Za namowa Mirka i Stefana zakladam wlasna relacje z budowy tego pancernika 3ciej Rzeszy :) W drewnie jestem laikiem... ale mam nadzieje ze z wasza pomoca wyjdzie z tego pancernik a nie U-Boot lub jakis samolot :P W budowie planuje kilka zmian... ale to narazie plany i co i jak okaze sie w trakcie :) Na poczatek kilka fotek :) Jak dobrze pojdzie to na weekend bede mial numer 4 i 5 (prenumerata) i budowa lekko ruszy :) Jak sa jakies bledy czy cos to od razu piszcie :) lepiej od razu zadzialac (i nabrac doswiadczenia na przyszlosc) niz od razu zepsuc... Czym kleje (bo klej z zestawu to lipa...) przedstawilem na fotce :)
no to zabieram sie za stocznie powoli... :) jutro ma qmpel sprawdzic czy ma odpowiednia deche :P a ja jeszcze sie przejde do hurtowni budowlanej zoabczyc co maja (bo w tartaku tylko max 14,5cm szeroka moga mi dac....) No i zaopatrzylem sie w kilka przydatnych do stoczni drobiazgow :) Z tego co sie dowiedzialem w firmie wysylkowej w czwartek maja mi wyslac kolejne 2 numery wiec mzoe na weekend beda :D (a nuz zdaze ze stocznia :P)
@EDIT
Udalo mi sie zalatwic plyte :D bedzie to plyta wiorowa 150x40x18 :D kumpel ma mi ja przywiezc w piatek lub sobote i jakos tak powinny przyjsc czesci do Bismarcka wiec w ten weekend budowa ruszy :D
no i przyjechala plyta :P jest 140x40 (miala byc 150 ale byla nieteges to sie ucielo :P) wlasnie sie biore za linie itd :)
Ps. Jaka by nie byla jest za free :P
w pierwszej fazie mialy byc linie, ale stwierdzilem ze tasma beda bardziej "proste" :P i czestotliwosc linii mi sie zwiekszy :) a teraz pare fotek na ktorej stoi czesc modelu (jeszcze nie przymocowany katownikami do "stoczni"
teraz fotka bez flesha by mozna bylo zobaczyc linie po drugiej stronie :)
Ps. Czy to moze byc stocznia... wy ocencie :) chetnie zmodyfikuje jak bedzie cos potrzeba :)
No i numer 5 :P jako ze czesci niewiele to sie juz skonczylo :) Oto co nam powstalo z 5ciu numerow :) Jedynie wzdluzniki na pokladzie inaczej wklejone (powinno byc o 1 wiecej... i przyklejone po zewnetrznych... ale mialem uszkodzony 1 wiec dobry wkleilem w srodek :P i czekam az mi dosla 5ty numer w ramach reklamacji :) )
Miło mi, że założyłeś własną relację:P Widzę, że już kleisz.:( trzeba było jeszcze troszkę poczekać :woohoo: będę teraz pokazywał jak poprawnie kleic utrzymując kąty proste i odległości:pinch: :side: Ja już otrzymałem numery 4 i 5 więc relacja bardzo bliskoB)
Nio udalo mi sie to jakos leci :p Co do katow to wszystko pasuje wiec jest ok :) Staram sie uzywac czaego da by bylo prosto :) Tylko tylna czesc dna mi sie lekko podnosi.... (za mocno przydusilem podczas klejenia czy cos... :P)
No to na cel poszly czesci z numeru 6 :) Szkielet nabiera ksztaltu :) Na fotkach widac zapozyczona technike mocowania rdzenia szkieletu do osi symetrii :) No i katy sie zgadzaja :)
Ps. Ta przechylona czesc na wredze nie jest przymocowana na stale (pozniej bedzie prosto :P)