kagra pisze:Ta pani jest już odchudzona.Niemniej będę próbował zabawy z następną.
A może by tak głowę pani wziąść pod gilotynę? Dorobić tylko drugą głowę, mniej by było roboty.
Pozdrawiam
Hadżi
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Witaj . Kaziu tylko się nie zniechęcaj . To tak jest . Stolarka idzie extra , wszystko ładnie pasuje serce się raduje a tu przychodzi czas na rzeźby i załamka . Nie jeden nie buduje bo boi się tego rzeźbienia . Dasz rade , nie ta to następna . Ja jak rzeźbiłem to też kilka razy podchodziłem i zrobiłem tak jak umiałem na maxa i lepiej już nie będzie . Tobie się ma podobać i Ty masz być zadowolony jak spojrzysz na model . Mi najlepiej szło dzięki frezom dentystycznym . Teraz to bym to wszystko inaczej zrobił . Dziubaj Kaziu , dziubaj , a na pewno ładną lalencje wydziubiesz . Takie to uroki tego Naszego hobby . Model pierwsza klasa
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Jednak postanowiłem położyć parę desek na pokładzie jak zasugerował kiedyś Mati i Kacper(Dziadek).Z cienkiej tekturki wyciąłem szablon i na niej nakleiłem deski pokładu(brzoza).Szczeliny zostawiłem wolne bo w to miejsce wtarłem pył drzewny, uprzednio zabejcowany tuszem i wysuszony.Na to lakierobejca i wytarcie do sucha.Pozostaje jeszcze zrobić imitację gwożdzi i gotowe.Taki pokład nie zasłania pokładników i wnętrza a o to mi chodziło.
1.JPG (143.01 KiB) Przejrzano 5936 razy
2.JPG (167.55 KiB) Przejrzano 5936 razy
3.JPG (156.06 KiB) Przejrzano 5936 razy
5.JPG (138.82 KiB) Przejrzano 5936 razy
Jeśli chodzi o panienkę narazie temat zamknięty jak przyjdzie natchnienie to będę "dziubał".Chociaż ta teraz po operacji plastyczej,prezentuje się w miarę poprawnie.Zobaczymy.Pozdrawiam.Kazimierz.
No i co by nie mówić, nawet moja żonka przyłączyła się do oglądania relacji i stwierdziła że panienka ma za dużą głowę , pomijając to chylę czoło nad całokształtem.
Niestety rzeżbiarz ze mnie żaden.Panienka do wymiany.Dlatego też przeszedłem na drugi koniec L.B.Będzie ster i połowiczne pokrycie pawęży.Wyrzeżbiły mi się liście jakiejś marihuany co tymczasowo przytwiedziłem.Pozdrowienia dla małżonki.Kazimierz.
Załączniki
3.JPG (142.4 KiB) Przejrzano 5296 razy
2.JPG (142.46 KiB) Przejrzano 5296 razy
1.JPG (147.76 KiB) Przejrzano 5296 razy
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 09:01 przez kagra, łącznie zmieniany 1 raz.