No no Kazek
Świetnie Ci idzie, precyzja wykonania na najwyższym poziomie.
Pozdrawiam.
Hiszpańska Galera La Real
- Kazek
Re: Hiszpańska Galera La Real
a tu bedzie szalupka
- Załączniki
-
- IMG_0202.jpg (92.45 KiB) Przejrzano 5550 razy
-
- IMG_0204.jpg (68.67 KiB) Przejrzano 5550 razy
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
a do tych kołeczków mam zamiar zamocować wiosełka do mojej galeri
Pozdrawiam Kazik 

- robert82
Kazimierzu piękna robota po prostu MAJSTERSZTYK
Sama przyjemność z oglądania takiej pracy.
Sama przyjemność z oglądania takiej pracy.
Pozdrawiam robert82
........................................................
W stoczni:
DŻONKA
USS CONSTITUTION CROSS SECTION
2X12 POUND USS ESSEX
........................................................
W stoczni:
DŻONKA
USS CONSTITUTION CROSS SECTION
2X12 POUND USS ESSEX
- Kazek
tak dla relaksu zrobiłem jedną rzeżbę zajęło mi to całe przedpołudnie no efekt taki sobie widać muszę nabrać wprawy bo dawno już się modeliną nie bawiłem .
- Załączniki
-
- IMG_0203.jpg (82.65 KiB) Przejrzano 5119 razy
Pozdrawiam Kazik 

-
Kazek , modelina ??!!
Idziesz na skróty już drugi raz !
Młodemu to bym się nie dziwił , ale Ty taki "stary wyjadacz" ?
Jestem w szoku . Obniżasz Swój poziom

Idziesz na skróty już drugi raz !
Młodemu to bym się nie dziwił , ale Ty taki "stary wyjadacz" ?
Jestem w szoku . Obniżasz Swój poziom

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Kazek
Każdy robi jak potrafi ja potrafię tak właśnie z modeliny a nie z drewna a jak sie tobie nie podoba to twój problem. Nie ma sensu męczyć sie z drewnem jeżeli i tak bedzie pomalowane a po drugie nie mam zdolności do rzeżbienia w drewnie .Jeżeli uważasz że to są skróty to bardzo proszę wykonaj taką rzeźbe z modeliny i zobaczysz czy to takie proste ale dla ciebie to pewnie uwłaczające robić w modelinie więc ty rób w drewnie a ja w modelinie i tego sie trzymajmy .
Pozdrawiam Kazik 

-
Był tu wpis który bardzo uraził mojego Kolegę Kazimierza więc go usunąłem .
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, 18:04 przez myszor, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam . Andrzej :)
- bltazar
myszor nie przesadzaj. Liczy się pomysłowość.
Kazek świetna robota:) sam zastanawiałem się czy w przyszłości próbować odlewać rzeźby czy dłubać w drewnie a o modelinie nie pomyślałem.
Kazek świetna robota:) sam zastanawiałem się czy w przyszłości próbować odlewać rzeźby czy dłubać w drewnie a o modelinie nie pomyślałem.
- krzysztof
Wg mnie, jak to się pisze - IMO, Myszor nie masz racji. Aby maksymalnie wydobyć szczegóły rzeźbień w skali, w której wykonywany jest model, jesteśmy zmuszeni wykorzystywać materiał, umożliwiający jak najprecyzyjniejsze odtworzenie oryginału. Porównaj np bukszpan i dłutka - wyniki działań, do specjalistycznych mas do rzeźbienia ( Kazek użył najbardziej dostępnej modeliny, a są rożnej maści milliputy, z których wykonane szczegóły powalają dokładnością odwzorowania). Cały czas poruszamy się w zadanej skali, gdzie elementy liczymy w mm, nie w cm. Wolę zdecydowanie ornament oddający szczegóły niźli tondo oddające jedynie kształt oryginału. Jak mnie pamięć nie myli wiele elementów zdobniczych Koledzy odlewali - np wieńce wokół furt działowych. Czy ten, tak wykonany element, jest do odrzucenia? Bo nie jest wyrzeźbiony z drewna? Nie. Oddaje szczegóły w skali i to się przede wszystkim liczy. Tak możemy długo wyliczać elementy nie wykonane z drewna, a idealnie pasujące do naszych modeli.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl