H 300 DANIEL

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Romanov

Re: H 300 DANIEL

Post autor: Romanov »

Pierwsze detale, ta klapa ma być szt 2, troche kombinuje z tym ale jutro chyba zrobie nową i leszą :)
Załączniki
klapa.jpg
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
Awatar użytkownika
Romanov

Czy ktoś może mi doradzić jaki nr farb humbrola czy innego producenta powinien byc na pokład ?
Zasadniczo zielony ale tych zielonych jest tyle że .......... już sie pogubiłem. Wiem że są pewne normy w portach co do malowania.
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Spytaj Rysia , jakim kolorem malował u siebie . Możesz spróbować odpowiednik Humbrola Matt Deck Green 88 . Znajdź w googlu przelicznik farb i z tabeli odpowiednik w innej marce . Gunze polecam najbardziej .
Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 22:22 przez grzegorz75, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Witaj
Ja malowałem Humbrolami , mieszanka matt 80 i matt 30, ale to było moje ostatnie malowanie Humbrolem .
:lol:
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Romanov

Moje zgrabiałe łapki powoli zaczynają być zręczniejsze i powolutku metodą prób i błędów zaczynam nabierać wprawy. Daleko mi jeszcze do doskonałości ale każda pierdoła która w jakiś sposób zaczyna przypominać element orginalny zaczyna mnie cieszyć. Jak narazie bardzo wolno mi to idzie ale niestety modelarstwo to nie wyscig szczurów i tutaj wszelki pośpiech jest nie wskazany.

Pozdrawiam

PS. farbki MR. HOBBY zamówione ....
Załączniki
Właz świetlika oraz elementy potrzebne do jego wykonania
Właz świetlika oraz elementy potrzebne do jego wykonania
Awatar użytkownika
rychenko

Witaj
Jest taki gitarzysta Paco de Lucia i jak go spytali ile godzin ćwiczy każdego dnia odpowiedział ze 8 i ze z tego powodu ma wyrzuty bo zaniedbuje instrument :lol: , wiec ćwicz paluchy a wprawa przyjdzie z czasem :) , a świetliki są bardzo ładne
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Romanov

Wiem że męcze was tymi pierdołami ale uparty jestem.
Tak własnie uparty jestem i 2 tygodnie myślałem, kombinowałem, dopasowywałem, żeby te cholerne włazy swietlików wyglądały w miare.

Jak dla mnie już jest lepiej ale…………….

PS. wybaczcie.
Załączniki
wlaz2.jpg
wlaz3.jpg
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Świetliki wyglądają super.Tylko szybki podkleiłbym żółtą folią imitującą światło.Jak wszystkie detale wykonasz z takim pietyzmem to powstanie ciekawy model.R
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Roman Włazy pierwsza klasa !!! musze się widać bardziej postarać bo aż mi wstyd .
Co do szybek chyba Ryszard W ma racje te niebieskie jakoś nienaturalnie wyglądają.
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Sebastian.M

Post autor: Sebastian.M »

Co prawda nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii ale muszę potwierdzić to co pisali przedmówcy, te niebieskie szybki faktycznie jakoś psują efekt perfekcyjnie wykonanego włazu.
ODPOWIEDZ