H-300

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rychenko

O:H-300

Post autor: rychenko »

Prawdę powiedziawszy Rysiek to nie sprawdzałem czy mając ster nie wychylony w żadna ze stron model na wstecznym skręca samoczynnie , muszę to sprawdzić następnym razem bo teraz dawałem wsteczny ale tak jak widać na filmiku ale nie pamiętam czy ster był na neutrum , a co do zwrotności to faktycznie wychylając ster i dając jednocześnie pełne obroty zawraca błyskawicznie .
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Na H-300 nie za wiele przybyło ostatnio ale udało się skończyć ostatni fragment relingu na nadbudówce ,zamocowany został hak holowniczy i mam też obijacze dziobowe i rufowe powstały przy współpracy domowników:P ,jestem w trakcie robienia mocowań do tych obijaczy jest to dość upierdliwe:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Pięknie to wszystko wygląda a jak wykonałeś ten piękny sweterek.R.
Awatar użytkownika
rychenko

Witam .
Na holowniku za dużo nie przybyło , ale dokończyłem mocowanie obijacza dziobowego , pod nadzorem fachowego oka członka załogi:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ryszard
myszor

Post autor: myszor »

Witam . Człowieku to co Ty robisz to mistrzostwo świata . Nic dodać nic ująć . Szacunek .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
ryszardw

Bardzo realistycznie.Myślałem że dzisiaj popływam bo pogoda była piękna ,słoneczna ale skończyło się na udanym spacerze.Zanim zapaliłem wszystkie świece zapadł wieczór.Myślę ze jeszcze zdążę zakończyć sezon.R.
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Przybył kolejny duperel na H-300 , stoper rolkowy do łańcucha kotwicy , jak zwykle załoga była bardzo pomocna :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
ryszardw

To pewnie ostatnie już detale.Piękny model.Pięknie się prezentuje i tylko pogratulować.Jak planujesz go eksponować.R.
Awatar użytkownika
rychenko

To prawda Rysiek ze za dużo już elementów nie zostało, ale jeszcze mam co robić i czym się bawić:) !.Co do eksponowania to rozglądam się za profilami aluminiowymi takimi, w które można wmontować szyby i chciałbym właśnie z tego zrobić gablotkę aby się przede wszystkim nie zakurzył model.
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Romanov

Post autor: Romanov »

Witam mam pytanie
posiadam tez kadlub i nadbudówki do tego H300 ale grubość burt jest według mnie za gruba ok 2 mm , i teraz czy kolega cieniował burty czy robił burty od nowa ?
pytam sie bo ogladając Twoją prace nabrałem ochoty zeby wrescie zacząć go robić.
Natrudniej zacząć ... :))
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
ODPOWIEDZ