Największe wrażenie wywarły na mnie modele zaprezentowane przez Shipyard z Poznania o klasie modeli świadczą medale Mistrzostw Świata i Europy . Zresztą sami popatrzcie na zdjęcia . Wszystkie modele są wykonane z papieru jedynie maszty bloczki jufersy i oczywiście olinowanie wykonane były z innych materiałów

Bardzo skromnie zaprezentowali się inni modelarze ze swoimi modelami szkutniczymi między innymi i ja wraz ze swoim kolegą Włodkiem Rupniewskim Ja pokazałem swoją Helenę a Włodek model holownika i jacht Spray w trakcie budowy

Bardzo ładnie zaprezentował się jeden z modelarzy (niestety nie zapisałem nazwiska ) który pokazał bardzo ładnie wykonany model galeonu z zestawu De Agostini .

Wszystkiego nie jestem w stanie opisać ale nasuwa się jedno pytanie : Dlaczego nie możemy kupić w sklepach modelarskich takich rzeczy jak listwy , akcesoria , zestawy modeli szkutniczych w naszych sklepach ? Oferta była naprawdę duża i można stwierdzić jedno nasze kłopoty z zaopatrzeniem wynikają głownie z winy naszych handlowców , że nie są zainteresowani ofertą producentów i hurtowników .
Następna impreza tego typu odbędzie się w Łodzi „ Festiwal modelarstwa” 26-27 listopada będzie okazją do zaprezentowania się szkutników między innymi z naszej kogi i spotkamy się na żywo zobaczcie sobie informacje na stronie : www.modelarskie.pl