A mnie to się zwyczajnie nie chce wierzyć że takie mogą być jednodniowe postępy w pracy. Może coś z datownikiem jest nie tak albo już nie wiem co. Jeśli faktycznie daty zgadzają się z postępami pracy to jestem pełen podziwy bo kolega Myszor zapie.....a z robotą jak teżewe. Idąc naszym starym systemem przyznawania oklasków tego się nie da oklaskać. Ręce by odpadły.
Sory, ale nie mogłem się opanować żeby nie wcisnąć 5 groszy. Nie ma dnia bez postu Myszora :-) Dobrze, że już nie błądzą i nie zniechęcają kolegi do zamieszczania :-) Relację ogląda się rewelacyjnie tyle się w niej dzieje. Postępy Myszora są wręcz bolesne jak je przyrównam do moich i pewno też co niektórych. Myszor się hajtnął z sierotką Marysią i wykorzystuje te biedne krasnale :))) I stad takie postępy.
Prins Willem
-
O:Prins Willem
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Leon27
- mirek
Leon27 napisał:
Oj Leonie 27, nawet nie wierz jak one błądzą i co rano mam zajęcie ;) a relację istotnie ogląda się fantastycznie bo i robota fantastyczna
Dobrze, że już nie błądzą i nie zniechęcają kolegi do zamieszczania :-) Relację ogląda się rewelacyjnie tyle się w niej dzieje.
Oj Leonie 27, nawet nie wierz jak one błądzą i co rano mam zajęcie ;) a relację istotnie ogląda się fantastycznie bo i robota fantastyczna
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
-
-
Witaj Andrzeju
zdradź nam, proszę, tajemnicę co to za drewno z którego wycinasz te fantastyczne wywijasy
pozdrawiam
grzesiek
zdradź nam, proszę, tajemnicę co to za drewno z którego wycinasz te fantastyczne wywijasy
pozdrawiam
grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Bounty [url]https://www.koga.net.pl/forum/524/31443.html[/url]
Łódź Oseberg [url]https://www.koga.net.pl/forum/523/45549.html?p=59205#p59205[/url]
Allege d'Arles [url]https://www.koga.net.pl/forum/7/47745.html?p=92327#p92327[/url]
Grzesiek
Bounty [url]https://www.koga.net.pl/forum/524/31443.html[/url]
Łódź Oseberg [url]https://www.koga.net.pl/forum/523/45549.html?p=59205#p59205[/url]
Allege d'Arles [url]https://www.koga.net.pl/forum/7/47745.html?p=92327#p92327[/url]
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Aleś wywinął "Myszorze". Pełen podziwu jestem.
Ja ręką robię prostopadłościany. Wychodzi znacznie gorzej.
W tych prostopadłościanach ściany są tylko trochę prostopadłe.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ja ręką robię prostopadłościany. Wychodzi znacznie gorzej.
W tych prostopadłościanach ściany są tylko trochę prostopadłe.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
-
- mirek
myszor napisał:
Wbrew pozorom to drewno nie jest takie miękkie , Andrzejku po prostu masz ostre narzędzia.
Jest ono ( Pau Marfin) bardzo twarde i sam miałem możliwość przekonać się przy obróbce na strugarce grubościówce . Jednemu z kolegów strugałem deseczki z 10 mm na 3 mm , po prze struganiu 20 deseczek noże były do ostrzenia .
Pau Marfin przez wielu modelarzy jest w bardzo wielu przypadkach stosowany w miejsce Bukszpanu. Nasze rodzime drewno z gruszy czy nawet jabłoni to w porównaniu do Pau Marfin to Pikuś , przepraszam Pan Pikuś ;)
Drewno ma na imię PAU MARFIN .Nie jestem specjalistą od drewna ale koledzy mówią że jabłoń jest super do tych Naszych bohomazów . Te które ja używam teraz jest naprawdę fajne w obróbce . Jest miękkie i co najważniejsze nie kruszy się tzn. małe dzyndzelki nie odpadają przy obróbce .
Wbrew pozorom to drewno nie jest takie miękkie , Andrzejku po prostu masz ostre narzędzia.
Jest ono ( Pau Marfin) bardzo twarde i sam miałem możliwość przekonać się przy obróbce na strugarce grubościówce . Jednemu z kolegów strugałem deseczki z 10 mm na 3 mm , po prze struganiu 20 deseczek noże były do ostrzenia .
Pau Marfin przez wielu modelarzy jest w bardzo wielu przypadkach stosowany w miejsce Bukszpanu. Nasze rodzime drewno z gruszy czy nawet jabłoni to w porównaniu do Pau Marfin to Pikuś , przepraszam Pan Pikuś ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- ryszardw
Jako ozdobę stosowano motyw liści akantu.Powinieneś trochę popracować nad tym elementem.Najlepsze jest dłuto typu V.Nie idź na łatwiznę .Te liście mają żyłki ,są powykręcane.Zobacz znalazłem kawałek takiego motywu.Model jest zbyt dobry żeby go skopać.R