"STRAŻAK-3"

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rychenko

Re: "STRAŻAK-3"

Post autor: rychenko »

Witam
Coś ostatnimi dni nie mam za wiele weny do pracy nad modelem pochłaniają mnie bardziej „afery” :lol: ale cos tam udało się zrobić ,ostatnie odcinki relingów i stojaki do kół ratunkowych które będą zamocowane na wewnętrznym nadburciu .
Załączniki
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Żeby nie było że całkowicie odłożyłem Strażaka na półkę , co prawda czasu jak to wiosna mniej na modelowanie ale coś tam staram się co jakiś czas zrobić jestem na etapie malowania głównych nadbudówek i montowania wyposażenia , robie też brakujące elementy jak chociażby ramki okienne , jedna z nadbudówek pomalowana , nie obyło się bez kichy co jest ostatnio modne na Kodze :lol: , po pomalowaniu pokładu na zielono odczekałem z 5 dni następnie obkleiłem go w celu zamaskowania przed malowaniem na biało pozostałych elementów okazało się ze po zdjęciu maskowania pozostały widoczne ślady po taśmie ,pomimo ze to bardzo dobra markowa taśma prawdo podobnie przyczyna była nie do końca wyschnięta „odparowana” farba .
Załączniki
011.jpg
Dsc_012.jpg
Dsc_013.jpg
014.jpg
015.jpg
016.jpg
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Masz zacny przyrządzik do cięcia. Czy nadaje się do listewek drewnianych, gdzie nabyłeś?
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Krzysztof gilotynka jest nie oceniona ,moja została nabyta w tym konkretnym sklepie:
http://www.needtrains.com/index.php?mai ... ts_id=4999
ale o ile wiem są dostępne w UK i pewnie nie tylko.
Gilotyna jest dosyć solidnie zrobiona i z polistyrenem daje sobie rade bez najmniejszego problemu co do drewna ciąłem na niej listwy z gruszy jak robiłem drzwi do sterówki Strażaka listwy 2mmx4mm ucinała jak „marchew” :lol:
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
jeskom

Post autor: jeskom »

Awatar użytkownika
Kapitansio
Lokalizacja: {"name":"Polska Tarn\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Kapitansio »

Witam.

Więcej jest tu:
http://www.nwsl.com/Home_Page.html

A tu można kupić
http://www.nwsl.com/International_Dealers.html

A tu pokazuje gostek jak to działa
https://www.youtube.com/watch?v=v9EZ6Xtrt0E

Pozdrawiam
Kapitansio
Awatar użytkownika
Tomek.k

Post autor: Tomek.k »

Jak by ktoś zamawiał taka gilotynkę "Chopper II" to jestem skłonny sie przyłączyć - (koszta dostawy się zmniejszą znacznie)
Już dawno tego szuałem ale w Polsce nie do zdobycia.

Sorki rychenko , że zaśmiecamy Ci temat ale takie fajne "ustrojstwo" pokazałeś to wielu by takie też chciało mieć :)
Awatar użytkownika
futaba
Kontakt:

Post autor: futaba »

Ja się chętnie dołączę do zakupu :)
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Awatar użytkownika
koziobrody

Post autor: koziobrody »

Byłbym zainteresowany.
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Czasu mało na modelowanie ale staram się aby coś na Strażaku przybywało, pomalowana została ostatnia nadbudówka „Sterówka” teraz będzie można już montować relingi , maszty i wszelkiego rodzaju wyposażenie które w większości jest już zrobione w dolnej nadbudówce zamontowałem już oszklone ramy w oknach , pozostało wyposażyć wnętrze sterówki bo tu akurat nie mam nic zrobione, całość jak na razie poskładana na „sucho” do zdjęcia .

Na jednym ze zdjęć widać na pokładzie sterówki kawałek „rury” zwykły kawał rury zamocowany na 4 nogach z pręta , nie mogę dojść do czego to mogło służyć, być może jest to taki stojak to wystrzeliwania flar ?ale to tylko moja taka pierwsza myśl , może ktoś wie co to takiego i do czego służyło .
Załączniki
Dsc_06.jpg
Dscf07.jpg
Dsc_03.jpg
Dsc_05.jpg
Dsc_04.jpg
Dsc_02.jpg
Dsc_01.jpg
Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ