobnica do K&M" z iloscia potrzebnych elementow.

Marku
dokumentuje to co robie (fotki) i napewno to opublikuje jak tylko ruszy dokumentacja K&M.
Pewnie beda rozbieznosci, i moze to byc ciekawe, niemniej
musi to isc rownolegle,

tzn praca razem z kolejnymi lekcjami tak bedzie metodyczniej.

Fotki beda zalaczane cyklicznie wraz z pojawianiem sie kolejnych krokow budowy.

Co do wykorzystania obecnych materialow z relacji to sa one do dyspozycji, i moga zostac przeniesione do watku o pokladzie.

I jescze jedno jak dotre do etapu takiego jak w Wodniku tzn do sznurkow to zamierzam olinowanie robic rownolegle na obu jednostkach.
Wodnik juz zbyt dlugo czekal .. Rop tez lezy w garazu "dziewiczy" i tylko musze zakupic jakies nici w pasmanterii...
No i podciagnac K&M do etapu sznurkow.

:) :)
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Post autor: radek »

Witajcie wszyscy.
To że się nie udzielam ostatnio (no i mam zaległości :blush:) nie znaczy, że mnie nie ma ;) Cały czas śledze forum. Pracuję nad nowymi rzeczami na stronie stąd ta cisza.
Jeżeli dobrze rozumiem, to Romek robi dokładnie to samo co robił Mirek - nie zatrzymuje się z pracą, a jedynie chce projekt zdystansować w jednym oczywistym celu - wykonuje detal, czeka aż "przyschnie" i dopiero potem publikuje. Takie rozwiązanie minimalizuje ilość pomyłek. Romku - wyrażam swoje uznanie za Twoją postawę. Dzięki Ci za to, już od początku budujesz tą stronę, już od początku wiedziałem, że jesteś prawdziwym skarbem tej strony.
A masz ci za to oklask ;)
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
jerry_bee

Post autor: jerry_bee »

RomekS napisał:
Samopoczucie Marku jest swietne,
Robote ciagne dalej a wstrzymuje sie z publikacja.

ufff, ja odetchnęłem z ulgą ;)

Tak mysle ze w sklepiku przydalby sie dzial dotyczacy K&M,
w ktorym mozna by dostac elementy, ktorych wykonywac sie nie oplaca.
Tzn wklad pracy w wykonanie jest niewspolmierny z cena elementu, o jakosci (bez odpowiednich narzedzi) nie wspominajac.

Np. jufersy, knagi, nagle, maszty, bulaje, lancuchy, moze jakas kotwica, kolo sterowe.

Z checia bym takie cos zakupil. Zrobic pewnie by sie to dalo ale jakim wysilkiem ....

Prosba do Admina aby umiescil jezeli nie w sklepiku to moze jako osbny watek o "Drobnica do K&M" z iloscia potrzebnych elementow.

pracujemy nad tym. prawie-prawie gotowe są komplety masztów w wersji z czereśni amerykańskiej albo orzecha amerykańskiego. jeśli chodzi o pozostałe akcesoria i elementy to umieścimy na forum tabelkę (taką jak w przypadku drewna). muszę tylko najpierw zwymiarować wszystkie elementy... :blink:

Marku
dokumentuje to co robie (fotki) i napewno to opublikuje jak tylko ruszy dokumentacja K&M.
Pewnie beda rozbieznosci, i moze to byc ciekawe, niemniej
musi to isc rownolegle,

tzn praca razem z kolejnymi lekcjami tak bedzie metodyczniej.

Fotki beda zalaczane cyklicznie wraz z pojawianiem sie kolejnych krokow budowy.

Co do wykorzystania obecnych materialow z relacji to sa one do dyspozycji, i moga zostac przeniesione do watku o pokladzie.

Romku, wiesz dobrze, że bez Twojej relacji cała ta budowa byłaby jakaś taka ... nudna. więc nie rób jaj tylko pokazuj na bieżąco co zbudowałeś. wszystkim nam to wyjdzie na dobre. a jeśli nawet Twój model będzie trochę inny od pozostałych to co z tego? Twoja relacja służy nam jako poligon doświadczalny do wyłapywania wszyskich możliwych wpadek ;) więc ponawiam apel - Romku, do dzieła!!

niedługo spodziewamy się powrotu Mirka i myślę, że podpisze się pod tym obiema ręcyma i nogami nawet. zrób mu jakąś niespodziankę i przygotuj fajne zdjęcia z postępów prac!
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Panowie ten pomysł z wstrzymaniem prac to jest poczęści i moje dzieło.

Chodzi głównie oto żeby osoby będące na tym samym etapie budowy miały takie same mozliwość kontynuowania prac.

Nie posiadając planów z elementami pokładu nie znają wymiarów i dokładnego położenia. WIęc to co do tej pory zostało przez Romka wykonane można zrobić na podstawie planów które już są opublikowane.

Myślę że w momencie pojawienia się planów wykonanych przez Jerrego to Romek pokarze co tam pocichu sobie wykona w między czasie, jak napisał dokumentacja fotograficzna jest tworza.

Ci którzy później dołączyli mają teraz możliwość dojścia do etapu budowy na który zakończył Romek.
Pozdrawiam!!!
ODPOWIEDZ