H-300
- grzegorz75
O:H-300
A w czym to przeszkadza ??? Jest cóś takiego jak wszelkiego typu proxony , dremele i inne chińskie wiertarki , a do nich kamienie szlifierskie , frezy itp . Pocieniasz do odpowiedniej grubości i żeby nie zamordować się umieszczeniem od wewnątrz kilograma szpachli , wyklejasz sobie wnętrze cienkim polistyrenem 0,25 mm . Ot , pierwsza lepsza recepta z brzegu .
http://www.iik.suzuki.pl/
- rychenko
Witam
Owszem „cieniowałem” burty mniej więcej jak to opisał Grześ :) , a i Tomek ma po części racje bo mocna burta to ważna rzecz zwłaszcza jak model ma być RC i będzie narażony na niedogodności transportowe nad wodę itp. Swoja drogą to te nadburcia wymagają gruntownej modernizacji bo ni jak mają się do planów .
Owszem „cieniowałem” burty mniej więcej jak to opisał Grześ :) , a i Tomek ma po części racje bo mocna burta to ważna rzecz zwłaszcza jak model ma być RC i będzie narażony na niedogodności transportowe nad wodę itp. Swoja drogą to te nadburcia wymagają gruntownej modernizacji bo ni jak mają się do planów .
Pozdrawiam Ryszard
- robert82
Witam.
Rychenko nie ma problemu ! wszystko co tylko mi się uda znależć. Tylko jutro wieczorem bo dzis niestety nie dam rady :(
Pozdrawiam
Rychenko nie ma problemu ! wszystko co tylko mi się uda znależć. Tylko jutro wieczorem bo dzis niestety nie dam rady :(
Pozdrawiam
Pozdrawiam robert82
........................................................
W stoczni:
DŻONKA
USS CONSTITUTION CROSS SECTION
2X12 POUND USS ESSEX
........................................................
W stoczni:
DŻONKA
USS CONSTITUTION CROSS SECTION
2X12 POUND USS ESSEX
- Romanov
rychenko napisał:
Dokladnie tak chodziło mi o nadburcie. Wybaczcie mi daaawno nie siedzialem w temacie i po prostu czlowiek zapomina jezyka technicznego. Obiecuje sie poprawic :))
Mam jeszcze jedno pytanie bo widze ze wiekszość elementów wykonujecie z tworzywa polistyrenu który juz w kilku grubosciach zamowilem, czym kleic takie ustrojstwo i jakimi farbami to malować.
Próbowałem znaleźć więcej na ten temat informacji ale albo sie pogubiłem na tym forum albo tego nie znalazłem.
Pozdrawiam
Tomku sorry:) ja się pomyliłem pisząc burty a potem nadburcie , ale miałem na myśli nadburcie oczywiście , bo po jakiego grzyba cieniowałbym burty i mam nadzieję ze o nadburcie chodziło Romanov
Dokladnie tak chodziło mi o nadburcie. Wybaczcie mi daaawno nie siedzialem w temacie i po prostu czlowiek zapomina jezyka technicznego. Obiecuje sie poprawic :))
Mam jeszcze jedno pytanie bo widze ze wiekszość elementów wykonujecie z tworzywa polistyrenu który juz w kilku grubosciach zamowilem, czym kleic takie ustrojstwo i jakimi farbami to malować.
Próbowałem znaleźć więcej na ten temat informacji ale albo sie pogubiłem na tym forum albo tego nie znalazłem.
Pozdrawiam
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
- rychenko
Witaj Tomek już napisał jakich klejów można używać , ja osobiście stosuje i kleje Ca jak i Revell Contacta taki z dozownikiem z igła, różnica jest taka ze klejąc klejem CA nie mamy właściwie możliwości ewentualnej korekcji bo klej wiąże natychmiast natomiast klej Revella skleja wolniej i można jeszcze „pogmerac”:P , co do podkładów ja stosuje wyłącznie podkłady firmy MOTIP występują w czterech kolorach biały ,popielaty, czarny i tlenkowy.
Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
Rychenko mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, zresztą kieruje je tez do innych forumowiczów.
Jak wiadomo poklady na takich holownikach w przekroju nie są płaskie a tylko lekko wypukłe a z tego co ja mam wychodzi ze jest płaski.
Ja co prawda kupowałem dawno temu kiedy jeszcze nie mial w ofercie z gotowym pokladem i mam nieco inny uklad z nadbudówką niz widze ze jest u Ciebie ale czy biorąc pod uwage mozliwość brania udziału w zawodach modelarski a jak sadze sedziowie dość czególnie zwracaja uwagę na takie szczegóły.
i teraz pytanie: czy warto kombinować z tym pokladem bo troszke pracy z tym bedzie aczkolwiek sie nie boje tego tylko czy skórka bedzie warta wyprawki.
Pozdrawiam.
Jak wiadomo poklady na takich holownikach w przekroju nie są płaskie a tylko lekko wypukłe a z tego co ja mam wychodzi ze jest płaski.
Ja co prawda kupowałem dawno temu kiedy jeszcze nie mial w ofercie z gotowym pokladem i mam nieco inny uklad z nadbudówką niz widze ze jest u Ciebie ale czy biorąc pod uwage mozliwość brania udziału w zawodach modelarski a jak sadze sedziowie dość czególnie zwracaja uwagę na takie szczegóły.
i teraz pytanie: czy warto kombinować z tym pokladem bo troszke pracy z tym bedzie aczkolwiek sie nie boje tego tylko czy skórka bedzie warta wyprawki.

Pozdrawiam.
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl