Hej
W mojej stoczni zapowiadaja sie przestoje. Prawie wiosna.. czas brac sie za roboty remontowo- budowlane. Relacja zwolni. Dzisja wypiłowałem kolejny falkonet. Pozostało jeszcze 4 i uzbrojene bedzie gotowe. Ponizej widok na moją ludwisarnię. Czysta manufaktura:)
Jastrzębie są juz pomalowane czarnym matowym akrylowym podkładem Jutro metodą Adamkora zrobie imitację metalu Będzie to nałozenie metodą suchego pędzla farbki Humbrola nr 27004...
celem sprostowania metoda suchego pedzla to wcale nie moj pomysl, jedynie adaptacja z innej dziedziny modelarstwa, jakim sa figurki :)
Adamie, jedynie moge sobie wyobrazac by moje lufy były na conajwyzej na tym poziomie co Twoje falkonety... :unsure: ale pocieszam sie, mlody jestem cale lata doswiadcze przede mna :silly:
Przez ostatnie 2 godziny byłem kowalem swego losu Z drutu miedzianego o średnicy 0,35mm robiłem 8 sztuk zawisów pod okiennice tylnych burtowych okien. Juz mnie szlak trafia daję sobie na dzisiaj spokuj Zostało mi jeszcze doprowadzić do w miarę jednakowego wymiaru Jak sie nie uda to i tak się nie zmartwię - okiennice zrobię otwarte na całą szerokość