Chwalimy się
- jeskom
Re: Chwalimy się
na moje to jak się ktoś przyjrzy to widać że jest skręcona
, w sumie ma szparki więc i tak pewnie kurz się tam dostanie

- kejsi
Witam.
Jeskom dobrze zauważył. Jest skręcana, ma szparki, bardzo ciężka i do tego dosyć droga / drogie jest szkło, a jest go trochę w tej gablocie/. Od czasu do czasu kurz trzeba wycierać. Drzwiczki ma na zawiasach po prawej stronie. W zasadzie wykonanie jest proste. Trzeba tylko podocinać szkło i poskręcać metalowymi łącznikami.
Pozdrawiam Kazimierz
Jeskom dobrze zauważył. Jest skręcana, ma szparki, bardzo ciężka i do tego dosyć droga / drogie jest szkło, a jest go trochę w tej gablocie/. Od czasu do czasu kurz trzeba wycierać. Drzwiczki ma na zawiasach po prawej stronie. W zasadzie wykonanie jest proste. Trzeba tylko podocinać szkło i poskręcać metalowymi łącznikami.
Pozdrawiam Kazimierz
- jeskom
mimo wszystko naprawdę ładnie to wygląda, dodaj jeszcze malutkie oświetlenie skierowane od przodu na modele i wogóle będzie wypas.
- Kazek
zrobiłem sobie szlifierkę trzpieniową -jak zrobione widać na zdjeciach . Silnik można łatwo zdemontować więc dorobię jeszcze do tego stolik i będzie ścierarka bębnowa.
Niżej moja posprzątana w końcu modelarnia i zaplecze na zimne wieczory ale niestety się kończy
Niżej moja posprzątana w końcu modelarnia i zaplecze na zimne wieczory ale niestety się kończy

- Załączniki
-
- nalewki.jpg (45.13 KiB) Przejrzano 5286 razy
-
- warsztat1.jpg (41.12 KiB) Przejrzano 5286 razy
-
- warsztat.jpg (49 KiB) Przejrzano 5286 razy
-
- 04.jpg (24.26 KiB) Przejrzano 5286 razy
-
- 02.jpg (23.16 KiB) Przejrzano 5286 razy
-
- 01.jpg (23.23 KiB) Przejrzano 5286 razy
Pozdrawiam Kazik 

- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Co prawda to nie sezon rowerowy, niemniej już trzeba się do niego przygotować.
"Rower spalinowy" idzie w odstawkę, trzeba o kondycję na starość zadbać...
Zakupiłem i "zasznurowałem" Brooks-a do mojego ulubionego "mieszczucha" Puszka.
"Dupa" będzie miała (podobno) bardzo wygodnie na wiosnę...
"Rower spalinowy" idzie w odstawkę, trzeba o kondycję na starość zadbać...
Zakupiłem i "zasznurowałem" Brooks-a do mojego ulubionego "mieszczucha" Puszka.
"Dupa" będzie miała (podobno) bardzo wygodnie na wiosnę...
- Piotras
Kaziu w tej Twojej nowej szlifierce bębnowej masz blat na stałe czemu nie zrobiłeś z możliwością regulacji blatu? Czytałem że przymierzasz się do nowego modelu z "ości" więc regulowany blat jest wskazany. Też muszę coś podobnego sobie zrobić, ale mam chwilowy brak kasy.
-
Budujac modele nie zapominam ze buduje dom.
Mimo ze zima to pomalu przybywa
Mimo ze zima to pomalu przybywa
- Załączniki
-
- CAM00280.jpg (82.78 KiB) Przejrzano 4753 razy
-
- CAM00279.jpg (91.67 KiB) Przejrzano 4753 razy
-
- CAM00276.jpg (66.22 KiB) Przejrzano 4753 razy
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- kagra
Podziwiam kunszt wykonanych ornamentów.Sam wycinasz czy zleciłeś jakiemuś Artyście?Jeżeli robisz to wszystko sam,dwa modele naraz,dom,żona i jeszcze praca zawodowa,to dla ciebie pewnie doba nie ma zwykłego podziału.Pozytywista w pełnym słowa tego znaczeniu.Chyba,że podpisałeś jakiś kontrakt na byczej skórze.
Pozdrawiam.Kazimierz.

Pozdrawiam.Kazimierz.
- ryszardw
Świetna robota.Ciekawi mnie również czy sam projektowałeś te ozdoby, bo robiłeś z pewnością sam .W tle relacji widać te piękne koronki.Gratuluję .R
-
Dziekuje za mile slowa.
Te "azurki"projektuje i wycinam sam.Pomocne są mi zdjecia starych domow z Żulaw i Pomorza Zachodniego.
Zawsze moim odwiecznym marzeniem bylo budowac w spokoju modele mieć maly warsztat stolarski i budowac dom w lesie.
Teraz spelniam te marzenia.Oby zdrowia staczylo:-)
Te "azurki"projektuje i wycinam sam.Pomocne są mi zdjecia starych domow z Żulaw i Pomorza Zachodniego.
Zawsze moim odwiecznym marzeniem bylo budowac w spokoju modele mieć maly warsztat stolarski i budowac dom w lesie.
Teraz spelniam te marzenia.Oby zdrowia staczylo:-)
Pozdrawiam . Andrzej :)