Witam. Udało się wykonać kosz w którym docelowo zainstalowany jest jakiś celownik.
Materiał to mosiądz, połączenia lutowane a skrzynki energetyczne z Hips-u. Poniżej kilka fotek.
ORP Metalowiec 1:70
- ZdzislawM.
Re: ORP Metalowiec 1:70
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Do następnego wpisu :)
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam, zrobiłem celownik ,pręt z Hips-u 4mm, a reszta to drut miedziany 0,1mm, klejony na CA
pryśnięte podkładem,ja się starałem-a wyszło jak wyszło. Poniżej kilka fotek.
pryśnięte podkładem,ja się starałem-a wyszło jak wyszło. Poniżej kilka fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam. Po dość długiej przerwie spowodowanej wypoczynkiem nad naszym morzem, pozdrowienia
dla Przemka z rodziną , zabrałem się za modelowanie. Polutowałem maszt pod instalacje
radio-nawigacyjne, materiał mosiądz. Po pryśnięciu podkładem i wizualnej przymiarce zrodziły
się wątpliwości czy zastosowałem właściwe średnice,konstrukcja główna to pręty 0,8mm
a wszystkie zastrzały 0,5mm, co przy mojej skali daje odpowiednio 56 i 35mm w realu.
Obawiam się ,że te 56mm to może być zbyt grube ,chociaż może to tylko moje odczucie
Gdyby któryś z kolegów posiadał wiedze na nurtujący mnie temat ,będę wdzięczny no i zaoszczędził
bym sobie ponownego lutowania.Poniżej kilka fotek .
dla Przemka z rodziną , zabrałem się za modelowanie. Polutowałem maszt pod instalacje
radio-nawigacyjne, materiał mosiądz. Po pryśnięciu podkładem i wizualnej przymiarce zrodziły
się wątpliwości czy zastosowałem właściwe średnice,konstrukcja główna to pręty 0,8mm
a wszystkie zastrzały 0,5mm, co przy mojej skali daje odpowiednio 56 i 35mm w realu.
Obawiam się ,że te 56mm to może być zbyt grube ,chociaż może to tylko moje odczucie

Gdyby któryś z kolegów posiadał wiedze na nurtujący mnie temat ,będę wdzięczny no i zaoszczędził
bym sobie ponownego lutowania.Poniżej kilka fotek .
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
Akceptuję 
Pozdr
Piotr

Pozdr
Piotr
- ZdzislawM.
Witam. Dziękuję Piotrze i dzięki za zdjęcie które rozwiewa wszelkie wątpliwości,
widać, że wszystkie elementy są tej samej średnicy. Muszę lutować ponownie całość z pręta 05mm,
a na przyszłość najpierw pytać a potem robić.
widać, że wszystkie elementy są tej samej średnicy. Muszę lutować ponownie całość z pręta 05mm,
a na przyszłość najpierw pytać a potem robić.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- skipper
Poczekaj z tym lutowaniem, przynajmniej kilka rurek na zdjęciu ma inna średnicę. Jak chcesz mogę złapać proporcje ze zdjęcia, nie znam rzeczywistych rozmiarów, ale mogę to odnieść do np. do odległosci od osi (stacja meteo) do osi antenek na "salingu".
Pozdrawiam
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej
- gdas
- oksal
Jakoś spaprali tego oryginała
Ładna robota.

Ładna robota.
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
oksal pisze:Jakoś spaprali tego oryginała![]()
A czego się spodziewałeś po "morskim T-34"?

Pozdr
Piotr
- ZdzislawM.
Witam. Chciałbym jeszcze raz podziękować kolegom za zdjęcia,Skipperowi za okazaną chęć niesienia
pomocy, ale jak pisałem wcześniej decyzja moja mogła być tylko jedna,wykonać ponownie z cieńszego
materiału,tak zrobiłem, wygląda lepiej.Pozostało żmudne szlifowanie i malowanie.Poniżej kilka fotek.
pomocy, ale jak pisałem wcześniej decyzja moja mogła być tylko jedna,wykonać ponownie z cieńszego
materiału,tak zrobiłem, wygląda lepiej.Pozostało żmudne szlifowanie i malowanie.Poniżej kilka fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław