Witam Atamanie. Szalupka wyszła świetnie. Ładna i czysta robota w tej skali.
Jeśli pozwolisz to zapytam się o taki szczegół:
http://koga.net.pl/images/old_forum/imgp8156rumpeltalia.jpg
Czy będziesz to jeszcze uzupełniał?
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Miałem na myśli kształt otworu wyjścia trzonu steru. Poszerzający się trzon i wąski ( szparowaty ) otwór w pokładzie, raczej wykluczający obrót (nawet jeśli tylko wizualnie) trzonu steru. Zazwyczaj spotykałem się z takimi bardziej "trapezowatymi". Ale to tylko szczegół!;)
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
Budrys - nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale kiedy miałem opuszczony zbyt mocno monitor laptopa, to odnosiłem podobne wrażenie (co do obracania steru). Okazało się, że na zdjęciu rozjaśnionym (inny kąt nachylenia monitora) wygląda to inaczej. Może więc powinieneś troszkę rozjaśnić swój monitor? ;)
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!! w szkutni: ...i przy kei:
Miałem na myśli kształt otworu wyjścia trzonu steru. ............. Zazwyczaj spotykałem się z takimi bardziej "trapezowatymi". Ale to tylko szczegół!;)
Szanowny Budrysie: Może na tym zdjęciu tego nie widać dobrze, ale ten otwór jest trapezowaty: dłuższy bok trapezu przy pawęży, krótszy od dziobu. Jest to zgodne z tym, jak pracuje ster: gdy zawias jest "z przodu" to wychyla się "tył" :
Tak na szybko.. zdjęcie kiepskie, bo to wycinek zdjęcia, gdzie ostrość była ustawiana na odciągi rumpla... ale coś tam widać ten trapez:
Boguś, ale chyba greeting masz odwrotnie zmontowany, listwy całe osadzane w dolnych,powinny biegnąć w osi okrętu , u Ciebie widze, że są w poprzek.
A pomyłka zawsze może się zdarzyć, normalny wypadek przy pracy :)