No i se chłopcy posłodzili hehehe samolubnie i tak beze mnie . Ale coś w tych kosztach jest niestety - ale za to możliwość porównania się z innymi nieoceniona. A tak z innej beczki jak będziesz chciał tym popłynąć służę asysta holownika co prawda w skali 1/48 ale zawsze
Witam Tomek ale dołożyłeś znów do pieca , przecież zniechęcisz potencjalnych sklejaczy Bismarków jak lukną na to co pokazałeś , super to wygląda już się nie mogę doczekać jak będzie wyglądało to na pokładzie .
Ostatnio nie chce mi się za bardzo wstawiać fotek w trakcie budowy poszczególnych elementów i wrzucam tylko gotowe ale tym razem zrobię wyjątek.
Kopuły przeciwodłamkowe dalmierzy 4 metrowych. Po raz pierwszy do ich budowy wykorzystałem masę modelarską dwuskładnikową i dochodzę do wniosku że za późno odkryłem ten specyfik. Idealnie się formuje i zapewne niejednemu nawet przy "szmaciakach" przydało by się coś takiego choćby do robienia ozdób na burtach lub nawet figur galionowych.
Tutaj kopuły w trakcie budowy, czapy kopuł wymodelowane właśnie z masy modelarskiej,