Bismarck - Moja Próba Budowy :)

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edward Blackbeard Teach

Odp:Bismarck - Moja Próba Budowy :)

Post autor: Edward Blackbeard Teach »

A czy w tym czasopiśmie, są rozrysowane dane elementy w skali 1:1? Tzn, istnieje mozliwość kopii wręg albo poszczególnych elementów;) Ja pytam tylko z tego powodu gdyby się jakiś element uszkodziłB) Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lesiu117

Post autor: lesiu117 »

Nie ma nic takiego, ale jesli sie uszkodzi nie z Twojej winy to wystacrzy zadzwonic na infolinie i zlozyc reklamacje a dostaniesz caly numer gratis :) No a jak samemu sie zniszczylo to zostaje "wycinka" po czesciach z ktorej mozna odrysowac i sporzadzic nowa :)
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
lesiu117

Witam. Trzeba w koncu cos napisac bo dawno sie nic nie pisalo hehe :p Prace ida w roznym tepie... ciagle praca, "L-ka", kobieta i cos wolno pozniej sie klei :P Prace nad Zawisza Czarnym wogole sie odsunely gdyz nadrabiam z budowa Bismarcka (aczkolwiek wregi juz rozrysowalem). No ale nie o tym mowa... :) Oto koncowka budowy szkieletu i calosc:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
lesiu117

No to poszlo poszycie... narazie mam tyle... Jak na moj pierwszy raz to mi sie podoba... :P Na koniec szlif i bedzie gitara :) Oto stan na 17 lipca 2007 23:47 GMT+1 :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
lesiu117

O:Odp:Bismarck - Moja Próba Budowy :)

Co by nie bylo prace ida naprzod tylko fotek nie mialem kiedy wstawic... :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ostatnia fotka robiona telefonem komorkowym stad jakosc troszke nizsza... :P
Obrazek
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
antosiek

Post autor: antosiek »

Tak sobie patrzę na postępy prac przy budowie kilku Bismarków i zastanawiam się nad poszyciem kadłuba listwami. Skoro listwy dostarczane przez wydawcę są krótkie to czemu nie klejone jest to na mijankę tylko wszystkie listwy zaczynają się i kończą na tej samej wrędze. Tam może powstać uskok, który w najgorszym razie się nie dać zniwelować. Pewnie tak jest w instrukcji, ale to chyba błąd.
Awatar użytkownika
lesiu117

no tak jest w instrukcji... tylko ze przegladajac skany i zdjecia z budowy niemieckich Bismarckow zauwazylem ze juz drugwa warstwa poszycia jest taka o jaka Ci chodzi czyli klejona na "mijanke" ... :) Moze to pomoze w tej obawie o uskok o ktorej pisales...?
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
lesiu117

No to po problemie ze znalezieniem kabla od aparatu bym mogl zgrac zdjecia (zgralem przez czytnik) pokaze postepy z prac :) 1 warstwa poszycia skonczona :) Trzeba tylko jeszcze doszlifowac i bedzie gitara :)

Przyklejanie pokladu hehe

Obrazek

a tutaj stan obecny
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Licze na konstruktywne opinie :D
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
Borek
Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Borek »

:blink: bardzo pomysłowy patent na pierwszym zdjeciu:laugh: :laugh:
Pozdrawiam serdecznie Piotr
Awatar użytkownika
lesiu117

skonczyly mi sie butelkia czyms trzeba bylo dociazyc zeby nie stac kilku h i trzymac rekoma... :P to znalazlem na szafie stara kolumne... :P Space '86 hehe :D a aktualnie jako moje glosniczki do kompa sa podpiete Altusy 140... w wersji jeszcze przed przejeciem firmy... :) Nasi to potrafili zrobic dobry dzwiek... a teraz te nowe to zalatuja tania chinszczyzna... :/ Oryginalny Tonsil.. to bylo to... :)
w stoczni:
Bismarck
ODPOWIEDZ