Witajcie

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zvyrol

Witajcie

Post autor: Zvyrol »

Witam Panie i Panów. Nazywam się Marcin Kajut i chciałbym sympatycznie udzielać się w miłych dyskusjach na tym forum. Mam nadzieję, ze nauczę się tutaj wielu ciekawych rzeczy.Jestem tu nowy, więc zanim zabiorę głos w wątkach (podziwiam
wiedzę i doświadczenie większości uczestników), chciałbym, grzecznie
pukając w drzwi tego forum, krótko się przedstawić. Mam 29 lat, mieszkam 3600 metrów od centrum Pruszcza Gd. Zajmuje się blacharstwem i lakiernictwem na własny rachunek. Modelarstwem pasjonowałem się od dawna lecz były to przeważnie plastiki i kartony.
Od roku obserwuję forum kogi lecz od niedawna jestem tutaj zarejestrowany.
Niedawno rozpocząłem budowę Victory 1:45, na dzień dzisiejszy mam wycięty szkielet w sklejce 12 mm i zbieram materiały do dalszej budowy,model powstanie na kopycie. Uprzedzając Wasze komentarze powiem tylko iż wiem że to bardzo trudny model, dlatego posuwam się do przodu malutkimi i przemyślanymi kroczkami :), jak tylko skończę kopyto to zacznę relację z budowy.
A i bym zapomniał, jak skończę dżonkę to wrzucę fotki.

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Kazek

Re: Witajcie

Post autor: Kazek »

Witaj Marcinie ! Grzecznych i sympatycznych dyskusji na forum jest, co niemiara, więc na pewno sobie pogadasz :D Model wybrałeś trudny, choć biorąc pod uwagę, że jest to ostatnio najpopularniejszy temat na tym forum to może sie mylę, ale ja sie nie znam, więc życzę Ci powodzenia i czekam na relacje .
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Witaj

A, że wykazałeś się niebywałą kulturą i przywitałeś się jak na modelarza przystało,
to pozwolę sobie na przekazanie Ci cennych (moim zdaniem) informacji, wynikających
z wieloletniej obserwacji Kogi :

1. Na tym forum publikują swoje prace medaliści Mistrzostw Europy i Świata.
2. Modelarskie doświadczenie niektórych jest dłuższe, niż Twój wiek.
(sformułowanie nieszczęśliwe, ale oddaje sens, chyba).
3. Na tym forum nie ma ANI JEDNEJ zakończonej relacji z budowy HMS Victory.
4. Żaden z tych doświadczonych modelarzy nie buduje Victory. Dlaczemu ?

Namawiałbym gorąco, do odłożenia Vitka i zrobienia przez trzy lata jakiegoś prostego żaglowca.
Gdy ten wyjdzie i będzie się podobał, to może wrócisz do Vitka, albo zaczniesz bardziej
złożony model (od tego pierwszego). A Victory poczeka, aż staniesz się mistrzem.
Victory wart jest tego. A żadne przemyślenia nie zastąpią doświadczenia i solidnego warsztatu,
uwierz.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
Leon27

Post autor: Leon27 »

Również witam i czekam z niecierpliwością na relację :-)
Awatar użytkownika
ramol

Post autor: ramol »

1:45 kawał kawał duży kawał modelu, maszty to chyba z półtora metra do góry będą. No cóż powodzenia życzę.
ODPOWIEDZ