Na wesoło

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JHJT

Re: Na wesoło

Post autor: JHJT »

Kogowicze i Shipmanowcy prześcigali się w coraz to nowych i bardziej zaawansowanych technologiach wykonywania coraz mniejszych elementów.

Nadeszła pora na opracowanie technologii wykonania mikroskopijnego drucika...
Po miesiącach zmagać, do Shipmanowców przychodzi elegancko zapakowana przesyła - szkiełko mikroskopijne z dokładną instrukcją gdzie i pod jakim powiększeniem patrzeć by obejrzeć wyprodukowany mikroskopijny drucik drucik... "obejrzycie sobie dokładnie - zrobiliśmy dla Was mikroskopijny drucik..."

Shipmanowcy zamontowali szkiełko w podstawie mikroskopu i podążając za instrukcją odnaleźli i obejrzeli dokładnie wyrób Kogowiczów...

Po kilku miesiącach Do Kogowiczów dotarła przesyłka zwrotna z informacją iż „… powinniście jeszcze bardziej przyjrzeć się swojemu drucikowi bo Wam go przewierciliśmy i ma teraz otworek...
Poszukiwania otworku nie trwały długo - faktycznie był... elegancko przewiercony...

Po kolejnych miesiącach Kogowicze odesłali drucik z otworkiem Shipmanowcom wraz z treśią... „uważnie się przyjrzycie temu swojemu otworkowi ... bo teraz jest nagwintowany.” :-)

/jeżeli ktoś poczuł się dotknięty - przepraszam/ Oryginał zasłyszanego kawału był o Amerykanach i Rosjanach, jednak wg mnie branżowo w miarę pasuje toteż go lekko podrasowałem
myszor

Post autor: myszor »

Życie :lol:
Załączniki
images.jpg
images.jpg (13.56 KiB) Przejrzano 5320 razy
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

W piątkowy wieczór poszedł wojak do knajpy, aby napić się piwka. Gdy zaczął sączyć browar, do knajpy wpadł zziajany mężczyzna i z przerażeniem w głosie zawołał:

-Spierdalamy!!! Czarny Rycerz się zbliża!!!

Wszyscy ludzie uciekli z baru. "Nasz" wojak też uciekł. Poszedł do drugiego baru i zamówił kolejne piwko. Sytuacja się jednak powtórzyła. Do knajpy wpada zdyszany gostek i krzyczy:

-Ludzie, spierdalać! Idzie tu Czarny Rycerz!

Ludziska znów zmykają. Wojak wkurwiony coraz bardziej też opuścił lokal. Poszedł to następnego. Probuje pić kolejne piwko, a tu wpada jakiś gostek i znów ostrzega przed Czarnym Rycerzem.

-O, nie! - myśli wojak - Jest piątek wieczór, chcę wypocząć, pierdolę... zostaję!

Wszyscy ludzie zwiali, a facet został w barze sam. Nagle wpada potężny, 2-metrowy Murzyn w skórach i z wielkim pejczem i mówi:

-Nawet się kur** nie namyślaj tylko rób mi laskę!!!

Koleś wystraszony obrabia Murzynowi pałę, a ten napierdala go pejczem po plecach i popędza.

-Kurwa robie Ci pałę, a Ty mnie jeszcze po plecach napierdalasz, o co Ci chodzi? - pyta facet.

- Szybciej, kurwa, szybciej, bo Czarny Rycerz się zbliża! - odpowiada Murzyn.
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

JHJT pisze:...

Po kolejnych miesiącach Kogowicze odesłali drucik z otworkiem Shipmanowcom wraz z treścią... „uważnie się przyjrzycie temu swojemu otworkowi ... bo teraz jest nagwintowany.” :-)

/jeżeli ktoś poczuł się dotknięty - przepraszam/ Oryginał zasłyszanego kawału był o Amerykanach i Rosjanach, jednak wg mnie branżowo w miarę pasuje toteż go lekko podrasowałem

...

Po kolejnych 6 miesiącach Rosjanie (Shipmanowcy ;) ) odesłali drucik z taką adnotacją...
„uważnie się przyjrzycie temu swojemu nagwintowanemu otworkowi ... bo teraz w otworku jest model HMS Victory, a przy dokładnych oględzinach to i figurkę Nelsona znajdziecie na pokładzie. Musimy przyznać, że największą trudność sprawił nam diament-pióro na kapeluszu Nelsona (dar sułtana Imperium Osmańskiego, którym wyraził wdzięczność za zniszczenie floty francuskiej w bitwie przy ujściu Nilu.)
;) :lol:
Czy to możliwe? Hmmm...
Obrazek

Zobacz temat:
Muzeum miniatur Andora
viewtopic.php?p=35269#p35269

Pozdrawiam Romka.
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Dzięki Karol. Również pozdrawiam.
A co do tego drucika to przewiercili go wzdłuż ...
Awatar użytkownika
PanLipazMiodem

Post autor: PanLipazMiodem »

091575fc1efa.jpg
091575fc1efa.jpg (8.75 KiB) Przejrzano 4587 razy
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Myszorku nie wiedziałem ze masz takie studio !! prawdziwy DJ Myszor
Załączniki
studio1.jpg
Pozdrawiam Ryszard
myszor

Post autor: myszor »

Rysiu , od czegoś trzeba zacząć .
Parafia biedna .

No ale że Tobie się chce tak żartować podczas montażu to nie wiedziałem .
Masz talent.
Załączniki
pobrane (1).jpg
pobrane (1).jpg (8.23 KiB) Przejrzano 4358 razy
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
rychenko

Myszor tez ma inne talenty miedzy innymi kulinarne a ze jest zaradny to na dożynkach na grillowaniu zarabiał
Załączniki
gril_u Myszora.jpg
gril_u Myszora.jpg (42.51 KiB) Przejrzano 4348 razy
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rychenko

Myszor ale tak się nie zostawia kolegów z którymi się imprezuje!!!
Załączniki
kolega.jpg
kolega.jpg (12.82 KiB) Przejrzano 4761 razy
Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ