HOLOWNIK H-300 BOGDAN
-
O:HOLOWNIK H-300 BOGDAN
Witam piękna robota , widzę ze nie jestem sam z holownikiem BOGDAN piękne odwzorowane wszystkie detale pełen podziwu jestem. Jaki napęd zastosowałeś i nadbudówki z czczego zrobiłeś chyba z blachy polutowane .Chyba był prezentowany w modelarzu o ile pamiętam. Pozdrawiam BOSMANMAT.
Kocham Laubzegę
-
Witam stępka jest zrobiona z sklejki 4mm i tylnica też , nadburcie jest zrobione z sklejki 1mm , w pałąkach niema otworów wyciętych . Pozdrawiam Bosmanmat.
Kocham Laubzegę
- carloshenckes
Sorry to post in english, but my polish is not good!!!
i´m starting to build holownik tug, but I was not successful in finding pictures from the real tug as reference. Has anyone some photos to share?
Best regards to anyone.
i´m starting to build holownik tug, but I was not successful in finding pictures from the real tug as reference. Has anyone some photos to share?
Best regards to anyone.
- Emilius
Hi Carlos, no problem at all
We will try to help you if anyone have photo
Jeśli koledzy posiadają oryginalne zdjęcia holownika
Artur oczywiście do ciebie w pierwszej kolejności pytanie jako że twój wątek.
Carlos poszukuje ich.
We will try to help you if anyone have photo
Jeśli koledzy posiadają oryginalne zdjęcia holownika
Artur oczywiście do ciebie w pierwszej kolejności pytanie jako że twój wątek.
Carlos poszukuje ich.
- PawelCH
Witam
Model ,którego zdjęcia ci wysłałem nie jest mój.Zbudował go niemiec Wolfgang Bogdan i był kiedyś u nas
na wystawie.Wydaje mi się że większość wykonał z drewna, no przynajmniej tak wyglądało jak ściągnął nadbudówkę.
Pozdrawiam
Paweł
Model ,którego zdjęcia ci wysłałem nie jest mój.Zbudował go niemiec Wolfgang Bogdan i był kiedyś u nas
na wystawie.Wydaje mi się że większość wykonał z drewna, no przynajmniej tak wyglądało jak ściągnął nadbudówkę.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
Witam; zdjęć nie posiadam takich oryginalnych:( :( :( , przy wykonywaniu modelu sugeruję się planami modelarskimi , Autorstwa Stanisława Wożniaka , które mam z modelarni do której byłem członkiem modelarzy szkutniczych, dodał bym zdjęcia zrobione z okładki ale nie wiem czy nie naruszę klauzuli o rozpowszechnianiu i kopiowaniu zdjęć za zgodą autora. Pozdrawiam Bosmanmat.
Kocham Laubzegę
-
Witam a oto przedstawiam sterówkę do holownika która została wykonana z blachy stalowej 0.2mm polutowana . relingi z drutu miedzianego 1mm , pozostało zeszczę wlutowanie ram okiennych i zaszpachlowanie wszelkich ubytków , komin też powstał z blachy 0.2, złączony na felc. Pozdrawiam Bosmanmat.
Kocham Laubzegę
-
- carloshenckes
Thanks in advance Emilius for any help. Posted constructions photos will help me a lot too. I´m starting the tug from plans and I´m having a hard time to translate even simple color name in polish...
Hope to post soon some photos from the boat. Best regards from Brazil.
Hope to post soon some photos from the boat. Best regards from Brazil.
- ROBERT
Hi, I will be waiting on picture from building.Best regards from Poland B) B) B) Robert:) :) :)
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert