SKULTE kuter rybacki
- antosiek
Re: SKULTE kuter rybacki
Gratuluję pięknej jednostki. Trudno, że nie na niebowym tle ale co tam. Mam tylko jedną prośbę. Napisz coś o bebechach jakie włożyłeś w kadłub, bo jedynie widać fragment serwa i wtyczkę zasilania. Na pewno się to przyda wielu kolegom.
-
Antoś - dzięki. Bebechy będą udokumentowane fotorelacją. Dziś walczyłem z maszyną do wciągania sieci.
Pozdrawiam - PiotrB
-
-
1 kg masy trzyma się na wodzie i to nawet przy większej prędkości, co będzie mógł zaprezentować również w Tczewie na Zlocie
Pozdrawiam - PiotrB
-
Oto i bebechy - nic szczególnego
aparatura 40MHz Futaba, akumulator LiPol 7V, regulator, jedno serwo. Czy coś jeszcze dodać?

Pozdrawiam - PiotrB
- grzegorz75
Piotruś , super
. Jak to fajnie , że nie tylko tygrysy , pantery , meserszmity i yamata modelarze budują
Jakimi farbkami malujesz ? Coś z modelarskiego asortymentu , czy samochodowe lakiery ?

Jakimi farbkami malujesz ? Coś z modelarskiego asortymentu , czy samochodowe lakiery ?
http://www.iik.suzuki.pl/
- rychenko
Bardzo ładny model Piotrek a na wodzie to maleństwo nie źle sobie radzi woda nie przedostaje się pod pokład ? bo te zrębnice masz takie niskie.
Pozdrawiam Ryszard
-
Model malowany był rzeczywiście samochodówkami - efekt pozytywny.
Woda z założenia miała się nie wdzierać pod pokład i tak też było. Model jest całkowicie szczelny, a w środku jest sucho.
Skulte brał udział w zawodach w Ełku i zająłem nim IV miejsce zaraz za Pilotem 20 kolegi Mariana z naszego team'u. Na fotce w towarzystwie Szkwała i podczas oceny za wykonanie.
Woda z założenia miała się nie wdzierać pod pokład i tak też było. Model jest całkowicie szczelny, a w środku jest sucho.
Skulte brał udział w zawodach w Ełku i zająłem nim IV miejsce zaraz za Pilotem 20 kolegi Mariana z naszego team'u. Na fotce w towarzystwie Szkwała i podczas oceny za wykonanie.
Pozdrawiam - PiotrB