NORDKAP Billing Boats
- Jarek
O:NORDKAP Biling Boats
Tylko jak będziesz wypełniał pianką to ostrożnie, bo jak za dużo dasz to może wysadzić Ci pokład.
- rychenko
Piotrek masz fajnie to wszystko rozmieszczone ale z tego co widzę będziesz musiał trochę inaczej podłączyć modulator Diesla ,te dwa zewnętrzne zaciski pod pakiet lub akumulator a wewnętrzne bezpośrednio pod silnik bo w takim układzie jak masz teraz nie będziesz miał wzrostu natężenia dźwięku wraz że wzrostem obrotów silnika:)
Pozdrawiam Ryszard
- Pees
- Lokalizacja: {"name":"Cz\u0119stochowa","desc":"Cz\u0119stochowa,powiat cz\u0119stochowski,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.8089997",&
To narazie jest tak wstępnie podłączone, a ten niebieski i czerwony kabel od generatora diesla jest podłączony do baterii pod pokładem, od kabli zasilających silnik odchodzą dwa przewody, czarny i biały które będą podpięte pod środkowe zaciski.
Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Jarek napisał:
Witam
Kiedyś Antosiek wspominał coś o piankach niskoprężnych (dwuskładnikowych), one najpewniej najlepiej się nadają do wypełnienia kadłuba i niczego nie wysadzą, bo z natury są niskoprężne i ponoć twarde.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Tylko jak będziesz wypełniał pianką to ostrożnie, bo jak za dużo dasz to może wysadzić Ci pokład.
Witam
Kiedyś Antosiek wspominał coś o piankach niskoprężnych (dwuskładnikowych), one najpewniej najlepiej się nadają do wypełnienia kadłuba i niczego nie wysadzą, bo z natury są niskoprężne i ponoć twarde.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- rychenko
Antosiek miał rację można kupić piankę nisko rozprężną w pojemnikach gotowa do sikania ale, nie wiem czy to najlepszy pomysł ,chyba ze ma ktoś sporo miejsca chociażby na dziobie i tam ja ewentualnie można by siknąć , a może to tak zrobić jak na tym zdjęciu? Tylko pozazdrościć takiego „porządku „pod pokładem.

Pozdrawiam Ryszard
- Pees
- Lokalizacja: {"name":"Cz\u0119stochowa","desc":"Cz\u0119stochowa,powiat cz\u0119stochowski,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.8089997",&
Super to wygląda!
U mnie pod pokładem jest taki bajzel że tylko tam jeszcze karaluchów brakuje :P
U mnie pod pokładem jest taki bajzel że tylko tam jeszcze karaluchów brakuje :P
Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek
- Slawek Kromer
przy wszystkich piankach trzeba uważać i przy nisko rozprężnej też dlatego ja robię piankowanie przed pokryciem pokładem taka ilość pianki wystarczy aby model był niezatapialny
pozdrawiam sławek

pozdrawiam sławek
- Pees
Dziękuję za wszytkie rady, na pewno je wykorzystam :)
Zaopatrzę się w piankę i wypełnię nią dziób po balastowaniu, tam jest sporo miejsca na to :)
Nadbudówkę mam wstępnie przygotowaną do malowania, jeszcze troche poszlifować i będę kładł podkład.;)

Zaopatrzę się w piankę i wypełnię nią dziób po balastowaniu, tam jest sporo miejsca na to :)
Nadbudówkę mam wstępnie przygotowaną do malowania, jeszcze troche poszlifować i będę kładł podkład.;)

Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek
- Pees
Dziś trochę malowałem, wstępnie pomalowałem wierzchnie bambetle nadbudówki i maszt.
Szybę reflektora polerowałem pastą Tempo do lakierów samochodowych, bo w zestawie ta szyba była matowa ze śladami noża tokarki.

Szybę reflektora polerowałem pastą Tempo do lakierów samochodowych, bo w zestawie ta szyba była matowa ze śladami noża tokarki.

Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek
- Pees
Witam
Kolejna porcja zdjęć z budowy, nadbudówka wstępnie pokryta podkładem, niestety faktura drewna jest nadal widoczna po 3 warstwach farby i lekkim szlifie. Zdjęcia robiłem bez lampy błyskowej i przy zgaszonym świetle, wszystko po to żeby dobrze były widoczne światła pozycyjne.

Kolejna porcja zdjęć z budowy, nadbudówka wstępnie pokryta podkładem, niestety faktura drewna jest nadal widoczna po 3 warstwach farby i lekkim szlifie. Zdjęcia robiłem bez lampy błyskowej i przy zgaszonym świetle, wszystko po to żeby dobrze były widoczne światła pozycyjne.

Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek