Witam

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dali

Witam

Post autor: dali »

Dawno mnie nie było na forum dlatego witam wszystkich ponownie . Mam na imię Piotrek, mieszkam w Sobinie woj. Dolnośląskie, z zawodu pomiarowy-mierniczy. Modelarstwem interesuje się chyba jak wszyscy od najmłodszych lat. Wkrótce założę relacje HMS BOUNTY.
Pozdrawiam
Piotrek
Awatar użytkownika
oksal

Re: Witam

Post autor: oksal »

Piotrek witaj:) Ostatni raz widziałem Ciebie jak żeś z marynarki wyszedł, ja już chyba byłem od roku w cywilu. Znów razem podłubiemy, jak za szczenięcych lat. Pamiętasz nasze papierowe i styropianowe statki? różne MM? Sklejanie na klatce schodowej, czasem to wszytko potem z wieżowca w płomieniach leciało w dół, lub pływało ze zbiorniczkami benzyny do zapalniczek w najbliższej kałuży:) Przecież myśmy z plasteliny lepili pojazdy Załogi G. Nie wiem jak u Ciebie, ale mi żaden model z tamtych lat nie został.
Dawaj Bounty'jego na pokład Kogi
Awatar użytkownika
dali

Post autor: dali »

Adam, wszystko pamiętam, kleiliśmy na klatce schodowej bo hermol tak śmierdział że nas z domu gonili a jak nikt nie widział to pamiętam jak dolewałeś armaty i z gwoździa strzelałeś w szafę :) . Nie mam niczego z tamtych lat a pamiętam, że zdobyć dobre plany w tym czasie graniczyło z cudem.
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

:) Dziś byśmy byli terrorystami. Swego czasu z tego prochu od Ciebie zrobiłem rakietę , odpaliłem w domu przed pójściem do szkoły, rakietę rozwaliło, wykładzinę popaliło. Ja do szkoły nie poszedłem, bo musiałem wykładzinę o 180 stopni obrócić i pod wersalkę dziurawą wykładzinę wepchać. Jakoś żeśmy w całości dzieciństwo przeżyli:)

Ogromnie się cieszę że jesteś na Kodze. Piotrek pomyśl o zjeździe w Tczewie. Niezapomniana atmosfera, zjazd nabija akumulator chęci na cały rok dłubania.
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

Fajne wspomnienia.Mam podobne ale przynajmniej 2-dziesiątki lat wcześniej.Dla nas placem zabaw były powojenne gruzy i amunicja wybuchająca w ogniskach. :o
ODPOWIEDZ