Vliestroom

Relacje z budowy tych jednostek
Awatar użytkownika
grzegorz75

O:Odp:Vliestroom

Post autor: grzegorz75 »

Heloł wszystkim oglądaczom i oglądarkom .

W wolnych chwilach dłubie się nie tylko w nosie , ale i przy modelu . Ostatnimi czasy próbowałem i cudowałem własnym sprzętem wykonać kominki wentylacyjne na pokładzie . Nie udało się niestety dostępnymi mi środkami dokonać tego czynu , więc zwróciłem się o pomoc do kolegi Piotra z "master-modela" o pomoc i zamówiłem kominki zainspirowany słupkami relingu , jakie wykonał innemu koledze z sąsiedniego forum.

Takoż wyglądały odlewy :

Obrazek

Tak wyglądają kominki wyprodukowane przez Pitera , które uzupełniłem skrawkami polistyrenu :

Obrazek
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

No, to dzielnym Misiem jesteś.
Pozdrawiam i ponawiam PW pytanie. : gdzie żeś ...
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
grzegorz75

Jestem Andrzejku , jestem . Słuchy mnie doszły , żeś na spotkanku we Szczecinie czy gdzieć w okloicach bywał :)

Dzień dobry wszystkim . Kilka fotek po ulokowaniu kominków wentylacyjnych na pokładzie mojego dziwoląga . Po wierceniu dziurek , wszędzie latają mi naelektryzowane farfocle polistyrenowe , obsiadają wszystko . Czeka mnie jeszcze jeszcze raz zabawa z żurawiem , widać jak na uchwycie siłownika farba odpadła :( .Popełniłem kilka błędów podstawowych przy jego budowie - nie zmatowiłem polistyrenu przed malowaniem . Zemściło się w kilku miejscach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mogę sobie normalnie kłaść aparat na pokładzie i pstrykać zdjęcia .

Jakiś czas temu nie wiedzieć czemu po wklejeniu drzwi do sterówki lewych nie zmieścił mi się wentylator między relingiem a wspomnianymi drzwiami . Próby skrócenia zakonczyły się oczywiście tak jak musiały . Znalazłem jednak w mojej rupieciarni blaszkę lekko węższą i wystrugałem pokrywę wentylatora :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już do mety blisko ....
Próbuje zagadać Chucka , ale nic nie mówi , to jego jedyna reakcja :

Obrazek
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Kapitalnie Tak się czuje jak na prawdziwym okręcie.Nawet palety walają się po pokładzie.Jak Ci się udało zrobić zdjęcia z perspektywy pokładu.Jestem pod wrażeniem.Czy polistyren przed malowaniem musi być pokryty podkładem czy wystarczy zmatowić.R
Awatar użytkownika
grzegorz75

Ryśku Wu . Trzeba polistyrena zmatowić i podkładem zawsze maluję . Tym "Motipem" , zieje na każdy element prosto ze spraya . Schnie błyskawicznie , nie topi polistyrenu i świetnie sie szlifuje . Poza tym , jak się pryśnie podkładem , to wtedy dopiero wyłażą wszystkie niedoróbki , szparki itp . Wiadomo wtedy , gdzie trzeba jeszcze połatać .
Awatar użytkownika
Tomasz_D

Post autor: Tomasz_D »

Jak pizgniemy bucu w ten twój śliczny modelik szampanem przy wodowaniu to już nie będzie się tak wszystkim podobał, więc wstawiaj teraz kupę fotek coby dla potomnych zostało ;)
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Fakt ładnie wygląda ta łajba, może Grześ odpuść sobie chrzczenie a szampana wypij no i nie wpuszczaj już do domu „złych” ludzisków :P co by nie zdeptali po raz kolejny łajby , no i Tomka nie zapraszaj na wodowanie bo widzisz ze aż się pali aby pierdyknąć flaszką o burtę.:)
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
grzegorz75

Żli ludzie sami sobie wleszli , ja ich nie zapraszałem :) :) :) Teraz trzeba po nich reperować :)
Awatar użytkownika
ericccmad

Post autor: ericccmad »

szanowny panie co to za raklama z tym polistyrenem jesli pan coś reklamuje to to nie jest tego warte
Awatar użytkownika
Tomasz_D

Post autor: Tomasz_D »

ericccmad napisał:
szanowny panie co to za raklama z tym polistyrenem jesli pan coś reklamuje to to nie jest tego warte

:woohoo: ot wymóżdżył :laugh:
a pewno fakt że pracuje nad modele Slipway'a oznacza że reklamuje firmę Slipway ? proponuję baranka w ścianę
ODPOWIEDZ