Witam.
Powitać pana stefana i pana Radka
pomysłowo wstawiane te listewki na przenian elegancja francja :)
ja niestety będe musiał wstawić normalne gretinki plus kosz wygiety w łuk ale to kiedyś narazie sie bawie dalej z narzędziami hehe...
tym razem robie stolik pod frezarke do wycinania lawet armatnich jest ich mnóstwo, więc musze se jakoś pomóc inaczej żeby niepiłować tego ręcznie wszystkiego.
Mój ropewalk narazie stoi bo dałem pewnej osobie do dorobienia czwartej zębatki jak tylko się zrobi zębatka to ruszam dalej z ropewalkiem :rolleyes:
Pozdrawiam.
relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
- Rychu
Re:relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
a moze jednak sie uda :)
- stefan
Rychu napisał:
Rychu, te listewki sa trzezwe!!! wstawiony byl ten kto je przyklejal :laugh: :laugh: :laugh:
pomysłowo wstawiane te listewki
Rychu, te listewki sa trzezwe!!! wstawiony byl ten kto je przyklejal :laugh: :laugh: :laugh:
- Rychu
Ehehe :laugh: hyhy dobre, niezadługo chyba za miesiąc ja będe w szoku rozpoczne budowe swojego wraku :P napewno będe miał milion dwieście pytan do was ale narazie jeszcze musze czekac ostatnio w tą beznadziejną pogode nic się niechce.
Pozdrowionka dla wytrwałych ;)
Pozdrowionka dla wytrwałych ;)
a moze jednak sie uda :)
- stefan
No! kosz dziobowy prawie gotowy troche się obawialem giecia listewek ale to nie takie trudne a „prawie gotowy” bo brak galionu i figorek kariatyd. Niedlugo przyjdzie kolej na rzezby i musze przyznac ze troszke się obawiam tego rzezbienia, a tak przy okazji: ktos może wie, z jakiego silikonu można zrobic forme negatywowa? I ewentualnie gdzie takowy można kupic???
No to zabieram się za relingi...
No to zabieram się za relingi...
- stefan
:dry: zapomnialem wstawic fotke ;) ;) ;)

- mirek
O silikonach do form poczytaj sobie tu : http://www.silikony.home.pl/ps/produkty/pro_w/forma.htm .Niestety najmniejsze opakowanie jakie można kupić to 1 kg :mad: Jak na nasze potrzeby to znacznie za dużo , ale nie innego wyjścia . Przy takiej ilości rzeźb które się powtarzają chyba najlepsza jednak będzie metoda odlewania w formach silikonowych . Napisz Stefan z jakiego materialu chcesz odlewać rzeźby
Pozdrawiam Mirek Rybus
- mirek
http://www.silikony.pl/ps/produkty/pro_w/produkty_gumosil_b.htm
to jest prawidlowy adres , przepraszam . Na stronie producenta je st E-sklep może tam uda ci sie kupić w Łodzi jest sklep Chemikolor i tam bez problemu można to kupić
to jest prawidlowy adres , przepraszam . Na stronie producenta je st E-sklep może tam uda ci sie kupić w Łodzi jest sklep Chemikolor i tam bez problemu można to kupić
Pozdrawiam Mirek Rybus
- stefan
Pogoda do bani, wiec „dlubie” sobie przy moim statku i wlasnie skonczylem relingi chociaz nie calkiem na razie nie mam tokarki (niestety :( ) a do wytoczenia jest mnustwo slupkow no ale to musi troche poczekac. Żeby się nie nudzic robie powoli bloczki i rozne drobne elementy wyposarzenia.
Zaczolem tez calosc pokostowac, (dlaczego to cholerstwo tak smierdzi???:mad: ) wczesniej eksperymentowalem z lakierem bezbarwnym, Humbrol Matt, ale, zostaje przy pokoscie (mimo brzydkiego zapachu ) na moje oko wlasnie pokost uwydatnia barwe drewna bardziej niż lakier. Jak to tylko będzie możliwe, zalacze fotki.
Zaczolem tez calosc pokostowac, (dlaczego to cholerstwo tak smierdzi???:mad: ) wczesniej eksperymentowalem z lakierem bezbarwnym, Humbrol Matt, ale, zostaje przy pokoscie (mimo brzydkiego zapachu ) na moje oko wlasnie pokost uwydatnia barwe drewna bardziej niż lakier. Jak to tylko będzie możliwe, zalacze fotki.
- okram
Witam
Nazywam sie Marek Mróz
i chciałem się przywitać
Jestem tu poraz pierwszy
no i własnie zgłebiłem cała relacjie z budowy tego wspaniałego okrętu
ja własnie rozpocząłem budowe swojego przeznaczenia ))
jestem na etapie składania szkieletu (moj wątek jest na forum PWM)
a twoja relacja bardzo mi pomoże w dalszej cześci budowy
za co z góry dziekuje
i mam nadzieje ze jak bede miał pytania to uzyskam pomoc od bardziej doświadczonych modelarzy
sam też służe wszelką pomocą.
Nazywam sie Marek Mróz
i chciałem się przywitać
Jestem tu poraz pierwszy
no i własnie zgłebiłem cała relacjie z budowy tego wspaniałego okrętu
ja własnie rozpocząłem budowe swojego przeznaczenia ))
jestem na etapie składania szkieletu (moj wątek jest na forum PWM)
a twoja relacja bardzo mi pomoże w dalszej cześci budowy
za co z góry dziekuje
i mam nadzieje ze jak bede miał pytania to uzyskam pomoc od bardziej doświadczonych modelarzy
sam też służe wszelką pomocą.
- stefan
Witam Cie serdecznie i ciesze się ze do nas dolaczyles
Oczywiście chetnie odpowiem na wszelkie pytania, tak samo jak pozostwali uczestnicy tego forum, i co najwazniejsze nie będziesz musial co drugie slowo slyszec ze „dla kogos niedoswiadczonego” itd... tu wszyscy jestesmy poczatkujacy (jeśli chodzi o budowe modeli z drewna) i uczymy się od siebie nawzajem i sadze ze niezle nam idzie :)
Oczywiście chetnie odpowiem na wszelkie pytania, tak samo jak pozostwali uczestnicy tego forum, i co najwazniejsze nie będziesz musial co drugie slowo slyszec ze „dla kogos niedoswiadczonego” itd... tu wszyscy jestesmy poczatkujacy (jeśli chodzi o budowe modeli z drewna) i uczymy się od siebie nawzajem i sadze ze niezle nam idzie :)