Statek R-27 Sztorm-2
-
Odp:Statek R-27 Sztorm-2
witam wszystkich :) ....odświeżam ten temat...ile Cię kosztowały plany Sztormu II?I bez żadnych problemów zostały Ci je udostępnione?...pozdrawiam serdecznie:)
- JurekBin
- Kontakt:
-
Odp:Statek R-27 Sztorm-2
Przepraszam za brak odzewu ale praca!, praca!, praca!
Jeżeli chodzi o Nordkapa do postaram się zamieścić parę fotek, ale dopiero jak skończę malować kadłub a może to potrwać jeszcze z miesiąc.
Odnośnie planów R-27 (Cyklon) to zapłaciłem za nie razem z wysyłką 115,00 zł. Problemów nie było żadnych, bo sprzedający jest ich autorem zresztą niektóre jego plany były publikowane w "Planach Modelarskich". Ma jeszcze w ofercie inne plany: Holowniki Ares, Odys, Arion, Pływający Dźwig "Maja", Statek pożarniczy "STRAŻAK -14" okręty: ORP Drużno i ORP Bolko i do wszystkich planów można sobie zamówić zdjęcia. Jak chcesz to podaj adres e-mail to podeśle Ci namiary na gościa chyba że Admin się zgodzi to umieszczę te dane w tym temacie.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o Nordkapa do postaram się zamieścić parę fotek, ale dopiero jak skończę malować kadłub a może to potrwać jeszcze z miesiąc.
Odnośnie planów R-27 (Cyklon) to zapłaciłem za nie razem z wysyłką 115,00 zł. Problemów nie było żadnych, bo sprzedający jest ich autorem zresztą niektóre jego plany były publikowane w "Planach Modelarskich". Ma jeszcze w ofercie inne plany: Holowniki Ares, Odys, Arion, Pływający Dźwig "Maja", Statek pożarniczy "STRAŻAK -14" okręty: ORP Drużno i ORP Bolko i do wszystkich planów można sobie zamówić zdjęcia. Jak chcesz to podaj adres e-mail to podeśle Ci namiary na gościa chyba że Admin się zgodzi to umieszczę te dane w tym temacie.
Pozdrawiam
- JurekBin
- Kontakt:
O:Odp:Statek R-27 Sztorm-2
Dziś dotarły do mnie zamówione plany :woohoo:
Piękne 12 arkuszy A1 plus płyta ze zdjęciami.
Te plany są warte każdej złotówki.
Jak Grzegorz napisał, Pan Chrzanowski ma również inne w ofercie. Oglądam jeszcze sobie co ewentualnie domówić.
Dzięki Rychowi mam już również wycinankę Pro-Model z R-27... i widzę, jak mocno jednak jest uproszczona.
No ale pożyjemy, zobaczymy. Plany polecam w każdym bądź razie :)
Piękne 12 arkuszy A1 plus płyta ze zdjęciami.
Te plany są warte każdej złotówki.

Jak Grzegorz napisał, Pan Chrzanowski ma również inne w ofercie. Oglądam jeszcze sobie co ewentualnie domówić.
Dzięki Rychowi mam już również wycinankę Pro-Model z R-27... i widzę, jak mocno jednak jest uproszczona.
No ale pożyjemy, zobaczymy. Plany polecam w każdym bądź razie :)
- antosiek
Jurek. Kiedy zaczynasz i w jakiej skali? Może 1:20.
- JurekBin
- Kontakt:
Jeszcze nie tak prędko ;)
Na razie sobie oglądam.
A tak apropos... to za pozwoleniem autora oczywiście wstawiłem te ponad 600 zdjęć R-17 z papermodels.pl, gdzie były jako wielkie zipy. Teraz są w galerii.
R-17 Powiew
Oraz małą notkę o R-27: http://www.boatmodelling.com/content/view/82/45/lang,en/
Na razie sobie oglądam.
A tak apropos... to za pozwoleniem autora oczywiście wstawiłem te ponad 600 zdjęć R-17 z papermodels.pl, gdzie były jako wielkie zipy. Teraz są w galerii.
R-17 Powiew
Oraz małą notkę o R-27: http://www.boatmodelling.com/content/view/82/45/lang,en/
- Cezar65
R 27 SZTORM
Witam Kolegów Tak się składa że od lipca 2007 też buduję SZTORMA w skali 1: 30 dokumentację też nabyłem tam gdzie wy za taką cenę ale euforia mineła bo według mnie jest tam nieco błędów i braków Gdyby to kogoś z was zainteresowało chętnie się wymienię uwagami Mimo że nie jestem doświadczonym modelarzem uważam że chyba się nie mylę POZDRAWIAM CEZAR
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
- JurekBin
- Kontakt:
O:R 27 SZTORM
Przeniosłem Twój tekst do odpowiedniego wątku co by samotnie nie przepadł w czeluści zapomnienia.
Plany niezależnie od tego wydają mi się rewelacyjne. Na 12 arkuszach jest mnóstwo wiedzy i detali. To, że się pojawiły błędy. Zawsze się pojawią.
Powiedz proszę coś więcej o swoim R-27 - najlepiej zakładaj konkretną relację!
I o błędach w planach również powiedz więcej.
Plany niezależnie od tego wydają mi się rewelacyjne. Na 12 arkuszach jest mnóstwo wiedzy i detali. To, że się pojawiły błędy. Zawsze się pojawią.
Powiedz proszę coś więcej o swoim R-27 - najlepiej zakładaj konkretną relację!
I o błędach w planach również powiedz więcej.
- Cezar65
Dobry wieczór wszystkim Kogowiczom. Tak więc dalej postanowiłem kontynuować temat dotyczący dokumentacji modelu statku R 27 CYKLON. Przystępując do budowy go w skali 1: 30, zdecydowałem, że w celu ułatwienia pracy arkusz nr 1 powiększę za pomocą ksero [ z skali 1;75 ] do potrzebnej mnie skali 1:30, czyli trzeba było to powiększyć o 2.5 raza. Będąc na etapie wyrysowania kształtu pokładu głównego i tym samym konieczne stało się zaznaczenie na owym elemencie zarysu ścian nadbudówki i świetlika siłowni [ w celu wycięcia otworu w tym pokładzie aby umożliwić dostęp do wnętrza kadłuba ] stanąłem i zacząłem mierzyć, bo nijak nie mogłem ustalić; ani długości nadbudówki i świetlika siłowni jak również położenia ich na pokładzie. Wykonując owa czynność korzystałem minimalnie z ark. nr 1 i nr 2 [który dałem zmniejszyć z skali 1:25 do 1:30 ] oraz nr 3 i 4. Niestety są różnice w wymiarach. Nie wiem, może nie umiem liczyć, ale odległość od krawędzi odbojnicy rufowej do tylnej krawędzi świetlika siłowni wynosi wg. planu generalnego ark. nr 1 [1;75] 119.5 mm x2,5 =298.7mm ~299,0 mm dla 1;30, natomiast na ark. nr 2 ten wymiar ma 353,5 mm od tego minus 20%, daje nam prawie 283 mm [282,8], czyli prawie 16mm różnicy. Pozdrawiam Cezar.
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
- JurekBin
- Kontakt:
Dzięki za te uwagi.
W wolnej chwili aż rzucę okiem z linijką :)
Będę miał to na uwadze.
A swoją drogą, skoro budujesz R-27, to może załóż swoją relację i byś pokazał jak Ci idzie. Sądzę, że wielu z nas chętnie by się poprzyglądało.
W wolnej chwili aż rzucę okiem z linijką :)
Będę miał to na uwadze.
A swoją drogą, skoro budujesz R-27, to może załóż swoją relację i byś pokazał jak Ci idzie. Sądzę, że wielu z nas chętnie by się poprzyglądało.