Wielozadaniowy kuter klasy DARK
- ericccmad
O:Wielozadaniowy kuter klasy DARK
Drogi Darku ja silniki kupiłem w serwisie metabo i takich na rynku modelarskim nie znajdziesz a przy najmniej nie w takiej cenie silnik o który pytasz 600 to nic innego jak jonson z makity w serwisie możesz go nabyć za 25 zł no tyle że niema naklejki graupner czy jakiejś innej większość silników pochodzi od jonsona on robi je dla firm które oklejają go swymi naklejkami te dwa co ja kupiłem mają wymiary 70/42 i jakieś do dwudziestu zwoji próbowałem sprawdzić pobór prądu ale mój miernik przy 15 A wyłącza się ja szacuje po predkości grzania regulatora jakieś 20/30 max
- Darek05
Pozdrawiam Darek
- Darek05
ericccmad napisał:
Tak regulator został wykonany na podstawie projektu z tego forum: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=5628
Jest chłodzony powietrzem tranzystory są zabudowane na dość dużym radiatorku, przy testach nawet nie były letnie, a katowałem silniki, zobaczymy po próbie wodnej, jakie będą.

drogi kolego co to za regulator to jakaś własnoróbka widać bardzo mnie to interesuje.
Tak regulator został wykonany na podstawie projektu z tego forum: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=5628
Jak rozwiązałeś sprawę chłodzenia powietrze czy woda myślę nad wklejeniem w dno blachy aluminiowej by jedna strona dotykała wody a od wewnątrz zamontowanie tranzystorów co o tym myślisz
Jest chłodzony powietrzem tranzystory są zabudowane na dość dużym radiatorku, przy testach nawet nie były letnie, a katowałem silniki, zobaczymy po próbie wodnej, jakie będą.

Pozdrawiam Darek
- rychenko
Darku jestem pełen podziwu dla twoich zdolności ,przerobiłeś aparaturę teraz zrobiłeś regulator , nie źle ,powiedz ile cię wyniosły koszty podzespołów do tego regulatora i czy robiłeś go dla tego bo nie ma takich w sprzedaży które spełniały by twoje oczekiwania?
Jeszcze o jedno chciałem zapytać , bo wspomniałeś ze regulator ma czujnik wyładowania akumulatorów w jaki sposób to sygnalizuje ? zapala się jakaś dioda czy może jest sygnał dźwiękowy?
Jeszcze o jedno chciałem zapytać , bo wspomniałeś ze regulator ma czujnik wyładowania akumulatorów w jaki sposób to sygnalizuje ? zapala się jakaś dioda czy może jest sygnał dźwiękowy?
Pozdrawiam Ryszard