Witam
Zaczynam relację HMS Bounty, skala 1: 26, kadłub wykonany z sosny, pokład z olchy, elementy na pokładzie: grusza, buk, lipa. Nie mam zdjęć z wcześniejszych etapów budowy, ale postaram się pokazać jak najwięcej z obecnego stanu budowy. Ponieważ kończy się sezon modelarski (przynajmniej dla mnie) prace będą postępowały wolno, ale z pewnością Bounty zostanie ukończony.
Pozdrawiam
HMS Bounty
- kagra
Re: HMS Bounty
Widać rękę fachowca.Pięknie dobrana kolorystyka.Czysta,estetyczna robota.Pozdrawiam.K.
- lkemot
Świetna robota...
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
- Leon27
Pochwal się co użyłeś do czernienia mosiądzu. Ładna robota. Miałem przyjemność chodzić po replice Bounty która grała w filmie zanim ja sztorm pochłonął 

- dali
Do czernienia używam tych dwóch preparatów, dobrze czerni miedź (odciągi są z drutu miedzianego) mosiądz. W kołkownicy jest stalowa szprycha rowerowa, przed czernieniem przecieram elementy benzyną ekstrakcyjną.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dali
- oksal
Co ja Ci Piotrek, będę mówić, zacytuję Kazika (Kagrę)
kagra pisze:Widać rękę fachowca.Pięknie dobrana kolorystyka.Czysta,estetyczna robota.Pozdrawiam.K.
- dali
Witam
Nie daje mi spokoju artyleria, nie jest w skali. Nowe armaty są toczone, 7mm dłuższe i 3mm grubsze. Z wózkami też jest coś nie tak przy okazji nowe będą poprawione.
Pozdrawiam Piotrek
Nie daje mi spokoju artyleria, nie jest w skali. Nowe armaty są toczone, 7mm dłuższe i 3mm grubsze. Z wózkami też jest coś nie tak przy okazji nowe będą poprawione.
Pozdrawiam Piotrek
- TomekA
Fantastycznie Ci to wychodzi!