H 300 DANIEL
- Romanov
Re: H 300 DANIEL
Pierwsze detale, ta klapa ma być szt 2, troche kombinuje z tym ale jutro chyba zrobie nową i leszą 

DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
- Romanov
Czy ktoś może mi doradzić jaki nr farb humbrola czy innego producenta powinien byc na pokład ?
Zasadniczo zielony ale tych zielonych jest tyle że .......... już sie pogubiłem. Wiem że są pewne normy w portach co do malowania.
Zasadniczo zielony ale tych zielonych jest tyle że .......... już sie pogubiłem. Wiem że są pewne normy w portach co do malowania.
- grzegorz75
Spytaj Rysia , jakim kolorem malował u siebie . Możesz spróbować odpowiednik Humbrola Matt Deck Green 88 . Znajdź w googlu przelicznik farb i z tabeli odpowiednik w innej marce . Gunze polecam najbardziej .
Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 22:22 przez grzegorz75, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.iik.suzuki.pl/
- rychenko
Witaj
Ja malowałem Humbrolami , mieszanka matt 80 i matt 30, ale to było moje ostatnie malowanie Humbrolem .

Ja malowałem Humbrolami , mieszanka matt 80 i matt 30, ale to było moje ostatnie malowanie Humbrolem .

Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
Moje zgrabiałe łapki powoli zaczynają być zręczniejsze i powolutku metodą prób i błędów zaczynam nabierać wprawy. Daleko mi jeszcze do doskonałości ale każda pierdoła która w jakiś sposób zaczyna przypominać element orginalny zaczyna mnie cieszyć. Jak narazie bardzo wolno mi to idzie ale niestety modelarstwo to nie wyscig szczurów i tutaj wszelki pośpiech jest nie wskazany.
Pozdrawiam
PS. farbki MR. HOBBY zamówione ....
Pozdrawiam
PS. farbki MR. HOBBY zamówione ....
- rychenko
Witaj
Jest taki gitarzysta Paco de Lucia i jak go spytali ile godzin ćwiczy każdego dnia odpowiedział ze 8 i ze z tego powodu ma wyrzuty bo zaniedbuje instrument
, wiec ćwicz paluchy a wprawa przyjdzie z czasem
, a świetliki są bardzo ładne
Jest taki gitarzysta Paco de Lucia i jak go spytali ile godzin ćwiczy każdego dnia odpowiedział ze 8 i ze z tego powodu ma wyrzuty bo zaniedbuje instrument

Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
Wiem że męcze was tymi pierdołami ale uparty jestem.
Tak własnie uparty jestem i 2 tygodnie myślałem, kombinowałem, dopasowywałem, żeby te cholerne włazy swietlików wyglądały w miare.
Jak dla mnie już jest lepiej ale…………….
PS. wybaczcie.
Tak własnie uparty jestem i 2 tygodnie myślałem, kombinowałem, dopasowywałem, żeby te cholerne włazy swietlików wyglądały w miare.
Jak dla mnie już jest lepiej ale…………….
PS. wybaczcie.
- ryszardw
Świetliki wyglądają super.Tylko szybki podkleiłbym żółtą folią imitującą światło.Jak wszystkie detale wykonasz z takim pietyzmem to powstanie ciekawy model.R
- rychenko
Witam
Roman Włazy pierwsza klasa !!! musze się widać bardziej postarać bo aż mi wstyd .
Co do szybek chyba Ryszard W ma racje te niebieskie jakoś nienaturalnie wyglądają.
Roman Włazy pierwsza klasa !!! musze się widać bardziej postarać bo aż mi wstyd .
Co do szybek chyba Ryszard W ma racje te niebieskie jakoś nienaturalnie wyglądają.
Pozdrawiam Ryszard
- Sebastian.M
Co prawda nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii ale muszę potwierdzić to co pisali przedmówcy, te niebieskie szybki faktycznie jakoś psują efekt perfekcyjnie wykonanego włazu.