No Panie Rychu tak wogle to sie normalnie martwie ze tak malo nas odwiedzasz:( i wogle Cie ni ewidno....nie slyszno... A UZE PARA! :laugh: no chocby na cieniutka musztardowke:P Dzieki za te bociani egniazda, mnie sie tez podobaja :) ( choc wykonane "tandetna imitacja prawdziwych technik".....:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Wiem, wiem:) to juz sie powtarzam az do znudzenia:ohmy: ale to tak dl ajajec:P :P :P :P
relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
- stefan
- Zbyszek
Odp:relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
Rychu ma chyba rację, jeśli po cieniutkim tak wychodzi to ja też chyba zacznę od dzisiaj.:lol: :woohoo:
Pozdrawiam!!!
- stefan
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: no wiesz, to zalezy od stopnia wtajemniczenia...:blink: zwykle sie zaczyna od cieniutkiego, ale im glebiej w las... sor:P to nie to przyslowie:blink: eeee..... acha...
mile zlego poczatki:laugh: :laugh: :laugh:
mile zlego poczatki:laugh: :laugh: :laugh:
- stefan
- Piotrek
Hej,
Aby mieć powtarzalne elementy składowe lawety, to możesz sobie do każdego takiego elementu przygotować wzorzec z metalu.
Następnie wkładasz X listewek pomiędzy dwa takie same wzorce, ściskasz i szlifujesz. Dzięki temu będziesz miał takie same elementy, niezależnie od tego kiedy je wykonasz.
Jak wrócę do domu, to może uda mi się zeskanować odpowiedni rysunek z książki i wstawię do postu.
Piotr
Aby mieć powtarzalne elementy składowe lawety, to możesz sobie do każdego takiego elementu przygotować wzorzec z metalu.
Następnie wkładasz X listewek pomiędzy dwa takie same wzorce, ściskasz i szlifujesz. Dzięki temu będziesz miał takie same elementy, niezależnie od tego kiedy je wykonasz.
Jak wrócę do domu, to może uda mi się zeskanować odpowiedni rysunek z książki i wstawię do postu.
Piotr
Piotrek
- krzysztof
O ile pamiętam jeden z Kolegów pokazywał w swojej relacji prefabrykację lawet. ( cy nie Rychu? ). fajnie mu to szło. tylko relacja była w jakimś wątku, którego nie pamiętam - czyli nie pomogłem.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- krzychkam
- Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}
Cześc Stefan :) :P ;)
Podaję linkę do relacji Pana Rycha dotyczącej lawet - o której wspomniał Krzysztof:
krzysztof napisał:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,2014/catid,10/
Życzę powodzenia w uzbrajaniu żaglowca :P
Podaję linkę do relacji Pana Rycha dotyczącej lawet - o której wspomniał Krzysztof:
krzysztof napisał:
O ile pamiętam jeden z Kolegów pokazywał w swojej relacji prefabrykację lawet. ( cy nie Rychu? ). fajnie mu to szło. tylko relacja była w jakimś wątku, którego nie pamiętam - czyli nie pomogłem.
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,2014/catid,10/
Życzę powodzenia w uzbrajaniu żaglowca :P
- mirek
Armata po byku ;) ;) a może Stefan to ci sie przyda ;
Armata Angielska i nie wiem czy Rosjanie takie stosowali czy inne :(

Armata Angielska i nie wiem czy Rosjanie takie stosowali czy inne :(
Pozdrawiam Mirek Rybus
- krzysztof
Mirek, anatomy of the ship, ale jakiego okrętu? FAJNY PRZEKRóJ LAWETY. prześlij na moja pocztę jeśli możesz, lub podaj knigę, to znajdę sam.
pozdrawiam Krzysztof
- JurekBin
- Kontakt:
:ohmy: może to:
Skany z "Ship Modeling from Stem to Stern" - Milton Roth

Skany z "Ship Modeling from Stem to Stern" - Milton Roth