Witam
przybijano w dwóch liniach jak sądzę żeby nie osłbiać pokłdnika gęsto wbijanymi gwożdziami mnie bardziej interesuje jak szerokie są te deski i jakiej śrdnicy są te "gwoździe" ja w swoim szkunerze America mam klepki pokłdu o szerokości 3mm i jak narazie bałem się imitować te "gwożdzie" :(
pozdrawiam
Stanisław Stokłosa
relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
- stefan
Re:relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
Nadal nie moge sie zabrac za wykonanie rufy co zaczne to jakos mi nie wychodzi (nawet browar nie pomaga :laugh: ) a zeby cos robic no to sobie pomalowalem troszke, a ze fajnie to wyszlo to zobaczcie sami...

- Zbyszek
Re:relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
Bardzo fajnie :mad: , normalnie :mad: , podziwiam.
Pozdrawiam!!!
- krzychkam
- Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
Witaj Daszka
daszka napisała:
Mam do ciebie porośbe czy mogłabyś pokazać ten detal w powiększeniu i troszkę więcej napisać o swoim pomyśle :
BArdzo mnie zainteresował - będę budował K&M w naszej forumowej Modelarni i myślę że to się może przydać.
A jak tam Twój Viki :laugh: :laugh: :laugh: - dawno nic nie pokazałaś

daszka napisała:
mnie tam też się podoba, ale mam pytanie czy nie myślicie że listwy poszycia możnaby było "wpuścić pod kil (a raczej stewę dziobową i dalej kil), bo jak wiecie jestem raczkująca, a dodatkowo w trakcie budowy i tak sobie wymyśliłam, że pomiędzy stępką właściwą, a kilem zrobię takie przewężenie grubości listewek poszycia, żeby można było je tam jakoś upchnąć i zamaskować... nie pomyślcie że się wymądrzam - chciałam tylko zrobić burzę mózgów czy jak tam zwał :laugh:: :laugh:: :laugh:: Przesyłam zdjęcie, może niezbyt ostre, ale mniej więcej obrazuje o co mi chodzi ;)
Pozdrawiam
Daszka
:laugh::
Mam do ciebie porośbe czy mogłabyś pokazać ten detal w powiększeniu i troszkę więcej napisać o swoim pomyśle :
BArdzo mnie zainteresował - będę budował K&M w naszej forumowej Modelarni i myślę że to się może przydać.
A jak tam Twój Viki :laugh: :laugh: :laugh: - dawno nic nie pokazałaś

- maciejza
- krzychkam
- Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}
Wielkie dzięki :laugh: :laugh: :laugh:
Wielokrotnie przeglądałem "kopalnię wiedzy" ale na ten artykuł szanownego, Kogowego "Dziadka" Tomka nie zwróciłem uwagi :mad: :(
Trzeba jednak wszystko czytać i to dokładnie :x
Jeszcze raz dzięki
Wielokrotnie przeglądałem "kopalnię wiedzy" ale na ten artykuł szanownego, Kogowego "Dziadka" Tomka nie zwróciłem uwagi :mad: :(
Trzeba jednak wszystko czytać i to dokładnie :x
Jeszcze raz dzięki
- stefan
Wlasnie zaczolem powielac wianuszki korzystajac z formy silikonowej
i jeszcze "wywloka" halsa
Zabieram sie za rzezbienie kariatyd...

i jeszcze "wywloka" halsa

Zabieram sie za rzezbienie kariatyd...
- mirek
No, No ! Popatrzcie bez kusu i takie fajne rzeźby zrobił nasz Stefciu ;) Stefam a nie za male te wianuszki ? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Pozdrawiam Mirek Rybus
- KID
Nie chciałeś nawiązać kontaktu z autorem tego wątku na Forum?:
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=10728&postdays=0&postorder=asc&start=0
Widać, że mocno siedzi w temacie Pierediestinacji i wiem, że jest otwarty na współpracę.
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=10728&postdays=0&postorder=asc&start=0
Widać, że mocno siedzi w temacie Pierediestinacji i wiem, że jest otwarty na współpracę.
Pozdrawiam,
Krzysztof Duvnjak
Krzysztof Duvnjak
- Rychu
:lol: No no panie Stefan cacy, artysta szkutnik, mam pytanko panie Stefan jakiej farby użyłeś na te wianuszki ( firma numerek itd) :) i czym przykleiłeś ten wianuszek jakim klejem.
Pozdrowionka tak trzymać...
Pozdrowionka tak trzymać...
a moze jednak sie uda :)