Cześć.Prac ciąg dalszy. Nadburcia od wewnątrz zostały pogrubione drugą warstwą listewek. Kadłub wyszlifowany, później zaszpachlowany i znowu wyszlifowany. Co nieco też wytrasowałem.
Pozdrawiam.
Nonsuch 1:36
- Mirek77
Re: Nonsuch 1:36
Cześć. Po troszku przybywa
Wytrasowałem otwory na burtach i teraz zająłem się rufą.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- Mirek77
- Mirek77
Witajcie. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Pokłady gotowe. Na zdjęciach widoczny szablon małego pokładziku dziobowego i szablon gretingów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Mirek77
- Mirek77
Od dziobu zacząłem wyklejać, fornirem brzozowym, nadburcia wewnętrzne. Nadburcia będą malowane na czerwono
.Powstał też pokładzik dziobowy.

- Mirek77
Witajcie
Nadburcia zostały oklejone i pomalowane.W części dziobowej, będzie trzeba jeszcze wykończyć, ale to następnym razem.
Przed oklejaniem burt listewkami, postanowiłem zamontować jeszcze greting.
Gerting zamówiłem w sklepiku Clasicmodel, czyli u Mirka
Jakość, jak zwylke bez zarzutu. Sam męczyłbym się z tym tydzień, a efekt byłby trudny do przewidzenia. Tu tylko chwilka dopieszczenia i gotowe. Super sprawa
A tak to wygląda.

Przed oklejaniem burt listewkami, postanowiłem zamontować jeszcze greting.
Gerting zamówiłem w sklepiku Clasicmodel, czyli u Mirka

A tak to wygląda.
-
Witaj Mirku 
Nie znam się ale pamiętam jak Karol ( Karexx) opierniczył mnie że jak zrobiłem gretingi to nie dałem podwójnej ramki . To znaczy na chłopski rozum że jak masz ramę kształtu gretingu to w to wchodzi greting w ramce . I o dziwo miał racje a ja chciałem się z Nim bić
Bo przeca musieli to jakoś wyjmować , ten greting .
Ładny modelik będzie . Jak zawsze .

Nie znam się ale pamiętam jak Karol ( Karexx) opierniczył mnie że jak zrobiłem gretingi to nie dałem podwójnej ramki . To znaczy na chłopski rozum że jak masz ramę kształtu gretingu to w to wchodzi greting w ramce . I o dziwo miał racje a ja chciałem się z Nim bić

Bo przeca musieli to jakoś wyjmować , ten greting .
Ładny modelik będzie . Jak zawsze .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Mirek77
-
Tu widać ze jest ramka 
Ale nie ma już co rozwalać .

Ale nie ma już co rozwalać .
Pozdrawiam . Andrzej :)